lepetetka
|
Interesantna tema!!! Ja sam živjela i u stanu i u kući i sve ima svoje prednosti...Volim živjeti i u jednom i u drugom , najbolje bi bilo imati oboje ali želje su jedno a mogućnosti drugo... Ja recimo živim na Dobrinji C5 gdje su niske zgradice i jaaako mi se dopada naselje inače. U mom ulazu ima 6 stanova i uvijek je mirno i čisto, parkovi su mi blizu kao i ostali sadržaji koje je poželjno imati u životu sa djecom- škole,vrtići, ambulante,pijaca,parkići,trgovine,apoteka,pošta,dakle sve ono što želite da vam je blizu i što vam život čini lakšim, dok kada imate kuću rijetko kada možete ovo sve imati u neposrednoj blizini,jer su kod nas kuće inače udaljenije od dosta ovih sadržaja, neke i nisu ali su im zato i cijene paprene... Ja imam privilegiju da moji roditelji imaju kuću i imamo vikendicu tako da mi ni to ne nedostaje, kada poželimo spremimo se i put pod noge,.....mada nekad bih i voljela da imam kuću jer je puno kreativnije raditi u kući i oko kuće gdje imate više prostora,...Ali eto ja i mm kada smo kupovali nekretninu meni se svidjela jedna kuća jaaaako, a on mene pita: Da li ti misliš da možeš živjeti u kući? i iskreno nisam znala da li sam spremna za kuću, jer sam baš navikla da zujim, kupujem, gledam ako ništa, da vodim dijete na tobogane u parkove, igraone,ispijam kafice, što bi sve bilo vjerovatno rjeđe da sam izabrala kuću...Možda nekad ko zna?