teacher75 -> RE: Tripl test (8.9.2011 9:08:30)
|
IZVORNA PORUKA: ivannna IZVORNA PORUKA: teacher75 uh, bas se nasekirah, necu moci zaspati[sm=smiley19.gif]muka mi je od same pomisli na sve to[sm=smiley13.gif]imam intuiciju da je sve ok, al ipak nisam spremna za odgajanje djeteta sa sindromom, pa me strah sta ako me intuicija vara[sm=smiley13.gif]a isto tako ne znam kako bih prezivjela i podnijela psihicki nedajboze taj provocirani porod u 20.sedmici u najgorem slucaju ili spontani uzrokovan amnio[sm=smiley19.gif] Draga teacher, sve sto si navela, isto tako i ja osjećam, ne zna se šta je gore, down, porod u 20-toj (kod nasih mesara),rizik amnio... Zato sam ja, kao što sam već pisala, prvo vidjela da mi je veći rizik da ću imat spontani zbog amnio nego roditi dijete sa Down-om, a tu statistiku koju imam 1:166 sam uveliko smanjila odlaskom na 4d uzv koji je pokazao sve ok (gledajući uzv biljege karakteristične za Down-a) mislim da sam time svoju statistiku sigurno digla iznad 1:300 (a po nekim web stranicama i na 1:1000) to je rizik za koji se ne preporučuje amnio, a i rizik koji ja mogu preuzeti, jer sto kažu može biti i 1:10000 a da ti budes taj jedan. A Klemzi me pitala jel mi doktor mjerio natkoljenicu, jeste i dužina u dan odgovara sedmicama trudnoće Jesam se nasekirala, al ne toliko da ne mogu spavati, al svakako mi nije trebala ova sekiracija, ja sam svakako na mirovanju i ne radim da se ne bih sekirala, a sad ovo, bas [sm=zmeden.gif] i ja bih vjerovatno uradila sve kao i ti, sto i namjeravam, ako ne bude ok tripl, onda idem na 4d
|
|
|
|