|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2008
25.5.2009 8:20:03   
manuela RR
Dobro jutro i od nas...
Emir sad pravo tempiran za buđenje u 7:00 a vala i ja sam se naspavala pa sam s njim ustala,on sad iz igraone gleda Fifiuser posted image user posted image user posted image user posted image
Juče je Emir dobio od moje rodice iz Amerike,super odjeće,sve firmirane trenerkice(ima par šuškavih ko pravo momak,mm čak ima sličnu)dukserice,bodyji i majice,i ima jedna super mekana pidžamica,u životu nisam pipnula nešto toliko mekano,a sve stvari su za godinu i godinu i po...ma baš mi dobro došlo!
Mm govori samo kad njih dvojica obuku trenerkiceuser posted image biće glavne faceuser posted image user posted image user posted image user posted image
Dobio je i super šolju Nuby,sva gumena,pravo lijepa,premda sam ja njemu uzela Aventovu,ovu Nuby je odmah prihvatio pa sad nju i koristimo.user posted image

Juče smo šetali po čitav dan,i danas ćemo opet.

Vidim da nam Umica ima i 3 obrok čvrste hraneuser posted image user posted image user posted image user posted image

Bebbe kako je  dijete iz tvoje porodice što je bolesno?
Tebi super dođe što imaš vrt pa Emica sve svježe može da jedeuser posted image ja imam sreću pa moja mama isto ima vrt pa mi sve svježe šalje...

Ilhana,kad si ti prvi put ošišala Lamiju?
Emiru je kosa jako narasla i ide mu u oči,pa bi ga htjela ošišati,a svi govore da ga ne šišam prije nego napuni godinu dana.
Ako mu sad kosa smeta mogu misliti kakvo će stanje biti za još 6 mjeseci?

Romali kad sam pročitala tvoj prijedlog za kišobran kolica malo sam istražila po internetu i vidim da su Hauck kolica baš lijepa i praktična jedino što moram još otići u TL da ih vidimuser posted image

Eto toliko od nas za ovo jutro.
Pozdrav za sve mame i bebe.

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 1201
25.5.2009 8:33:41   
bebbe RR
Dobro jutro, mamuške i bebuške!
Evo mene samo kratko, jer ocekujem da mi se Emička svaki čas probudi! Ja sam već bila u vrtu, malo čupala korov, malo brala špinata i salate. Evo, već je opasno vruće. Na brzinu sam pročitala postove, pa vidim da nekih mamica nema, da očito uživaju u vikendu, da Uma ima još jedan obrok, Hamza novu ćunu, Ivan siki i prstić na noni, pored sike, da nam je Ajna ozdravila, da ce Emir dobiti nova kolica, te i da većinom skitamo!
Kod nas je sve klasika. Vikend je bio OK i prilično zabavan. Sinoc se dokasno rostiljalo. Emicka je zabavna. I ona sastavlja razne slogove, pjeva, igra se k'o velika, okrece se, vrti, ali ne izgovara "mama":( Mi sutra ujutro idemo na vakcinu.
DANAS JE KANITI I EMI ŠEST MJESECI!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Naše velike cure! Nampravicu neku malu tortu, tek da obilježimo!
Evo, toliko od mene za sada! Sve vas ljubim i zelim vam lijep dan!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 1202
25.5.2009 21:39:39   
nita
Dobro veče! Mamice gdje ste, pa prošao je vikend?! Ili smo na produženom vikendu :) Mi smo ovog vikenda baš skitali. Posjetili moje roditelje, pa onda svekrvu i svekra. Malo se i roštiljalo. U nedjelju smo išli na izlet na Bistričak, pa su nas gore neki ljudi isprepadali rekavši da se pazimo jer ima neobično puno zmija. Zbog toga nismo dugo ni ostali.
Zbog vrućine Kanita više ne može zaspati u pidžamici. Kad je ostavim samo u bodiju kratkih rukava zaspi bez problema. Dekica ne dolazi u obzir. Sada joj vodu dajem u flašici i ona se igra i pomalo popije. Smoči malo i bodi, ali ne smeta, svakako je vruće.
Sretan "mali rođendan" Emi!
Velika pusa Emiru, Rejhani, Alenu, Umi, Amberi, Ivanu, Ajni, Lamiji, Eni, Tariku, Žani, Hamzi ...

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1203
25.5.2009 21:47:11   
Ilhana RR
drage moje hanumice, evo i ja da se javim... danas podjoh da pisem i telefon me zenu pa nestigoh...
Citav dan mi je bio katastrofa... a sa Lamijom cu da vidim kako ce mi biti veceras ako bude ko ova nekolika dana onda idem sutra doktoru sa njom jer nesto nije uredu...

slabo mi jede a po noci se nesto budi nonstop... zubici nisu jer i nakon mazanja sinoc ona je se i budila i plakala... na kraju je bilo da sam je svu noc ljuljala na nogama i da je samo tako spavala...

Manuela, ja sam Lamiju prvi put sisala kad joj je tetka bila ovde jer joj je ona kuma a to je bilo kad je njoj bilo 10 mjeseci, nisam stvarno mogla cekati do Bosne jer joj je kosa bila previse duga da joj umalo ocij nije iskopala...

neki dan sam je ponovo sisala, kosa joj raste pravo brzo... =)

Velika pusa za sve bebe generacije 08 =)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 1204
25.5.2009 22:03:37   
enna
Vece drage moje kako ste mi vi kako bebe slusaju???
Ena je danas uzasna bila nervozna kenjakava dali su zubici ili vrucina pojma nemam amo znam da je nesto mucilo.Vidim i desnesu joj skroz bjele vjerovatno ce js koji zubic a i vrucine su danas je bilo 34°C u hladu a na suncu da ne govorim.Evo sada je zaspala ja se istusirala pa cu u krevet sa njom.
Emici cestitamo "mali rodendan" da nam jos puno ih doceka ziva zdrava i retna sa svojom familijom,
Ehhhh eto drage moje ja jedva cekam da idem dole za Bosnu heheheh nadam se da cemo uskoro jos nista neznam radi posla MM valjda bude sto prije.
Ilhana a nadam se da ce Lamija bolje pajkiti i pocti da ruca da ne sikira mamu i Ena par dana slabije jede voce vise i dosta vode pije.Pusica vam a bebice da slusaju svoje mamiceuser posted image

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 1205
25.5.2009 22:19:00   
Anushka
mi se jakoo dugo nismo javili.. druga jedinica je vec uveliko izbila, pa sad grize sve sto stigne, najvise voli gristi mamu, hehe, pokusava pocesati ovu drugu jedinicu, pa ovu prvu zarije do kosti. Danas je grickao hladnu mrkvu, ali brzo dosadila. Ipak sam mu uspjela kamuflirati i mrkvu i meso u pire krompiru, dusa moja, jede ko veliki, isto kao i Uma najmanje 3 cvrsta obroka dnevno! Veceras je probao cokoladu prvi put u hipovoj kasici griz sa cokoladnom za laku noc i hvala Bogu pojeo skoro sve! vidjet cemo koliko ce ga drzati.. inace su noci uzbudljive, stalno se budi, valjda i njemu vruce pa mu se ne da spavati, sva posteljina mokra ispod glavice bude koliko se znoji. Ja mu dam nekad obicnu vodu, ali cesto stavim mrvicu instant caja ili malo kamilice, tek da mu zamirise i onda bas puno popije. i hvala Bogu jos dojimo. Stoji sam, skace sam, pokusava se dici sam, ne ide mu bas lako ali eto. Puze iako jos ne drzi dignutu glavu, ali se krece u zeljenom smjeru, i naravno, nije bas sretan jer dubi na glavi:) fino sam sjedi, dohvati sta mu treba i ne pada, pokusa ustati kad sjedi, pa se pruzi na stomak.. jedino me brine sto se ne vraca na ledja, znao je to al nesto se ne sjeca kako je izvodiouser posted image  a mislim da bi mogao skakati od jutra do mraka.. inace smo uspjesno pomjerili ritam, bar za sada, izadjemo prije 9 i prije jutranjeg spavanja, vratimo se do 12 najkasnije, pa onda se naspava fino, i opet poslije 5 napolje do 8-pola9 i u pola 10 spava. i kad se kupa okupa i mene i svu sobu.
bebbe bas fino srocila novosti! cestitke Hamzi! hvala Bogu pa je Ajna napokon bolje, nita, bas me zabrinu to za bistricak, sad cu panicno gledati po travi i po gradu.. mi se za sisanje ne brinemo, imamo super frizuru i za sada ne smeta, pravi je momcina, inace manuela valjda je obicaj da se sisa tek sa godinu, ono sisani kum, pa se dijeli zlata koliko se kose osisa, itd, iskreno, ja ne pratim obicaje i ja bi osisala, a ti kako hoces:) da je curica pa i nekako sa snalicama da sklanjas kosu, a ovako prerano je za geluser posted image   mi vrtova nemamo a kad vidim crven oblak iznad zeljezare nesto ne vjerujem da je iz zenickih vrtova ista posebno zdravouser posted image ..nita, mom alenu se smrznu rucice u neka doba i budi se da spava uz mene i grije se, pa mi ga zao buditi da ga oblacim, od pokrivanja nema nista, pa mu obucem bodi dugih rukava kad stignem pred spavanje da se ne rashladi. sretan mali rodjendan kaniti i umi, a ja se odo posvetiiti coeku, danas nam je dvije godine braka! puuno pozdrava svim bebicama i mamama
ilhana sad vidim kod tebe problem sa spavanjem.. i moj alen pola noci spava sam u kreveticu a pola samnom na kaucu. i opet po pola noci ga nosam i pjevusim i smirujem na sve moguce nacine. ako po danu ne place onda je vjerovatno nista ne boli, nego je prije strah ili sanja intenzivnije. Ti vidi svakako da se uvjeris da je sve OK sa zdravljem, i sretno da se sto prije smiri.

< Poruku je uredio Anushka -- 25.5.2009 22:22:32 >

Neposredna veza do poruke: 1206
26.5.2009 0:04:48   
dinciii
drage moje evo i mi da se javimo.dobro smo skidale po danu kad sam dosla kuci radila malo ankete i evo tek sad sjela fino za laptop okupana osvjezena user posted image bilo pravo toplo danas,Rejhana je dobra slusa fino jede spava,ne bunimo se hvala bogu.

kako su ostale bebice,cestitam emici i kaniti 6 mjeseci,uh kako brzo prodje vrijeme ko da smo jucer tipkale na temi "kako se osjecate zadnje dane pred porod" a vidi nas sada user posted image hvala bogu sve su nam bebice dobre i slusaju nas.

eto drage moje bit cu kratka nadam se da su bebice sve zdrave i da slusaju svoje mamice user posted image user posted image user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1207
26.5.2009 0:40:26   
mynxlee
prije no sto legnem da cestitam Kaniti i Emi ''mali rodjendan'', da budu zdrave, vesele i da slusaju svoje mame, a Anushki sretnu dvogodisnjicu braka, pa da i ona slusa svog co'eka :)

sa zakasnjenjem cestitam, ali je od srca.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1208
26.5.2009 8:59:59   
enna
Jutro drage moje izgleda da st mi malo duze u krevetu hehehehe moja Ena nema sanse da prespava 7.30 ali dobro po ovim vrucinama mi pase da utanemo ranij da uradimo sta mislimo dok ne ugrije ono pravo.Mi smo ok dobro smo spavale Enica se budila 2 puta pila caja i opet nastavi.Nadam se da su nam sve bebice dobro i zdrava pusica mamama i bebicama pa se cujemo!!!

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1209
26.5.2009 9:02:13   
Skvo RR
Dobro jutro drage moje,

Prvo da cestitam curkama mali rodjendan!

Kod nas nista novo. Nocas se Uma probudila u pola 1 i do 3 nije zaspala, kao da je podne...prica, pjeva, rovari krevetac, svu je ogradicu istrpala, jednu stranu carsafa je iscopala, i izvadila...sva je dahtala koliko se zadeverala...i to sve u mrklom mraku... Bas se pitam, sto se probudila...user posted image

Kod nas nista novo...setamo, hodamo i tako...standardica..
Polako se pripremamo za more, ali gledam po net-u izgleda da ce cemo imati zahladjenje u narednim danima...Sada me vec panika hvata...treba da kupim milion stvari...a naravno nisam jos nista zavrsila...e kad me je MM pitao sinoc dokle sam u pripremama...prvo sam ga napala...sta on ima da pita...ja drzim sve pod kontrolom, a onda sam mu skruseno priznala, da od svega sam Umi narucila Mustelu za suncanje....user posted image user posted image user posted image
Moram se pod hitno uozbiljiti...

Ljubnite bebare!

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1210
26.5.2009 9:33:38   
new mama
E drage moje pozz i od nas dvije,i ja prvo da cestitam mali rodjendan Emi i Kaniti i Anushki godisnkicu braka,sve najboljeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Kod nas standarno,uglavnom setamo,malo manje tokom dana,vecinom predvece,ali je problem sto Ajna slabo spava tokom dana pa navece kad izadjemo nervoza,ali valjda ce se naviknuti tek dolazi ljeto,valja navece setatiuser posted image user posted image user posted image user posted image e juce sam uzela zahtjev za jaslice,najvjerovatnije da cu je tu dati jer nemam nikoga da je cuva,a nekog nepoznatog da uzimam pa isto mi dodje,a probacu  kako ide,pa lako je promijeniti ako se ne navikne,ali eto uglavnom sam cula pozitivna iskustva,a to mi je i blizu,pa vidjecu,ako je upisem trebala bi oko 1 Septemba da kreneuser posted image user posted image user posted image e jos imamo novinu kupili smo kisobran kolica sinoc u Mercatoru,nisu losa,ma ovako kad negdje blizu idem da nemoram ona vukljati,a nisu ni skupa pa vidjecemo kako ce se pokazatiuser posted image
Sto se spavanja tice i kod nas slabije kako su ove vrucine,okrece se otkriva,a ja je nocas cujem probudila se i ja se podignem da je uzmem,kad nigdje djetetauser posted image user posted image user posted image ona se skroz okrenula,noge joj gore gdje glava bila i jos se primakla skroz uz ogradu,ma haosuser posted image user posted image user posted image user posted image
Eto toliko od nas dvije,veliki poljubac za sve bebareuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

P.S. Ilhana snaha se preziva-la Omerovic Mirela,pa neznam znas li jeuser posted image
Pozz od nasuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1211
26.5.2009 10:30:12   
Ilhana RR
evo i ja da cestitam curicama mali rodjendan =) vrijeme leti ko raketa...

Evo mi smo danas ustale u pola deset =) pravo smo se naspavale, lamki mi se nocas iza 23 nije nikako budila *kuc kuc da je neureknem*
Svu noc je masala spavala, jednom je oko pola tri nesto kenkala ali ja cekala da vidim hoce li zaspati i ona je zaspala... probudila se jutros u pola osam da ruca i opet zaspala... Znaci bolje je, sad cemo jos malo evo da joj napravim fino dorucak pa da rucamo familijarno jer smo napokon jedno jutro svi kod kuce =) muz mi danas slobodan a vrijeme lijepo pa cu da ga nagovorim da odemo u Dino Land ili bar do zoloskog vrta (zoloski vrt koji ima samo koze, konje, ptice, kokoske i zeceve al haj uhar i to (",) )

New Mama - Koliko si platila kisobran kolica? I ja sam kontala da uzmem jedna da imam bas to kad neidem negdje dugo a znam da nece Lamki da spava... nemoram uvijek moja kolica velika vuci...
A sto se tice jaranice poznato mi je to pravo, bas cu pitati mamu veceras da vidim da mi nije neki rod hahah... Priboj mali, tamo meni bukvalno vise od pola stanovnika rodbina...

Kako su nam ostale bebice? Slusaju li mame? I slusaju li mame njih? =)

Velika pusa od mene i Lamije za sve mame i bebare (",)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1212
26.5.2009 11:56:36   
bebbe RR
s
Dan, mamice i bebice! Ovo "S" na pocetku je prvi Emin "rukopis" na racunaru, pa cu ga zato ostaviti!
Hvala svima za cestitke za mali rodjendan! Torta je bila dobra i brzo se je pojela!
Danas smo bile na pregledu i na vakcini. Ema, kaze pedijatar, dobro napreduje motoricno i zdrava je. Ima 7,2kg, a duga je 70 cm. Dr je gledao u novu tabelu WHO za curice i ustanovio da je tezina idealna (donja granica po toj tabeli za uzrast od sest mjeseci je 5,9 kg, a gornja 8,9kg), a ja sam posebno zadovoljna jer se je Ema, kako vec svi znate, rodila bas mala (2,5kg), sto je mene prilicno brinulo, jer smo svi visoki i ima nas. Uglavnom, izvadili su nam i krv iz prstica, sto je ovdje redovna kontrola sa sest mjeseci, da ustanove da li je beba malokrvna. Ema ima 120 necega hemoglobina u krvi i dr kaze da je to super, tako da sam vam ja danas sretna i zadovoljna kao i svaka mama kojoj kazu da joj je bepce zdravo i da je sve OK. 
Vidim, bebersoni i mamuske su dobro! Kod nas je opasno vruce, a kako sam pricala s drugaricom u Sarajevu maloprije, cujem da je i kod vas isto stanje.
Uglavnom, Ema i ja vas ljubimo i saljemo vam puuuuno pozdrava i zelje za sto ljepsi dan! 

Neposredna veza do poruke: 1213
26.5.2009 12:51:29   
melissad
caooo  svim  bebama i mamama...user posted image  Nije me dugo bilo, stvarno smo u trci s vremenom uvijek, a i Dina zahteva da joj posvecujem sto vise vremena, znate vec kako je to.....Naime, mi smo ovih dana bili malo bolesni, Dina mi je imala temperaturu tri dana, nije bas bila visoka, najveca 38 sa 5, ali je imala, nosic joj je curio, pomalo kasljuca, a sve je pocelo sa povracanjem i to puno, da nisam bila u tom trenutku, mogla je nedaj boze da se ugusi. Bili smo kod doktora i danas je hvala bogu puno bolje, a svee je  to izgleda zbog zubica, samo sto nisu izrasli. Polako se vec pripremam za odmor abd jos uvijek muku mucim s viskom kg, ne znam sta da radim, slatkise sam skroz izbacila iz upotrebe, ali nistauser posted image , eto izjadah se jauser posted image  . Ne stizem sada da vas sve iscitam, pokusacu, uglavnom ja vas sve pozdravljam i ljubite i cuvajte nase male andjele....

19.11.2008. rodila se DINA, sreca moja najveca

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1214
26.5.2009 15:38:20   
nita
Dobar dan! Kanita već drugi put od jutros spava. Počeli smo s sjedenjem između jastuka. Oduševljena je tim položajem, samo što pri dobavljanju igračke završi nosićem na podu. Već neko vrijeme ne bali, pa još ne očekujemo zubić.
Bravo za Emu!!! Pa ona je skoro utrostručila težinu! Mašallah! Zaista je veliko zadovoljstvo vratiti se od doktora sa lijepim vijestima. Veeelika pusa za naprednu curu!
Ilhana, Dinciii, New mama i Mynxlee, hvala na čestitkama!
Anushka, sretna godišnjica braka! Da ih još puno dočekate i sa još beba :)
Melissad, znači, kod vas zubići na vidiku! Žao mi je što su toliko problema napravili, ali važno je da nam je Dina sada bolje.
Pusica

(odgovor članu melissad)
Neposredna veza do poruke: 1215
27.5.2009 8:18:27   
bebbe RR
Dobro jutro!

Kod nas kiša pljušti, a Emica još spava. Nisam ni ja poranila iz kreveta. Inače, nije bilo nekih reakcija na vakcinu, hB!
Danas nemamo u planu neku skitnju. U bastu ne mogu, tako da cemo malo do prodavnice samo da kupimo sta nam treba za rucak. Inace, obnavljamo Anjinu sobu, pa ce biti posla ovih dana.
Nita, bravo za Kanitino sjedenje! I Emi se svidja taj polozaj, i isto joj se desi kada pokusava doseci igracku. Rucki li Kanita fino?! Ja se ne mogu pozaliti na Emu ovih dana fino jede, iako su vrucine.
Kako su nam Emir, Alen, Ivan, Rijad, Tarik, Rejhana, Rania, Uma, Ajna, Lamija te sve druge mamice i bebice danas!?
Velika pusa i lijep dan svima!

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 1216
27.5.2009 8:35:52   
enna
Jutro drage moje kako ste nam jutros i vi i bebice???
Evo ja ijem kficu Ena gleda teletabise user posted image i kod nas konacno alo zahladilo nema padavina samo je malo oblacno i ima nekog vjetrica.Mi cemo malo dao pijace po povrce i voce a usput malo cemo prosetati.Ena mi slabije jede ima 3 dana vidim da joj je kutnjk izbio a cekao i dvojku i gornju i donju pa je malo nervozna.Uglavnom nismo lose spavale mi idemo na vakcinu 19. za hepatitis A i nadam se da ce sve proci ok.Eto toliko za sada pusica lijepim malim pilicima i njihovim mamama!!!

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1217
27.5.2009 12:15:40   
nita
Dobar dan, mamice! Čekam da se Kanita probudi, pa da idemo do biblioteke. I ona voli knjige...da čupa listove user posted image . Merjem ostavila neki svoj časopis blizu Kanite i za nekoliko sekundi listovi su bili zgužvani, a malo je falilo da završe u ustima.
Hranimo se kašicama, ali je mlijeko daleko najdraže. Kad se pripremam da je dojim svojim rukicama mi k'o fol pomaže da oslobodim siku i kad je vidi, zgrabi je i odigne glavicu da što prije uhvati. To mi je tako simpatično i smiješno.
Bebbe, Kanita je juče bila manje zainteresovana za kašice, ali je svu slanu kašicu pojela uz mnoštvo trikova. Jabuku je pojela samo malo, ni trikovi nisu pomogli, a insistiram na jabuci, jer joj je stolica prilično tvrda. To mi je i pedijatrica preporučila. Je li vama na prošlom pregledu šta doktor preporučio vezano za sjedenje i oslanjanje na nogice? Kada vi planirate uvesti mlijeko i namirnice koje sadrže gluten? I oko toga je tolika neusaglašenost kod ljekara.
Eni već kutnjak izbio! Mašallah! Nadam se da će i nervoza već danas proći.
Pusa bebicama i mamama

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 1218
27.5.2009 12:27:58   
Ilhana RR
Evo i nas malo danas... lose vrijeme a vecears idemo na roditeljski u obdaniste... pozvani svi mi novi koji ce da pocnu obdaniste na informisanje =)

Masala bebara mi je extra spavala i nocas... zaspala u 21 bez ljuljanja bez icega, i probudila se u 8.30 jutros whohoooo... znaci spavanje je poboljsano... i nastavljamo sa mlijekom u hapi jer izgleda da je to pravo zasiti i da joj pase...

Sad preostaje dsamo hranjenje kako treba jer jos nece da jede kako treba ali poboljsaslo je se...

Juce sam joj fino sredila frizuru, neki dan sam samo ono vecinu osisala ali sam primjetila da se toliko znoji da joj se sve osulo po vratu tako da sam joj skratila na paz sada... ko medic izgleda =)
Danas joj dolazi "momak" u posjetu, nakon roditeljskog doce mi prijateljica sa svojim malim, bicemo mi same a muzevi su kod prijateljicine kuce gledaju utakmicu... tako da ce da se igraju malo prije spavanja, a ona voli bebe i bas fino sa njim milki po ruci i nozi... i voli da ljubi, prosli put je malog izljubila ko velika haha...

eto toliko od nas za sad.. velika pusa za sve bebace!!! a i mamice...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 1219
27.5.2009 12:30:01   
bebbe RR
Nita, I Emči je velika zaljubljenica u siku! A kako rado gleda TV, MM se uvijek šali da je, uz to sto fizicki lici na njega, i mentalno ista on - oboje silno vole mamine sike i TV:) Neki dan je MM drzi dok se spremam da je dojim i vadim siku, a on je uhvati za noge i naglavacke obrne, no nju to nije sprijecilo da zgrabi siku u usta. Bas smo se smijali:) I Ema jede slane kasice uz manje a slatke, odnosno, vocne, uz vise trikova. I mi smo imali probleme sa tvrdom stolicom, ali od kada joj u sve obroke dodajem soka od jabuke (i u mesno-povrtne), te po malo ulja ili komadic putera, nemamo ih vise. Jedno vrijeme sam izbjegavala mrkvu, sada joj normalno dajem.
Sto se tice oslanjanja na noge i sjedenja, pedijatar je juce rekao da joj je centar za ravnotezu vec razvijen i da ce brzo samostalno sjediti. Rekao je, takodje, da je smijem oslanjati na noge, jer je novija medicina ustanovila da ni sjedenje,m ni oslanjanje na noge nema loseg upliva na razvoj kukova. Vidis, sve se nesto mijenja! Ko ce upratiti!
Dalje, o glutenu i mlijecnim proizvodima smo takodje pricali. Kaze, gluten mogu polako da uvodim i da pratim reakcije, te ako ih nema da normalno nastavim, a kravlje mlijeko ni slucajno do prvog rodjendana, dok s mlijecnim proizvodima vec polako mogu poceti. Ja jos nisam davala nista mlijecno, osim po truncicu putera u obroke, a juce sam joj dala zitnu kasicu koja sadrzi gluten i nije bilo nekih posebnih reakcija, hB!
Da li Kanita hoce ista piti?! Ema jos uvijek ne i to me prilicno sekira!
Pusa Kaniti i tebi i svim nasim drugim drugaricama mamama i bebama!
Ilhana, dago mi je da je Lamijica tako lijepo spavala! Uzivaj danas sa drugaricom!

< Poruku je uredio bebbe -- 27.5.2009 12:33:00 >

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 1220
27.5.2009 12:41:50   
Skvo RR
Dobar dan drage mame,

Kod nas sve ok...Danas sam Umi prvi put dala jogurt, stresla se do nogu...hahah faca je za 5, ali ipak medo otvara usta...user posted image user posted image user posted image
Problem sa kupanjem, jos stoji...svaku noc dozivljavam stres, ali sam uporna...
Bebbe... Meni Uma jos ne pije vodu...pije nezasladjene cajeve i jednom dnevno sokic...Kada joj vodu dajem,
ona misli da je igra i sve prica i pljuje...

Toliko za sada od nas,
Ljubitnite bebolincice!

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1221
27.5.2009 12:48:42   
Ilhana RR
skvo - kakvu hranilicu imas? Jel plasticna?

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1222
27.5.2009 12:51:23   
Skvo RR
Draga, imas je u mojim albumima..Graco, plastika-guma...user posted image

Neposredna veza do poruke: 1223
27.5.2009 12:51:55   
bebbe RR
Skvo, Umce barem drugo pije. Emci nista osim sike. A, problem s kupanjem... Ne znam sta da ti kazem... Sorry... Znas i sama da ce proci, iako je sada zeznuto. Nego, Skvo, iako sam OT, moram ti reci da sam ti vidjela sliku na "Najljepse mame", te da bih, kada ne bih bila veliki protivnik bilo kakvih ljepotnih takmicenja, glasala za tebe! Prava si urbana ljepotica! Mislim, sve su meni mamice nase lijepe na svoj nacin, ali vecinu (Mynxlee, Dinciii, Manuelu, New mamu...) sam vec vidjala na slikama u njihovim albumima, a tebe, eto, nisam. Pusa! 

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1224
27.5.2009 12:54:55   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: skvo

Draga, imas je u mojim albumima..Graco, plastika-guma...user posted image

Probaj je tusirati dok sjedi u njoj, moja je samo tako jedno vrijeme htijela da da kupa... i voljela je, ali do nedavno tako... sada ponovo u banjici sa 20 igracaka i opet uziva... a to sam najvise htijela da je naucim radi mora i bazena... da zna da nije samo tus nego ima i nesto vise od toga..

Ja sam lamiji kad sam je kupala u hranilici stavljala igracke na stolic onaj ispred sto bude i ona se igra dok ja obavljam ostatak posla... pokusaj tako..

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *