zagy -> RE: Nuhalni nabor?? (16.11.2012 13:41:01)
|
IZVORNA PORUKA: novikolacic Zdravo svima, posto sam ja nova trudnica, imam hiljadu pitanja i dilema, pa bih molila za vasu pomoc. Naime, naredne sedmice trebam raditi mjerenje nuhalnog nabora, medjutim zbunjena sam, kako se taj pregled radi. Sestra iz ordinacije u koju idem, mi je na moje pitanje koja je cijena pregled, rekla: ako odlucite raditi samo uz cijena je 50KM, a ako odlucite raditi ...(nabrojala je nesto, nisam mogla ni zapamtiti) onda je 200. Eh sad, ne radi se o cijeni, ali mi nije jasno, ako je pregled obavezan, kako onda ja mogu odluciti koje cu pretrage raditi?! Mozda je pitanje glupo, ali ja sam stvarno zbunjena... To ti je ona garant mislila na double test, sam NN se radi sa ultarzvukom, ali za bolju vjerovatnoću tog testa preporučuju se i ultarzvuk sa krvnom pretragom, i to je tzv. double test, on se kod privatnika kreće oko 200-250 KM (radi se od 11-14 sedmice). Ovdje imaš temu, i malo više o tome http://www.ringeraja.ba/forum/m_221795/mpage_1/key_/tm.htm Po meni to je bacanja para, da se radi kod privatnika. I ja vodim trudnoću privatno, uradio mi doktor ultrazvuk, platiš mu, i fino taj dan ili sutradan na DIP, izvade ti krv i dobiješ nalaz, ovaj test sa knjižicom ti je besplatan.
|
|
|
|