Blue rose RR -> RE: daljinski, telefon...i sve ono što netreba (23.11.2007 13:52:09)
|
Moja makana...ne želim da shvatite da sam ja baborga koja na svaki njen nestašluk dobija šipku, već želim da vam dokažem da dijete mora da zna za malo straha, a da to nisu majčine smrknute obrve. Zašt ne daljinski...jesi li ga ti našla na ulici? Ne, mislim da nisi..to je zarađeno i kupljeno. Znači ja sam morala da se odreknem i lijepog sna i dana kod kuće sa svojom kikicom, i uživanja u njenom odrastanju i svakodnevnih opasnosti koje mi prijete, da bih mogla da odvojim nešto novca, koje je možda namijenjeno njenoj igrački ili lijepoj majici, i da kupim taj daljinski. Nije mi do novca, nego danas je daljinski, a sutra je gađanje televizora sa daljinskim (pa štaćete dijete gledalo ragbi utakmicu, u kojoj čiko baca loptu, a moje dijete bacilo daljinski).[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Zašto ne džezvu sa vrućom kahvom? Zato što se može spržiti, zaliti kahvom, i kada je (nedao Bog odvedem u hitnu), gđa. doktorica će da kaže: KAKVA SI TO TI MAJKA? A da ne govorim posljedice po zdravlje moga djeteta, pa moje bolovanje, pa lijekove...mislilm da sam ipak spremnija da kada priđe mom stoku gdje ja pijem kahvu sa MM, da je prvo malo spržim, i dam joj do znanja da to nije za nju. A u slučaju kada insistira (što se na sreću nije desilo do sada, jer je shvatila da je vruće-opasno), volim je malo išibati, nego da prođem one suze - ŠBB-KBB ako se sprži.
|
|
|
|