anandi -> RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc (19.9.2014 15:07:10)
|
Dancek zene, evo mene ko padobranac na temu s [sm=kava.gif] Nadam se da se necete ljutiti [sm=smiley1.gif] Vidim pricate o svekrvama i zajednici, teska tema [sm=smiley36.gif] Ja hvala Bogu ne zivim u zajednici, cak sta vise zivim u drugom gradu. Svekrvi dodem mjesecno dva puta na konak. Zena je divna i ne petlja mi se u zivot, zove me curce,princezica,ceri a kad je ljuta snaho.hehehe a meni bas simpaticno kad me zove snaho. Prihvatila me kao svoje dijete ali ima zelju da je zovem mama. To je meni tesko, valjda sto nisam navikla jer i moja mama je svoju sveki zvala neno. Ja kad sam se udala (a ima vise od 5 godina) pitala sam je kako cu je zvat, ona je izrazila zelju mama, a onda sam joj jrekla da je zovem mati. Na sta je ona rekla da joj je to ofucano [sm=zmeden.gif] i od tada je ne zovem nikako cekam da se pogledi susretnu [sm=smiley36.gif] Jednom joj je puko film i rekla mi da ne mislim da cu kad se porodim i kad unuce bude je zvalo neno da cu je i ja tako zvati jer nece biti meni nena ako ce biti mom dijetu. Prosli mjesec mi je mama umrla i bas sam bila i jos uvijek sam potresena i rekla sam joj da nema sanse da i jednu zenu zovem mama, moju mamu nitko ne moze zamijeniti. Svaka cast jjoj, zena je stvarno zasluzila ali ne mogu. Tako da smo prije dvije sedmice napravile kompromis oko zvanja i rekla sam joj da cu je zvati majka i slozila se ali je opet ne zovem. Kad je zovem na tel kazem evo smeta snajka [sm=smiley36.gif] Ona ima obicaj kad joj dodemo i ja i mm izademo da zapalimo a ona dode i kaze evo maaajke da smeta, sali se. Zao mi je zena sto zive u zajednici, sta se moze finansije ne dozovljavaju svima da se odjele. Mislim da je bolje biti sam jer tada se bolje slazemo. Kod mene ni mama rahmet joj dusi a ni sveki nikad nisu osjetile neku moju i mm svadu, sve probleme ostavimo u stanu a kod njih se smjeskamo pakad se vracmo nazad nastavljamo s puhanjem i ljutnjom [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|