Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: neki IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa IZVORNA PORUKA: ena23 joj ja sam se pravo zamislila i trenutno sam bas tuzna... mom emiru je 15 mjeseci i trebam u sljedeceih osam mjeseci da ga oducim od nocnog dojenja, da ga naviknem da spava u svom krevetu a od rodjenja spava samnom... da ga nekako "odbijem" od sebe, a to mi tako tesko pada, on je ipak moje pile malo... povrh svega toga muz u januaru ide poslovno u inostranstvo i ostaje tamo najmanje sest mjeseci, mozda i ne stigne na rodjenje ovog drugog djeteta... gdje cu ja svog emira ostaviti za tih dan-dva dok ja budem u bolnici??? morat cemo mojima u goste pa da se porodim u TK... jos nikada NIKADA nismo bili odvojeni citavu noc, kako ce to moje pile podnijeti?... milion milion pitanja i upitnika iznad glave... tako sam tuzna, sve mi se cini besmisleno, prenaglo, nepromisljenjo i zbunjujuce... odakle poceti razmisljati??? Draga Ena, pocni razmisljati odatle da je sve s Bozjom voljom uredjeno onako kako je najbolje za nas. Sada ti sve izgleda pretesko, prekomplikovano, gotovo nemoguce za izdrzati...znam, je i kod mene je prosle godine bila sl. sitVacija. Ja trudna, trebm se poroditi u februaru, a mm je trebao u Njemacku poslom 3.12. i da bude tamo godinu dana, s tim da je mogao mjesecno dolaziti na 3 dana. Ja ludila....Kako cu sama s djetetom ostati, trudna...? Kako cu se poroditi sama, bez njega, gdje ce mi F.( jer i moji i njegovi ne zive u Sa)? Bila sam bas tuzna i gotovo da nisam uzivala u trudnoci, jer pored svih ovih misli, nosila sam se i s navikavanjem F. na dolazak jos jedne bebe. A to me je tako boljelo.... I znas sta je na kraju bilo? - Mm uopce nije otisao u Njemacku, ne svojom voljom, vec spletom okolnosti, porodila se lahko da lakse ne mogu, F. super prihvatila seku i cak je brani kad je ko bajagi zaruzim. Zato, ne budi luda kao ja. Stani na loptu i znaj da je sve biti puno bolje nego sto si ti to sebi u glavi zamislila, ako Bog da. Pahuljice moja,vjeruj da smo imale slicnu situaciju,i MM je trebao u Maleziju na god. dana,a ja trudna sa Saidom,spletom okolnosti ne ode,i sve moje brige(kao i to kako Seada pripremiti za dolazak bebe) su pale u vodu hB... Sve se to slozi samo po sebi,zato,zene samo polako,ne sekirajte se Valjda je to u nasoj prirodi tako da se uvijek prije vremena brinemo sta cemo i kako cemo. Savijamo gnijezdo i s puno paznje planiramo porodicu....I kada bude nesto sto nismo planirale, "razbolimo se"... A trebamo, fakat, znati da je sve tako jednostavno i da ce biti najbolja verzija. Eto i Neki potvrdjuje moje iskustvo. Zato Ena, samo lagano, bez srkleta i briga, jer bebac u tibi treba bezbriznu mamu, a Bogme i ta velika
< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 17.12.2010 13:45:10 >
|