idana_85 -> RE: Trazim posao (13.7.2014 0:49:31)
|
IZVORNA PORUKA: selebriti IZVORNA PORUKA: mama_alma IZVORNA PORUKA: idana_85 Alma, registrovani smo kod Oriflame kompanije, imamo Ugovor o dijelu. Oriflame uredno drzavi placa porez, nesto od toga ide na dorpinose itd, porez je sve skupa 15,8 % na zaradu. Staz ne ide, ja sama sebi uplacujem staz. Mana jeste da ne mozes dobiti kredit, shopping karticu itd s bankama, ali je prednost da imas 17 plata,a ne 12, te da stalo imas neke motivacije i bonuse. A o vremenu s porodicom, sam svoj gazda, putovanja, pokloni,druzenja...da ne govorim :) super, bitno je da ti sebi uplaćuješ štaž, i divno je što si zadovoljna i sretna, svaka čast Zasto je bitno sto sebi uplacuje staz, ali fakat[sm=zmeden.gif] i koliko to uopste kosta? Ne znam zasto je bitno. Nemamo garanciju da ce biti penzionog fonda kad dodje na nas red za penzije. Ja sam iskreno sebi pocela uplacivati radi osiguranja i jos nekih sitnica, koje mi u sustini ne trebaju,ali neka se nadje. Ja placam 150 KM jer sam prijavlenja u radnji koja je niskoprofitabilna i ima povlastice kod doprinosa. Mislim da regularno iznose oko 300 KM.
|
|
|
|