idana_85 -> RE: Trazim posao (6.6.2014 12:39:00)
|
Ilahan i u Bosni ima more opcija. Nas problem je sto smo svi negdje jos u onom prijeratnom vremenu kad cekamo da nam se drzava za sve pobrine. Nama je svima bitno da imamo stalni posao, fiksnu platu i da cekamo da ostarimo i dobijemo penziju :) Vecina nas je na ovoj planeti da stanuje, a ne da zivi, a trebalo bi biti obrnuto. Ja sam dipl ekonomista i radila sam godinu u struci - muke zive, tad sam obolila i usla sa 27 god u menopauzu. Rekla sam nikad vise. Pocela sam ovo i prva zarada na racun bude 5 KM, ali raste. Nakon godinu dana imam primanja torsedmicna od 1000 KM, nikad ispod. Kad se bolje radi,bude bonusa, bude i po 2.500 do 3 000 KM. Uglavnom nikad ispod 1 000. I sad kad pomislim da sam ostala u toj firmi raditi za 700 KM mjesecno, da radim po 12 sati, vikende, nocu da me zivkaju, da donosim posao kuci kako bih sebi pakao napravila od zivota. Evo jucer mi bila plata, sve fino podmirli, naredna mi je iza 20-og, ta nam je "na kafu" :) Ovo nije prodaja tipa od vrata do vrata i nosanje kataloga. Mnogi to tako rade, ali ne mogu puno zaraditi i to je pogresno. Ovo je izgradnja mreze potrosaca. Ja sam sve proizvode u svojoj kuci zamjenila tim proizvodima i tako stedim. Pozivam i druge da to rade, kompanije negdje registruje taj moj trud i ja za to dobijam placu. Ovo je posao u marketingu, ne prodaji. Bar sto ja radim. Ako neko vise voli da prodaje, i on se moze pronaci. Nadam se da cu pomoci nekim zenama, inspirisati ih, pruziti im ruku i omoguciti im da imaju finansijsku slobodu i samostalnost, znam da ih ima mnogo na ovom forumu kojima je to potrebno.
|
|
|
|