KupusLivada -> RE: Tripl test (7.9.2011 14:58:45)
|
Ma daj Ivanna, pa upravo zbog ovakvih situacija mi se i ne radi test, jer samo isprepada, a i ja ne bih amniocentezu trcala da radim... a kako sam navela gore, i ko što kažu i ostali, test je neprecizan i u velikom broju lažno pozitivan...opusti se i sacekaj mišljenje doktora, a ako ti se ne bude sviđalo, traži i drugo :D teacher, jesam li dobro shvatila da si radila triple bez prethodnog 4d uz-a? btw, pola moje familije je dobilo djecu (prvo dijete) u tim godinama, uključujući moju babu, koja nit je radila UZ nit mono, double ili triple test, i svi smo malo na svoju ruku ali ok :D ma ništa, izvozali me prvo na koševu, od odvratne šalteruše ("taj vaš naakav doktor"), pa onda inžinjerka nije htjela da mi radi nalaz jer je 4d bio a) 7 dana ranije b) tada je gest. dob bila 14/15 sedmica c) u papiru je nuhalni nabor 0 d) nije upisana moja težina taj dan (koju imam na drugom nalazu) pa me je poslala da ponovo uradim UZ i pregled. U vojnoj naravno nisam uspjela uletiti taj dan, a medicinska sestra koja tamo prima knjižice i sl. mi je rekla da sve ovo nema veze i da se zapravo radi o tome da bih trebala ići privatno uraditi test pa mi onda neće praviti probleme. također, sestri u privatnoj ordinaciji koja mi je zakazivala termin također nije bilo jasno u čemu je problem. vidjećemo šta će moja doktorica reći, ali do tada će mi biti kasno i za test u za eventualnu amnicentezu, kako stvari stoje... eto, to je ukratko zašto sam "đabe" išla...
|
|
|
|