mamabb
|
IZVORNA PORUKA: Iman83 Joj Taurus toga se ja i bojim...upašćemo u to kolo i nema van! Znam po svekrvi i svekru...malo malo pa nešto ljudi rade oko kuće...a imaju još puno posla. Mada mi kad bi smo pravili, ne bi to bila velika kuća, ma 100 m2 maksimum. Mi trenutno imamo super ponudu za stan od 70m2 koja ima dvije spavaće sobe, i još nismo donijeli odluku upravo jer ne znamo šta uraditi. Šta ako dobijemo dječaka, dvoje djece različitog spola u jednu sobu? Opet kad bolje razmislim, meni se ne da ulagati sav novac u kuću a da ovamo djeca more na razlednicama gledaju a i mi s njima. Sinoć idemo spavati mm trubi: kuća a ja navijam za stan! Jutros se budimo i on govori: stan a ja kuća..ma totalno smo zbunjeni! Hmm i mi smo vako dumali i dumali...Oboje odrasli u kući, dvorište, ma milina, a sad stan. Kupili smo ga skoro, još je u izgradnji planiramo useliti za 15tak dana, isto tako nam naletila dobra ponuda. Naš stan je od 66 kvadrata i ima odvojenu kuhinju, dnevni boravak s trpezarijom(to smo mi sad napravili, pomjerili jedan zid) i sad ima pored spavaće još jedna soba koja ako nam djeca budu različitog spola može da se pregradi ima dvije odvojene sobe a trenutno će biti samo L. Tako da u tih 70 kvadrata vi to još lakše možete rješiti. Jer dječija soba ne treba veća nego da ima mjesta za krevet, ormar i radni sto. E, sad, ako Bog da kad ga završimo nema više šta da se gradi a Boga mi kuću ne bi uspjeli srediti za 2 mjeseca, a Bože zdravlja, nafake i hajra biće i kakva kućica u cvjeću. Za kuću kad smo navijali da bi je pravili, za zemlju i sve dozvole treba ti novaca kao za kompletan stan, par hiljada dole gore al to je ništa kad se smisliš da je tek onda moraš praviti. Da je kupiš gotovu hmmm pa za te pare koje bih dala onda bih radije pravila po svom jer i tu moraš opet urediti, uvjek nešto treba.
< Poruku je uredio mamabb -- 28.11.2011 9:11:22 >