Blue rose RR -> RE: daljinski, telefon...i sve ono što netreba (22.11.2007 13:34:56)
|
Ja sam vam užasno stroga, po pitanju tih dječijih opasnih igrica. Ne dozvoljavam joj da čačka po stvarima koje nisu za igre, izuzev šerpi u kuhinji. To mi je onako slatko. A za ostalo po kući, ili ne dao Bog po stolu. A ne, ne... Od prve godine u stanu je uvedena šipka. U početku je bilo dovoljno da joj malo zaprijetim i ona ne bi dirala datu stvar, npr. daljinski, mobitele, ukrasne predmete na komodi, televizor, ....međutim kada je skontala da joj ništa sem povišenog tona se ne dešava, počela me je ignorisati. E pošto je i mama shvatila, da je kćerka počela da SHVATA uveliko, počela sam praktično upotrebljujem šipkicu. Ali ne kao moja koleginica, natrapa svoga sina pelenama, štramplama, trenerkom, pa onako ga malo pucne, a on joj po glavi skače, i kada mi se najave u goste meni se smrkne....jer nastupi apokalipsa po stanu. kada moja kikica uhvati fursata, prvo je opomenem dva puta, i objasnim joj zašto se to nemože dirati...a ona me pomnoži sa nulom....eh onda mamica koja je jako voli, skine joj trenerku i štrample, pa po golim cvolikama dva-tri puta pucne šipkom. e ljubav moja kako skonta za dvije minute šta je ne-ne, a šta su igračke. Nisam tutor svom djetetu, već smatram da je neophodno da se autoritet roditelja mora i treba poštovati, a to se može ostvariri samo dok su djeca mala. I NARAVNO DJECA SVE RAZUMIJU, I SHVATAJU. Zato nemojte ih opravdavati .
|
|
|
|