|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trazim posao
11.6.2011 23:04:08   
mala86

IZVORNA PORUKA: mama75

IZVORNA PORUKA: sabinos

IZVORNA PORUKA: Apotekarka

Mi smo izgubili svaku nadu da ce moj muz naci posaouser posted image

i ja se pridruzujem tvom muzuuser posted image

Mozda ste vec pisale o tome, ali ja nisam u toku, pa ako mozete ponovite - kakav posao trazite (sabinos i muz od apotekarke), sta ste po struci i sl. Mozda mogu pomoci ili neko drugi.

user posted image imas pp

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 1001
11.6.2011 23:09:10   
MaminaBeba
Evo ako neko može mi reći da li postoji neki honorarni posao u Zenici da mi javi. user posted image Prijavljivala sam se na 100 oglasa, za promociju, za nekakve gluposti, ali nikad nisam dobila nikakav odgovor. Ako šta čujete, molim vas javite mi. I ja ću vama, ako šta čujem za ove "normalne" poslove sa punim radnim vremenom.

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 1002
11.6.2011 23:14:37   
mala86

IZVORNA PORUKA: MaminaBeba

Evo ako neko može mi reći da li postoji neki honorarni posao u Zenici da mi javi. user posted image Prijavljivala sam se na 100 oglasa, za promociju, za nekakve gluposti, ali nikad nisam dobila nikakav odgovor. Ako šta čujete, molim vas javite mi. I ja ću vama, ako šta čujem za ove "normalne" poslove sa punim radnim vremenom.

meni se cini da je slanje mailova cisto gubljenje vremena user posted image ,jer je to sve vec gotovo user posted image
u zadnje vrijeme mi se ni oglasi ne gledaju
prijateljica se zaposlila u jednoj firmi,i kaze oni ce sljedece sedmice raspisat konkurs user posted image ,reda radi,koliko ce prijava doci,a ona vec radi

Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

(odgovor članu MaminaBeba)
Neposredna veza do poruke: 1003
11.6.2011 23:18:03   
MaminaBeba
user posted image user posted image user posted image user posted image Toliko su bezobrazni. Važno je da sve sve sve sve u ovoj državi ide preko štele. user posted image

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 1004
11.6.2011 23:22:33   
mala86

user posted image user posted image user posted image user posted image Toliko su bezobrazni. Važno je da sve sve sve sve u ovoj državi ide preko štele. user posted image

ili preporuke user posted image

mora te neko preporucit,tako je ova cura upala

Neposredna veza do poruke: 1005
11.6.2011 23:22:46   
zeze

Naravno user posted image

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

Neposredna veza do poruke: 1006
11.6.2011 23:29:21   
MaminaBeba
Pa kako da nas preporuče kad nam niko neda priliku niti da se okušamo u bilo kojem poslu. user posted image

Zeze user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 1007
11.6.2011 23:44:40   
klemzi
IZVORNA PORUKA: Hannan

Primula, odakle si ti? Zanima me gdje je to za VSS 6mj za strucni?
Ja koliko znam da je za VSS 12 mj, s tim da se u skolama  racunaju i raspusti pa dodje oko 9mj aktivnog rada.

Zeze, ja ne znam nikog ko je tek tako poslao molbu u skolu i bio primljen... volontirati mozes jedino ako si negdje zaposlena ( a to mozes  da te neko prijavi kao da radis pa sama sebi uplacujes ) i onda u skoli radis samo pola radnog vremena koje ti se racuna kao pripravnicki, i to opet skola mora dobiti odobrenje ministarstva. Barem kod nas u TK ovo vazi.
Sad bi trebalo u julu i augustu da krenu konkursi.
Hannan, nije baš ovako...pripravnički traje 9 mjeseci, godišnji odmor iliti raspust ne ulazi u to...takođe, ne moraš biti nigdje prijavljen da bi volonterski odradio pripravnički staž. Tako je bilo prije par godina, sad više ne mora. Sad svaka općina raspiše konkurs za pripravnike sa svoje teritorije. Kad imaju konačan broj za tu godinu ( a broj mjesta je ograničen, ne znam koliko, vjerovatno zavisi od općinskih budžeta) onda se pripravnici rasporede po školama, firmama, i drugim ustanovama u zavisnosti od profila. ja sam ove godine imala pripravnicu - volonterku koja je trebala prisustvovati nekom određenom broju časova i održati neke, a daljna procedura je ista kao i kada si zaposlen. Jedino što prpiravnici volonteri sami sebi uplaćuju sve, a ništa ne dobijaju za svoj rad. Žalosno, ali tako je user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 1008
11.6.2011 23:47:56   
Hannan
E mamina beba, nece nas ni preporuciti neko kod koga smo radili, nego neko kome uletimo par tisuca kaemcica, nazalost :(

a biro je ziva ubleha,  javljam se smao zbog zdravstvenog da barem nesto od ove drzave imam besplatno, i kad vadim kojekakve papire da imam besplatno. Ja ne znam nikog kome su oni nasli posao :)

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

Neposredna veza do poruke: 1009
11.6.2011 23:54:31   
Hannan
IZVORNA PORUKA: klemzi

IZVORNA PORUKA: Hannan

Primula, odakle si ti? Zanima me gdje je to za VSS 6mj za strucni?
Ja koliko znam da je za VSS 12 mj, s tim da se u skolama  racunaju i raspusti pa dodje oko 9mj aktivnog rada.

Zeze, ja ne znam nikog ko je tek tako poslao molbu u skolu i bio primljen... volontirati mozes jedino ako si negdje zaposlena ( a to mozes  da te neko prijavi kao da radis pa sama sebi uplacujes ) i onda u skoli radis samo pola radnog vremena koje ti se racuna kao pripravnicki, i to opet skola mora dobiti odobrenje ministarstva. Barem kod nas u TK ovo vazi.
Sad bi trebalo u julu i augustu da krenu konkursi.
Hannan, nije baš ovako...pripravnički traje 9 mjeseci, godišnji odmor iliti raspust ne ulazi u to...takođe, ne moraš biti nigdje prijavljen da bi volonterski odradio pripravnički staž. Tako je bilo prije par godina, sad više ne mora. Sad svaka općina raspiše konkurs za pripravnike sa svoje teritorije. Kad imaju konačan broj za tu godinu ( a broj mjesta je ograničen, ne znam koliko, vjerovatno zavisi od općinskih budžeta) onda se pripravnici rasporede po školama, firmama, i drugim ustanovama u zavisnosti od profila. ja sam ove godine imala pripravnicu - volonterku koja je trebala prisustvovati nekom određenom broju časova i održati neke, a daljna procedura je ista kao i kada si zaposlen. Jedino što prpiravnici volonteri sami sebi uplaćuju sve, a ništa ne dobijaju za svoj rad. Žalosno, ali tako je user posted image

E onda je do mene, jer znam da medicinu ko zavrsi radi na Gradini godinu dana.A finansiranje od strane opstine , Tuzla u mom slucaju, cekam 6g i jos se nikad nije pojavilo, dok npr. opstina Zivinice daje haman svake godine.

Ova zadnja recenica mi nije jasna. Znam da Zivinice kad raspisu taj konkurs imaju beki budzet iz koga pokrivaju to dadzbine mislim d aje po kandidatu 100 i nesto km...ili si ti mislila na one koji sami bez tog konkursa opstine zele da volontiraju?

< Poruku je uredio Hannan -- 11.6.2011 23:58:47 >

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1010
11.6.2011 23:55:00   
zeze
Ja sam prije nekih 5-6 mjeseci otisla u nasu srednju skolu (imamo samo 1 srednju SMŠ u gradu), da se raspitam za volontiranje tek onako. Znate kako me profesorica primila uzasno, uzasno i zalosno user posted image , kao da sam dosla da joj oduzmem njen posao. Naravno direktor je bio divan i krasan user posted image .
Koliko kosta polaganje strucnog ispita?

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1011
11.6.2011 23:58:07   
klemzi
zeze    polaganje košta 150 KM u TK
hannan sa medicinom je vjerovatno godina, upravu si, ovih 9 mjeseci se odnosilo na prosvjetu isključivo..btw, pa gdje si ti user posted image

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 1012
11.6.2011 23:59:32   
Anoniman
Biro za zapošljavanje zovem institucija za statistiku nezaposlenosti ...
Hannan zašto se ne prijaviš na opštinu K.......
Ja nešto kontam i o tome nema od Tuzle ništa

zeze moje kolege su plaćale 150KM mjesečno u zdravstvenim ustanovama da odrade pripravnički, ali i tu moraš imati vezu, preporuku i tako to...Ne mogu npr. sad ja samoincijativno otići i reći hoću da platim da odradim pripravnički.

(odgovor članu Hannan)
  Neposredna veza do poruke: 1013
12.6.2011 0:00:09   
Hannan
Tu sam :):)
De pogledaj ovaj dio sto sam dopisala, nisam scontala :)

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1014
12.6.2011 0:06:41   
Hannan
IZVORNA PORUKA: Breskva

Biro za zapošljavanje zovem institucija za statistiku nezaposlenosti ...
Hannan zašto se ne prijaviš na opštinu K.......
Ja nešto kontam i o tome nema od Tuzle ništa

zeze moje kolege su plaćale 150KM mjesečno u zdravstvenim ustanovama da odrade pripravnički, ali i tu moraš imati vezu, preporuku i tako to...Ne mogu npr. sad ja samoincijativno otići i reći hoću da platim da odradim pripravnički.

Breskva, ja bih trebala na opstinu zivinice ali iz jednog prostog razloga Doma zdravlja  sam na opstini Tuzla, jer ovamo nemaju pedijatra, nemaju nista, i ne mogu dopustiti da mi dijete nedo Bog bolesti lijeci neko ko obavlja pripravnicki i jucer je zavrsio fax...cas_t izuzetcima ali dok god budem mogla ovako muntati moracu radi djeteta da ovo da radim, zalosno ali istinito :(

< Poruku je uredio Hannan -- 12.6.2011 0:08:06 >

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1015
12.6.2011 0:08:55   
klemzi
Ne, ne, Hanan, općina i ovdje daje neki dio ( ne znam koliko) za pripravnike...ali oni uplate onih 150 KM kad odrade pripravnički i odu u PZ da prijave polaganje. Mislim da se ne može samoinicijativno otići negdje i reći da hoćeš polagati prip. pa neka ćeš i sam platiti. Mora postojati neki konkurs, da li u školi ili ovaj općinski. A što se finansiranja tiče, to sve zavisi od općinskih budžeta, evo kod nas pričaju da bi se moglo desiti da općina svakom pripravniku uplati po 150 KM za svaki mjesec volontiranja, kao za prevoz i topli obrok, što bi bilo super, to je 1350 KM po kndidatu. Nešto ne vjerujem da će se to desiti, ali bilo bi ekstra jer mi je stvarno žao kad čovjek baš besplatno radi..

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 1016
12.6.2011 0:15:50   
zeze
Hvala vam za odgovore. Onako sam pitala koliko kosta, ja sam kontala to nekoliko hiljada user posted image , stvarno sam neznalica user posted image .

Meni su govorili na birou da se volontiranje placa (od biroa) 200km + kako se dogovoris sa poslodavcem u vezi toplog obroka ili jos nestouser posted image Ne znam tacno user posted image user posted image

Imam jos jedno pitanje za ove sto su na birou: Jeste vi morali preci onaj seminar , nesto program pripreme za trziste rada? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1017
12.6.2011 0:17:16   
Hannan
Ma jeste ono zalosno stvatrno kad skontas da radis n iza sta.Ali, realno koliko je nas spremno na to, ja prva jesam, i rado bih prihvatila tu mogucnost, jer 6 punih godina sam svaka 2mj na birou i nista...neki dan sam se prijavila i u onaj CISO...a to mi je tek bila fora, kao neka nevladina sta vec bi organizacija, kancelarija do kancelarije gdje se prijavljujem na birou  i kod njih se ponovo prijavis i kao oni pomazu u zaposlenju, nude kojekakve konkurse, seminare i sl...izmedju ostalih pitanja pri popunjavanju tog formulara imaju i to d ali bi radili u EU, Americi, Australiji , sami ili sa porodicom :)

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1018
12.6.2011 0:17:24   
klemzi
ja sam kontala to nekoliko hiljada user posted image , stvarno sam neznalica user posted image .

joj zeze user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 1019
12.6.2011 0:20:17   
Hannan
Zeze, ja nisam nikakav seminar prosla imam finog staza kod njih , osim jednom prije 5g bio je neki seminar vezano za moju struku pa su me tu pozvali...

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1020
12.6.2011 0:20:24   
zeze
IZVORNA PORUKA: klemzi

ja sam kontala to nekoliko hiljada user posted image , stvarno sam neznalica user posted image .

joj zeze user posted image user posted image user posted image user posted image

Jesam ozbiljno , ja kontam sad kad mi napisu 1500 km najmanje.user posted image user posted image  

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1021
12.6.2011 0:23:08   
zeze
Hannan ako nije problem da odg, sta si po struci i jesi se ogranicila za posao samo na opstini ili bi radila i negdje dalje?
Bolje ti je sto nisi bila na ovom seminaru, meni je bio glup. To izgleda samo kod nas.user posted image

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 1022
12.6.2011 0:27:50   
Niobe
eo jedan u mojoj firmi :)

http://www.unicef.org/bih/about_17220.html

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 1023
12.6.2011 0:34:57   
lila25
od kada ova tema nije aktivna vidim veceras vas ima dosta ,i ja isto trazim pripravnicki za zdravstvenu struku ali nigdje nista da nadjem bila se ponadala za ovaj konkurs od sluzbe za zaposljavanje ali i tu samo mogu proci oni koje je poslodavac odabrao ,a ja mislila da to biro rasporedjuje ma katastrofa samo stele,stele i stele....moje kolege koje su prosle godine uletile preko konkursa ministarstva zdravstva uplatili su drzavni oko 300 km...njima je ministarstvo uplacivalo godinu dana po 200 km s tim da su im odbijali 20 km za nesto ne znam sta.

(odgovor članu Niobe)
Neposredna veza do poruke: 1024
12.6.2011 0:48:32   
Hannan
Zeze, ja sam dipl. pedagog psiholog...ma kakvo ogranicavanje na danasnjem vaktu, spremna sam raditi na teritoriji cijele Bih a Boga mi i sire, naravno ako bi mi plata mogla pokriti placanje nekog stancica ukoliko ne bih mogla svaki dan putovati.

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 1025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *