pipun
|
Ama to je to..ja stvarno ocekujem velike probleme i bas ne znam kako cu se nositi ni postaviti prema tome. I sad imamo problema s njim, prevelika osjetljivost, burne reakcije i na najmanju kritiku, zabranu. Odmah pravi onu buntovno uplakanu fachicu, dize prst i govori: Ti si gajamija na mene!! Pa onda krene bacanje u kraj, isforsirani plac, odbijanje bilo cega sto kazes, ako ga ignorisem, arlaukanje se povecava, ako pridjem, odbija, ako govorim, ne slusa..katastrofa I sve metode ne pale, razgovora, ubjedjivanja, alternativnih ponuda..nista, do nekog momenta kad se sve to ispuca, pa uspijem nesto reci ili uraditi sto ce prekinuti to i on se onda ukljuci. (kao da ama bas nista nije bilo) Eh..sad razmisljam, ako sada ovako deveram, a na dnevnoj bazi su ti njegovi ispadi, po 40 minuta oko neke sitnice koja mu nije po volji, sta ce biti kasnije, kada necu imati ni snage ni vremena da ovako postupam. Da ima igdje, igdje prirucnik za faze i ispade vaseg djeteta sa ponudjenim metodama pristupa, uzimam ga odmah. Kupila sam skoro neku knjigu Abeceda savrsenog roditeljstva..ama bezveze.., dzaba potrosih pare na tu knjigu. Je li iko ima nesto slicno, a da vrijedi procitati i primjeniti ?
|