RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

Mirkica -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 21:58:56)

u mojoj ulici sve zive starci , bas sada dok sam pusila na terasi gledam one kuce sve su to ili muz i zena starici ili bake same , imaju djecu dolaze im s vremena na vrijeme ,
oni zive svoj zivot imaju velika dvorista koja su kao iz bajke non stop oni nesto raduckaju u svom vrtu, posbeno ove dvije bas stare bake , stanem ja uvjek s njima pricam , znam svaka koliko koja djece ima i unucadi :))) i kad dolaze sve to one pricaju meni ponose se, a niakd nisam cula da je ijedna rekla otisao /otisla ostavila me samu .

Zalosno jeste kad je covjek ostavljen sam ono kad djeca ne dolaze ne zele kontak i kad se roditelj osjeca zaboravljen i odbacen od djeteta a sve mi znamo sta je biti i kako je biti mati , ali odlaskom iz kuce roditelja nije da ih odmah odbacujes , nije to neka bitka s muzem , kakav je to zivot , bitka kako da se rijesim svekrve aman , moja zivi tri ulice od mene i ja sam uvjek tu za nju , ali ona ima svoj mir ja svoj .

veeseelaa -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 22:02:17)

maglaj mum zbog takvih kao ti ljudi misle da mi sve koje smo u nekim zajedničkim objektima i sl živomo na sličan način,pitamo,imamo obavezu javljanja,dolaze kad hoće, zabadaju nos i tome sl

ti si kriva za sve [sm=smiley36.gif]

al sve je do postavke i mentalnog sklopa i jedne i druge strane

treba i znati kad je pitanje retoričko
ja imam običaj pitati ljude : a gdje si se to zaputio
a uopće me ne zanima il recimo očito je , jer insan ulazi u Konzum [sm=smiley36.gif]

tako da treba znati kad je retorika u pitanju a kad naum mahalanja i zabijanja nosa
al to s godina skužiš ,po izrazu lica a i po nosu [sm=smiley36.gif]

maglaj_mum -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 22:03:01)

Nek ti pusis, pa mi nasmaga, odo i ja na terasu zapalit...[sm=jezicek.gif]

Mirkica -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 22:03:49)

IZVORNA PORUKA: maglaj_mum

Nek ti pusis, pa mi nasmaga, odo i ja na terasu zapalit...[sm=jezicek.gif]

hajd i razgledja komsiluk :))))

maglaj_mum -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 22:12:21)

Ja na koju god temu da se javim ja kriva odo ja s foruma [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

ma sve je to nekad stvar i raspolozenja,,,Bas sam citala i tvoje stare postove kad si se porodila pa ti mama umal spremala i svekijevcima i slicne stvari kakvih je bilo kod dosta nas, ali hB sve bude i prodje...S vremenom pravis svoje planove...I ja nakon 5 godina braka mogu reci imam svoj mir u dobrim smo odnosima, imam svoj sprat, A DALEKO SMO OD ZAJEDNICE... a kad mi je i bio najteze pogledam svoje malo klupko u dekici na krevetu , susretnem njegov najnjezniji pogled na svijetu upucen samo meni i prepoznam onaj stisak ruke koji mi kaze strpi se napravit cemo mi to kako valja I JESMO....[sm=bravo.gif]

maglaj_mum -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 22:15:01)

ma nema kod mene nikakvih nana do Bog do ima nego sve nake zgodne trebe morado radi njih premjesti dnevni boravak na drugi kraj kuce...[sm=smiley36.gif]
osta cu raspustenica zbog komsiluka [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Galicia -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 22:17:11)

Maglaj mum, super, samo nek ste sretni. A kako mislis daleko ste od zajednice? [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
A sto niste kod tvog amidze na spratu? [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Malo morgen.
Zensko mora da slusa i ide za muskarcem.
Aaaaa taj film muskarac jos nece vidjeti dok sam ja ziva. [sm=smiley36.gif]

veeseelaa -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 22:22:34)

mm da je došao kod mene živjet ubrzo bi dobio šut kartu[sm=jezicek.gif]

ovako je brak preživio[sm=jezicek.gif]

maglaj_mum -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 22:42:36)

Zasto gali da idem bilo gdje drugo...Sprat je prepisan na njeg...opremili ga od do... Svekijevce vidim jednom ili dvaput sedmicno...Sveki mi je zadnji put bila prije mjesec na kafu...ne zato sto se mrzimo Boze sacuvaj nego ja radim 11 sati dnevno...muz 8 paide po djevojcicu u vrtic dodje kuci napravi nam nesto za jelo dodjem i ja vec je 7 sati i tako svaki dan...Nedjelja je dan za nas troje idemo negdje na izlet, sat dva odemo do mog oca ili sestre ostatak dana posvetimo svojoj princezi...i To je to...i kazi mi koja je razlika jesam li tu ili dva tri kilometra dalje za 200 maraka kirije...A MM jedinac i svakako ce ostati njemu a on ce svoje roditelje i ovako i onako uvijek pomoci finansijski

elmaL -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 22:46:17)

Ja svoju sveki vidjam dvaput godisnje, zivi u drugoj drzavi, i najcesce mi zene kazu blago tebi. Imamo nas stan, iako njihov zjapi prazan, mm je iskljucivo htio da odmah trazimo nama stan.
Ja bih zaista voljela da su ovdje, da gledaju kako im unucad odrastaju da uzivaju sa njima, al pogotovo da isti ti unuci (moja djeca) ih cesce vidjaju. Emin je veci i razumije vec dosta toga, kad su bili ovdje ljetos on je bio presretan, i sad kad se cujemo preko Skypea na kraju place hoce nenu[sm=smiley13.gif] ili kaze tati ponesi nenu/tablet u sobu da se igramo[sm=smiley1.gif]

Hocu reci da smo nekad sebicni, mnogi zele sto dalje od svekrve, a ne kontaju koliko njihovoj djeci znace dedo i nena.ti ljudi doprinose mnogo u njihovom odrastanju (primjer: Veselin kukuruz) [sm=smiley1.gif]

I samo da dodam, persiram ih, nekad mi se omakne doduse[sm=smiley36.gif]

Galicia -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 22:51:43)

Svaki cejf se placa, pa tako i svoj mir. Ja ga najskuplje ovdje placam na rr, i vjeruj da sam najrahatnija. A mjesta ima i kod mojih i kos njegovih, ali neka hvala.
Niti ja volim da gledam ko kome dolazi, niti volim mene da se gleda. Ja i mm izlazimo u po noci iz kuce dolazimo u 6 ujutru, ne svaki vikend ali veoma cesto. Garantujem ti da bi mi to neko nabacio na nos, ili nas pitao gdje smo lutali, itd.
Ma to su sve sitnice. A cejf i mir se placa.
Ja kad sam slobodna ja samo jurcam, auto, peodavnice, jaranica, kuca, opet prodavnice, ovo ono. Staracki mozak i psiha to ne moze podnijeti da ja ulazim i izlazim iz kuce 100 puta a da me barem jednom ne pitaju gdje sta i kako.

Galicia -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 22:58:09)

Elma divno je kad su nane i djedovi uz unucad svoju, ja to nigdje nisam ni rekla da ne trebaju biti. Ali brate ne moraju biti zid uz zid. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

elmaL -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 23:18:22)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Elma divno je kad su nane i djedovi uz unucad svoju, ja to nigdje nisam ni rekla da ne trebaju biti. Ali brate ne moraju biti zid uz zid. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Naravno.
Cudno mi je sto mi svako druga osoba kaze blago tebi daleko je[sm=zmeden.gif]

Mislim da roditelji prave gresku jer je kod nas standardno da roditelji rade ko konji da priuste djeci sve, dok su mala i potpuno zavisna od roditelja to je normalno. Ali, vremenom kad postaju sposobna za rad i neki vid samostalnosti, vecina roditelja i dalje nastavlja istim tempom, izradi sinu sprat i ovaj se ozeni. Snaha onda hoce svoj mir, a svekrva navikla da je do jucer bukvalno sve radila za sina ds on sam ne moze ni gace oprat i ne moze preko noci shvatiti da mu ne treba.

nije svak ovakav, ali vecinu koje znam jest, majka ne da sinu da ispegla kosulju, a ne daj Boze da sebi napravi nesto da jede.

mm se vratio ovdje sam zivio, poceo raditi zene ga pitale ko ti pere haljine? Zar znas ukljuciti masinu[sm=zmeden.gif]

Kolegica mu na poslu prica kako djeca danas sve vise trose, morala je sinu dati 100KM da izvede curu za Valentinovo i kupi joj poklon[sm=zmeden.gif]

Galicia -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 23:25:32)

Slazem se.
Isto kao da je sramota da se djeca pocnu osamostavljivati, da zaradjuju svoj dinar. Ja tu nista ne vidim lose da se radi ujedno i ide na fax. Nece nikome kruna spasti s glave ako malo se potrudi.

teacher75 -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 23:27:14)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

IZVORNA PORUKA: mama75

IZVORNA PORUKA: medic slatki

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

jel to oduvijek tako?
il od kada su postali nana i dedo

moji svekijevci su mladi ne kontam kako bi zvučalo da sam ih po udaji tako poečala zvati, ko neka zajebancija bi ispalo[sm=smiley36.gif]

Oduvijek.
Tako ih unucici zovu, pa i ja uz njih. Mislim na unucice prije moje djece. Tako ih i jerve dvije zovu i ja se prikacila.

Moja je prvo unuce pa od kada se ona rodila. Inace mi je sveki bila 21 god starija od mene, mlada zena, ali nije joj smetalo.
mm i zet zovu moje roditelje i nena i dedo i imenom .. kako kada, ne smeta im nista, bas imaju extra odnos pa ih dozivljavaju kao svoju djecu, slobodni su obratiti se jedni drugima za uslugu ili bilo sta bez mog i sekinog posredovanja.

Ma da.
U sali se znam obratiti i imenom. Inace smo opusteni.

Ja recimo svu moj rodbinu zovem imenom, od milja. Od muza takodjer. Osim njegovog amidze i tetke jedne. Svekijevce i nano i dedom i imenom nekada u nnekoj sali, svekar i svekrva. Ma samo opusteno.

U porodici nikoga ne persiramo
Persiramo neznance, starije posebno, profe. po institucijama raznim, tam gdje se i podrazumijeva neki bonton )

Ja svoje persiram i svekije i rodbinu stariju osim prvog koljena, tako sam odgojena da se stariji persiraju, recimo sve mamine rodice i rodjake persiram

elmaL -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 23:39:32)

Slazem se.
Isto kao da je sramota da se djeca pocnu osamostavljivati, da zaradjuju svoj dinar. Ja tu nista ne vidim lose da se radi ujedno i ide na fax. Nece nikome kruna spasti s glave ako malo se potrudi.

Nece, ali nece djeca ako ne moraju. Kad vec mama daje stoju da kupi poklon i izvede na veceru, sto bi on nesto radio. Mislim da roditelji previse tetose djecu, onda ocekuju preko noci ozenice se i postati samostalan.
Ne moze neko ko nije nikad kupio sebi nesto od svog zaradjenog novca ili platio racun, da razmislja o tome da pravi svoju kucu ili kupuje stan, ima sve na gotovo. Ko rano pocne raditi vidi se razlika u osamostaljivanju i pogledima na zivot, mnogo primjera imam u svojoj rodbini i jednih i drugih.

bebaa -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 23:42:40)

Elma potpis od-do......

Galicia -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 23:51:57)

Totalno se slazem.

Djeca dosta i koriste, a ima i bezobraznih roditelja sto turaju nos gdje im nije mjesto.

bebaa -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 23:55:45)

ovo nisu moje teme...ali evo da se osvrnem na ove "bezobrazne" roditelje....kako ičiji roditelji mogu biti bezobrazni...pa oni su roditelji...mi smo roditelji...zar mi ne želimo svom djetetu samo najbolje...samo mi kao roditelji možemo misliti da nešto našem djetetu nije potaman pa se trpamo možda i akd nije vrijeme i mejsto.....neko ima više neko manje obzira.....posesivni i ljubomorni su po meni bolesni..sve ima svoje granice......i vrijem.....do kada je moje dijete i od kada je i moje dijete i nečiji suprug...i tako dalje....

Galicia -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (20.9.2014 0:02:45)

Pa bebo, vidjeces danas sutra, kad ti budes dobro mislila svom djetetu a on mislio drugacije. Stvari se mjenjaju kroz generacije.
I ne misle svi roditelji realno, vise nih misli sebicno.

bebaa -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (20.9.2014 0:05:22)

ali ga ništa manje ni tada neću voliti,koliko god đubre od djeteta bude,bit će moj sin,moje čedo....niko ali niko na dunjaluku ne trpi što trpi jedna majka.....

veeseelaa -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (20.9.2014 0:05:47)

Svaki cejf se placa, pa tako i svoj mir. Ja ga najskuplje ovdje placam na rr, i vjeruj da sam najrahatnija. A mjesta ima i kod mojih i kos njegovih, ali neka hvala.
Niti ja volim da gledam ko kome dolazi, niti volim mene da se gleda. Ja i mm izlazimo u po noci iz kuce dolazimo u 6 ujutru, ne svaki vikend ali veoma cesto. Garantujem ti da bi mi to neko nabacio na nos, ili nas pitao gdje smo lutali, itd.
Ja kad sam slobodna ja samo jurcam, auto, peodavnice, jaranica, kuca, opet prodavnice, ovo ono. Staracki mozak i psiha to ne moze podnijeti da ja ulazim i izlazim iz kuce 100 puta a da me barem jednom ne pitaju gdje sta i kako.

ma ovdje udata žena slabo hoda[sm=jezicek.gif]
il hoda samo s mužem ,pod spikom sa njim mi je najbolje[sm=smiley36.gif]

e moja Gali ne znaš ti koja je ovo vukojebina[sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (20.9.2014 0:20:09)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ma ovdje udata žena slabo hoda[sm=jezicek.gif]
il hoda samo s mužem ,pod spikom sa njim mi je najbolje[sm=smiley36.gif]

e moja Gali ne znaš ti koja je ovo vukojebina[sm=smiley36.gif]

Ma daj, pomislit ce zena bas je tako [sm=smiley36.gif]

veeseelaa -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (20.9.2014 0:40:09)

pa i ona to misli
čim sinovi žive sa roditeljima nakon ženidbe sve je jasno [sm=smiley36.gif]
il tek tu počinje zaplet [sm=zmeden.gif]

Galicia -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (20.9.2014 0:43:30)

Sta ja stvarno mislim. Ostavicu za sebe. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 29 [30] 31   Sljedeća stranica >   >>