bebbe RR
|
Dobro jutro! Mi smo u standardnoj semi, nikakvih posebnih odstupanja. Ema je juce u autu povratila, pa sam se bila prestrasila, medjutim, kasnije je sve bilo normalno... Mora da ju je nesto iziritiralo. Danas cemo, kao i obicno, u setnju kada se bebonja probudi i napapa. Ja sam evo sat vremena placala racune. S jedne strane fino je da postoji elektronsko bankarstvo, a opet, s druge, prosetas do banke i poste, das teti na salteru racune i ne moras misliti da sta ne pogrijesis... Uglavnom, mi razmisljamo da odemo u Sarajevo na par dana u prvoj polovici juna, pa me sada to veseli. Ne mozemo dugo, jer Anjino upisivanje u gimnaziju nam je sada glavna preokupacija. Sinoc sam skontala da je ona u svom osnovnoskolskom obrazovanju vec pohadjala nastavu na tri jezika!!! Nita, ja sam te i pitala samo za cvrste obroke, jer i ja Emu dojim kada god hoce, iako imam jednu poznanicu mamu koja me stalno "pegla" kako to nije pametno i da bih je morala ubrociti i sa dojenjem. I kod nas je situacija sa sjedenjem slicna. A i sa guranjem svega u usta. Ja Emu pokusavam staviti u ogradicu ali nije previse odusevljena. Inace, sekiram se kada mi "zbrise" s svoje dekice i uhvatim je da lize parket! Da poludim! Razmisljam da kupim onaj H2O za cisecenje, sto cisti samo na bazi vode, bez hemikalija. Ima li ga iko od vas, zanimaju me iskustva! Skvo, Umce je mozda lijeno, ali je i napredno, masala! I bravo za nove "akrobatije". Ni Ema nije htjela na stomak, stalno je lezala na ledjima, dok si nije uspjela "slijepiti" glavicu, a sada se odjednom okrece da spava na stomaku! Inace, ja se cesto sjetim kako si ti meni napisala da cu se iznenaditi kako ce Ema poceti spavati po danu, ali ja se, za sada, samo iznenadjujem kako sve slabije i manje spava i sve cekam da bude kako si mi rekla:)) A sto se tice napada placa sa tvojom mamom - ona ti je tacno u tom uzrastu kada je to najnormalnija faza u razvoju - shvata da ti i ona, na njeno veliko razocarenje:), niste jedna osoba, te da je individua, i nije se lako nositi s time. No, takve reakcije, iako nas sokiraju, su dobri pokazatelji razvoja. Mynxlee, super da je Ivan dobro podnio vakcine! A sto se tice vakcinisanja, i ja, kao i Nita, mislim da je izuzetno neodgovorno ne cijepiti dijete. Nekada su djeca umirala od djecijih bolesti. Ti roditelji koji ne cijepe svoju djecu se prave pametni, ali je cinjenica da u okruzenju u kojem je 98 odsto djece cjepljeno ima malo sanse i necjepljeno dijete da se razboli. To znaci da se ti ljudi nesto prave pametni, ali na tudji racun. I ja svoje dijete uredno vodim na cjepljenja. Dinciii, ti vec pocela pomalo raditi! Bravo! I pametna nam je Rejhanica, mirna i dobra, da mama zaradi koju paru:) Manuela, kako nam je Emir danas?! To dijete u mojoj porodici koje je bolesno nije beba, ima devet godina. Juce smo mu bili u posjeti i dobro se drzi. Doktori daju dobre prognoze, jer je rano otkriveno sve skupa, a ja vec razmisljam da i Emu, a i Anju, cijepim protiv tog meningitisa koji krpelj izaziva. Anushka, drago mi je da je Alen ipak, nakon svega, dobro. Doktori ponekad stvarno previde neke stvari, iako nikako ne bi smjeli to sebi dopustiti. A za kucu... Nevjerovatno mi je to huliganstvo od kojeg niko nema nikakve koristi. Ljudska zloba je ponekad zastrasujuca. No, ne sekirajte se. Eto, steta, kazes, nije prevelika. Nadam se da su je tvoji roditelji vec bili osigurali. New mama, kako je Ajnica? Sta su rekli na kontroli?! Nadam se da je i osip prosao. Tweety, i moje su menstruacije sada obilne, a nikada nisu bile. Planiram kod ginekologa ovih dana, pa cu pitati od kuda sada to odjednom... Nadam se da ti je Rania bolje. Lijepo da vam je more tako blizu! Ni od nas nije strasno daleko, neka dva tri sata voznje... Ljubac i lijep dan i vama i svim drugim nasim mamama i bebama!