|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2008
20.5.2009 12:51:01   
new mama
Bravo za nasu Umu,mashala napredna pravouser posted image user posted image user posted image a draga Skvo jednom se i mojoj mami isto tako desilo sa Ajnom,toliko joj je plakala,ja dosla mama crvena ko rak,nasikirala se pravo,a Ajna grca u suzama,nema sta nije pokusavala da je smiri,ali nista,tek kad sam ja usla u kucu prestalla plakati,moraju one nas sikirati,pusa za Umce user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1151
20.5.2009 15:34:59   
Skvo RR
Zene...znam da sam dosadna....ali moja smizla je danas...hhehehhe..znate da je Umce lijeno, ali danas ima posebnu inspiraciju,,,,iz maminih ruku . iz lezeceg stava je prvo sjela, pa je onda prevalila ruke do nogu, pa onda na nos na pod...hihihi..nije plakala, nije se udarila...
Pa onda znate da ne voli na stomak...evo sada je iz lezeceg stava se otkotrljala kao lopta na stomak, pa hop u lezeci stav,,,,sve to u sekundi...i onda je u cudu blenula u plafon u odvalila revat, valjda se prepala....

Hehhe...user posted image user posted image
,

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1152
20.5.2009 17:04:41   
manuela RR
Evo da se i mi javimo.
Emir je sad u fazi da u kući neće ni pod razno,samo bi negdje da se šeta i hodauser posted image user posted image user posted image - a ja isto nemam ništa protivuser posted image user posted image user posted image user posted image

Dabroston nisam počela piti iz razloga što dojim,morala bi prestati sa dojenjemuser posted image user posted image user posted image ali imam simptome da ću uskoro dobitiuser posted image oni moji klasični bolovi preduser posted image tako da je očekujem za 2-3 dana.user posted image
Za svaki slučaj ja sam i jutros ponovila test i opet je negativan tako da oduser posted image vjerovatno nema ništa.

Draga Skvo Umica je pravo napredna,mi bi isto trebali na vakcinu 3. juna to je doza protiv hepatitisa koju nisu imali prošli put,valjda će sad bitiuser posted image
Žao mi je što se tvoja mama toliko nasekirala zbog Umice,al ja mislim da je baš sad trebaš češće ostavljati da se privikneuser posted image

Ja sam Emira već naučila da ostaje kod mame sat- dva i nema nikakvih problema,sad u julu imamo svadbu pa ću ga morati ostaviti čitav dan,al oni su se već navikli jedno na drugo,kad god dođemo on joj sam pruža ručice,a moja mama se topiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

bebbe-drago mi je da je i Emica jedna od živahnih i radoznalih bebauser posted image user posted image user posted image user posted image

Emir je sam počeo iz ležećeg stava da se postavlja u sjedeći,to se desilo prvi put prije dva dana kod moje mame,i baš sam ga posmatrala u tom momentu,on je sam bio šokiran novim otkrićem i kad je htio sve to da ponovi nije mogaouser posted image user posted image user posted image user posted image
Tek danas je ponovo uspio da uradi isto i sad se već uštelio,ma duša moja,kako me samo zna iznenaditi svojim napredovanjem!

bebbe
baš mi je žao bebe u tvojoj porodici,to je jako žalosno kad se mala beba razoboliuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ali vjerujem da će sve biti uredu!

Tweety-ja mislim da je to dobro što je obilna jer ti je dugo kasnila pa se sad organizam čisti,to je moje laičko mišljenjeuser posted image user posted image user posted image !!!
Blago vama pa vi ćete sad na more,mi smo isto planirali u junu,ali izgleda da muž ne može dobiti sad godišnji pa ćemo u septembruuser posted image
godiće more dječici,itekako...

New mama
-kako nam je Ajnica,jel prošao osip?
Nju baš u posljednje vrijeme sve zakačilouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image nadam se da je bolje i da je živahna kao i uvijek!user posted image user posted image user posted image user posted image

Gdje su nam ostale mame dinciii,mama mumi,anushka,mynxlee,idana,nita?

< Poruku je uredio manuela -- 20.5.2009 17:08:48 >

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1153
20.5.2009 22:23:30   
mynxlee
hi mamice!

mi smo juce kao sto znate bili na vakcini. cijeli dan sam bila u grcu. i ne samo ja, nego i mm. ivan kao da je predosjetio sta mu se juce spremalo, pa je cijeli dan bio nervozan. kad smo stigli kod cika doktora ocekivala sam da ce ga vagati i mjeriti, ali nije. valjda sto mu to nije redovna kontrola, nego termin zakazan iskljucivo radi vakcine. i eto... dobio je dvije vakcine u rukice. plakao je, ali cini mi se manje nego prosli put. ipak, meni se srce cijepalo na komadice. doktor nije nii stavio flasteric na ruku, a ja sam vec bila na nogama da cupkam i umirim ivana, a mm je samo govorio ''daj ga meni, daj ga meni''. kad sam mu dala on odmah poceo da prica ''tatino... ne da tata...'' itd. a sestra koja je nasa, samo sto nije pukla od smijeha toboze sto smo mi toliko brizni. to ja nisam vidjela nego mm, a da sam ja vidjela i u onom svom znoju od muke, ma cini mi se da bi je pocupala. mislili smo da je zavrseno s vakcinama do skole, medjutim ovo je samo bila potvrda vakcine koju smo primili u aprilu. za one mame koje ne znaju, ivan je dobio 2 vakcine za 7 bolesti, a u julu nas cekaju jos 2 vakcine i potvrda tih vakcina u decembru, pa smo zavrsili i nema nista do skole. i tako... ivan je plakao minutu i odmah prestao. kad smo dosli kuci malo je spavao, a kad se probudio bio je veseo kao da nista nije bilo. temperaturu nije nikako imao, ali mu je lijeva rukica malo otekla na mjestu gdje je primio bocu.

imam ovdje prijatelje koji imaju djevojcicu mladju od ivana 20 dana i oni nece da joj se daju sve standardne vakcine koje ju sleduju, jer kao imaju neke koje stete, a za neke zarazne bolesti zele da se ona sama izbori i da jaca svoj organizam, kao npr. vodene ospice. oni da znaju da neko dijete ima ospice oni bi svoju kcerku odnijeli da se zarazi i da ojaca svoj imuni sistem. ja to ne mogu nikako da razumijem. nije dzaba citav tim strucnjaka radio na tome i da njemacki zdravstveni fond odredi vakcine koje se trebaju primati i to regulise odredjenim clanom u zakonu o zdravstvu. takodje isticu da je njemacka cista zemlja i da nema ovdje zaraza, a ja tvrdim da je zarazenije podrucje od neke prosjecne zemlje jer ovdje ima 150 nacija i nema sta nema.samo ne znam kako mogu tako odredjivati sta da se da djetetu a sta ne. ja sam rekla da ce ivan primiti svaku vakcinu sto pise u onoj knjizici, a i da neku treba platiti, platicu je samo da ga zastitim.

ljubim vas sve i vase bebe.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1154
20.5.2009 22:49:12   
Anushka
drage mame, dugo se nismo javili, a svasta se desavalo, samo sam preumorna pa necu moci puno.. alen mi je malo prije vakcine dobio nesto crveno izmedju nogice i pise, i ja stavljala nistatin prah jer smo za dva dana isli na vakcinu, i tamo mi doktorica kaze ojed i da recept za pebanten kremu. I ja mazala i mazala i probala skoro sve recepte sa foruma za ojede al vidim da nije ojed. a opet kontam doktorica je dnevno vidi 20 beba zadnjih 30 godina valjda ona zna, ja se prije 10 godina prestala baviti medicinskim naukama.. i juce vidim siri se i tackasto i stavim pudera da se gologuz valja kad on se okrenu na stomak i u plac. Kad sam ga digla vidim trag na dekici od pudera i kapljicu krvi. Tu mi se sve okrenulo utrpam ga u pamucnu pelenu, jedva nekako obucem i u bolnicu. Tu sretnem djecjeg hirurga - dr kukolja i zamolim ga da ga vidi jer je vec 4 sata popodne a on dezurni, i cim ga je vidio kaze gljivice, stavi rivanol obloge i posla me u apoteku da uzmem i nistatin kremu. Alenova koza je predivna, nema ni crvenila a kamoli ojeda, i da nas ona koza nije zajbla proslo bi za par dana. Evo sad od juce je veeeliki napredak, i odahnula sam. samo sam jaaako bijesna na dr u djecjem dispanzeru.. a kontala sam se od kud gljivica, i tih dana oko prvog maja sam uzela pampers malo pakovanje nesto jeftino bilo jer mi je dm bio zatvoren i nigdje nije bilo baby love koje inace nosimo, doduse samo napolje i nekad nocu.. uhhh e to nije bilo dovoljno, nego sinoc u pola 1 je neko provalio u skoro zavrsenu kucu mojih roditelja, ukrao alat koji je nasao i zapalio.. vatrogasci gasili puna 2 sata. Popucale podne keramicke plocice od toplote. Sreca pa je komsinica cula pucketanje vatre, pa je i vidjela kroz prozor pa je na vrijeme nazvala, borili su se da ne zahvati sprat koji je ujedno i potkrovlje.. nije preveliak steta, ali ne shvatam zasto su zapalili kucu.. strasno.. jos mi je u nedjelju bio veeliki sukob sa mamom oko malog, uzela da ga voza sat ipo i nije ga nahranila jer mu "nije bilo vrijeme da jede i ne treba dijete hraniti napolju" pa sam ga zatekla u suzama i nisam sebi dosla cini mi se jos uvijek jer stvarno rijetko place a do suza jos rjedje,i da je bar pokazala nekako da joj je zao, da se brine ili nesto slicno, nego nece mu nista biti, sta ja panicim ko da niko osim mene nema dijete.. onda se desilo ovo sa gljivicama, pa onda sinoc jos i kuca..  uhh odo spavati nadajuci se boljim danima.. koliko sam uhvatila bebice su dobro, nestasne i vesele. Puuno poljubaca za bebice i njhove mame od nas dvoje.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1155
20.5.2009 22:50:43   
enna
Ehhh moja mynxlee to sve zavisi od drzave do drzave eto tako isto i sa tim  vakcinama.Mi smo isli na 3-cu vakcinu koju dobije u obadvije nogice to sa godinu dana pa opet sada idemo sa 15 mjeseci da primimo za hepatitis A posto po talijanskoj skali nasa zemlja ima rizik od hepatitisa A.
Mene su takode pitali dali zelim da primim sve redovne vakcine i te vanredne kao sto je ta za hepatitis A i naravno da sam pristala bez razmisljanja.Mada isto tako imam prijateljicu koja nije ristala ona misli da se beba treba sama izboriti sa tim nekim bolestima.Ja nemam tako misljenje i za mene vrijedi "bolje sprijeciti nego lijeciti".Pusica svim malim pilicima i njihovim mamama!!!!

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1156
20.5.2009 23:02:58   
dinciii
Ja sam dobila odmah listu koje se kada trebaju uraditi i koje placa drzava i koje ne placa.npr.sad ove tri sto smo imali u razmaku 6 sedmica se placala po 90 eura al nije mi zao jer ne bi je stavili u spisak da je nebitna.i ja mislim da dijete treba vakcinisat.kao sto mynxlee kaze nisu djaba to sstrucnjaci odredili.

anushka jako mi je zao radi kuce i bas nerazumijem taj narod,da tako nesto urade,to je ljubomorna tuzno al istinito.

nisam vas stigla sve iscitat nadam se da ste svi dobro i da su bebice fine i poslusne.

moja Rejhana je danas bila super,ja radila nesto privatno za seficu na laptopu ona se igrala dobrih 2 sata,znala je da mama zaradjuje koji dinar user posted image user posted image pa ko veli kupit ce mi nesto user posted image inace je dobro,super je podnijela vakcine fino je spavala,zaspala u 8 probudila se u 5 jela i nastavila do pola 10.user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 1157
20.5.2009 23:06:22   
Ilhana RR
Juce mi je Lamija citav dan kenkala, nesto plakala po malo... nije joj bilo ni do cega... danas je super masala... extra razpolozenje...

a primjetila sam joj dva kutnjaka podobro su izasla, sad znam sto mi je se budila vise nego inace... mogu samo zamisliti kako je to bolilo dok nisu izasli... u donjoj vilici fale joj jos 2 zubica i dva ona kutanjaka pri kraju... nisam bas najbolja oko stomotologije...
a u gornjoj joj fali malo vise, bas cu sutra pregledati fino..

Juce smo je sisali ponovo, sada joj ostalo jos 5 cm one kosice sto se mrsi... valjda brzo izraste pa da joj mogu fino izjednaciti kosu kao sto je haman sada =)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1158
21.5.2009 0:39:20   
nita
Veče, mame! Danas smo ponovo pokušale sa prokulicama, ali nije išlo. Dvije-tri kašičice i to je sve. Onda sam pripremila grašak sa krompirom i mrkvom i to je sve pojela, ali ne tako slasno. Ovih dana manje spava, ustvari kraće nego ranije. Sve dobavlja i stavlja u usta. Ako pri ruci nema ništa drugo, onda kraj dekice dobro dođe :) Sve me strah da ne dohvati šta sitno i ne proguta, pa stalno provjeravam šta joj je u rukama i koliko se odmakla od svojih igračaka. Prevrće se, razbacuje igračke, proizvodi nove zvukove...
Anushka, važno je da je Alenu sada bolje, a ostalo će se riješiti. To što se desilo sa kućom stavarno me ostavlja bez teksta. Nadam se da će policija pronaći i privesti one koji su to uradili i da će biti adekvatno kažnjeni. Žalosno je to što se kriminaci slobodno kreću i rade šta hoće, a ne boje se posljedica.
Bebbe, Kaniti dajem da doji kada ona traži i ne znam koliko puta dnevno. Osim toga dajem joj jedan slani obrok oko podne i voćnu kašicu kasno poslije podne.
Sjedenje nam još ne ide najbolje. U krilu sjedi fino jer joj pomažem oko održavanja ravnoteže. Ustvari, u krilo neće nikako drugačije, osim da sjedi. A kad je spustim da sama sjedi ne uspije više od nekoliko sekundi i onda ili se prevali na stranu ili naprijed. Tako da još uvijek sama ne sjedi.
Bravo za Umine akrobatske vještine!!!
New mama, kako je sada Ajna? Šta je rekao doktor za osip?
Mynxlee, to što neki roditelji ne žele da vakcinišu svoju djecu je jako neodgovorno. Ovdje čak ima i nekih doktora koji nisu svoju djecu vakcinisali iz straha od mogućih posljedica koje su teške, ali hvala Bogu rijetke. A onda se neki pravdaju i time da vakcine koje nama dolaze su stare, neprovjerene ...
I Rejhana nam ponovo super spava!user posted image
Pusica

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 1159
21.5.2009 7:50:19   
bebbe RR
Dobro jutro!
Mi smo u standardnoj semi, nikakvih posebnih odstupanja. Ema je juce u autu povratila, pa sam se bila prestrasila, medjutim, kasnije je sve bilo normalno... Mora da ju je nesto iziritiralo. Danas cemo, kao i obicno, u setnju kada se bebonja probudi i napapa. Ja sam evo sat vremena placala racune. S jedne strane fino je da postoji elektronsko bankarstvo, a opet, s druge, prosetas do banke i poste, das teti na salteru racune i ne moras misliti da sta ne pogrijesis... Uglavnom, mi razmisljamo da odemo u Sarajevo na par dana u prvoj polovici juna, pa me sada to veseli. Ne mozemo dugo, jer Anjino upisivanje u gimnaziju nam je sada glavna preokupacija. Sinoc sam skontala da je ona u svom osnovnoskolskom obrazovanju vec pohadjala nastavu na tri jezika!!!
Nita, ja sam te i pitala samo za cvrste obroke, jer i ja Emu dojim kada god hoce, iako imam jednu poznanicu mamu koja me stalno "pegla" kako to nije pametno i da bih je morala ubrociti i sa dojenjem. I kod nas je situacija sa sjedenjem slicna. A i sa guranjem svega u usta. Ja Emu pokusavam staviti u ogradicu ali nije previse odusevljena. Inace, sekiram se kada mi "zbrise" s svoje dekice i uhvatim je da lize parket! Da poludim! Razmisljam da kupim onaj H2O za cisecenje, sto cisti samo na bazi vode, bez hemikalija. Ima li ga iko od vas, zanimaju me iskustva!
Skvo, Umce je mozda lijeno, ali je i napredno, masala! I bravo za nove "akrobatije". Ni Ema nije htjela na stomak, stalno je lezala na ledjima, dok si nije uspjela "slijepiti" glavicu, a sada se odjednom okrece da spava na stomaku! Inace, ja se cesto sjetim kako si ti meni napisala da cu se iznenaditi kako ce Ema poceti spavati po danu, ali ja se, za sada, samo iznenadjujem kako sve slabije i manje spava i sve cekam da bude kako si mi rekla:)) A sto se tice napada placa sa tvojom mamom - ona ti je tacno u tom uzrastu kada je to najnormalnija faza u razvoju - shvata da ti i ona, na njeno veliko razocarenje:), niste jedna osoba, te da je individua, i nije se lako nositi s time. No, takve reakcije, iako nas sokiraju, su dobri pokazatelji razvoja.
Mynxlee, super da je Ivan dobro podnio vakcine! A sto se tice vakcinisanja, i ja, kao i Nita, mislim da je izuzetno neodgovorno ne cijepiti dijete. Nekada su djeca umirala od djecijih bolesti. Ti roditelji koji ne cijepe svoju djecu se prave pametni, ali je cinjenica da u okruzenju u kojem je 98 odsto djece cjepljeno ima malo sanse i necjepljeno dijete da se razboli. To znaci da se ti ljudi nesto prave pametni, ali na tudji racun. I ja svoje dijete uredno vodim na cjepljenja.
Dinciii, ti vec pocela pomalo raditi! Bravo! I pametna nam je Rejhanica, mirna i dobra, da mama zaradi koju paru:)
Manuela, kako nam je Emir danas?! To dijete u mojoj porodici koje je bolesno nije beba, ima devet godina. Juce smo mu bili u posjeti i dobro se drzi. Doktori daju dobre prognoze, jer je rano otkriveno sve skupa, a ja vec razmisljam da i Emu, a i Anju, cijepim protiv tog meningitisa koji krpelj izaziva.
Anushka, drago mi je da je Alen ipak, nakon svega, dobro. Doktori ponekad stvarno previde neke stvari, iako nikako ne bi smjeli to sebi dopustiti. A za kucu... Nevjerovatno mi je to huliganstvo od kojeg niko nema nikakve koristi. Ljudska zloba je ponekad zastrasujuca. No, ne sekirajte se. Eto, steta, kazes, nije prevelika. Nadam se da su je tvoji roditelji vec bili osigurali.
New mama, kako je Ajnica? Sta su rekli na kontroli?! Nadam se da je i osip prosao.
Tweety, i moje su menstruacije sada obilne, a nikada nisu bile. Planiram kod ginekologa ovih dana, pa cu pitati od kuda sada to odjednom...  Nadam se da ti je Rania bolje. Lijepo da vam je more tako blizu! Ni od nas nije strasno daleko, neka dva tri sata voznje... 
Ljubac i lijep dan i vama i svim drugim nasim mamama i bebama!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 1160
21.5.2009 7:59:29   
tweety
Joj drage moje ja ima nekoliko noći ne spavam da valja,a sve iz razloga njenog kašljanja user posted image Ništa joj ne dajem osim bijelog sljeza,ne znam ima li neki biljni sirup za bebe od 6mj jer ovo je katastrofa.Žao mi je pravo mada je ona raspoložena,nema hB temperaturu.

Pusa bebicama i njihovim mamama

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1161
21.5.2009 10:42:54   
manuela RR
IZVORNA PORUKA: tweety

Joj drage moje ja ima nekoliko noći ne spavam da valja,a sve iz razloga njenog kašljanja user posted image Ništa joj ne dajem osim bijelog sljeza,ne znam ima li neki biljni sirup za bebe od 6mj jer ovo je katastrofa.Žao mi je pravo mada je ona raspoložena,nema hB temperaturu.

Emiru je pedijatrica propisala Almacin sirup kad je imao upaljeno grlo i kašljao,njemu je on odmah pomogaouser posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 1162
21.5.2009 20:57:39   
nita
Veče! Kanita sve manje spava tokom dana. I dalje nastoji sama da se uspravi da sjedi, ali joj ne ide. Čak mi je smiješno gledati je kako se sva zacrveni pokušavajući se uspraviti i uz to se ljuti. U zadnje vrijeme stolica joj je znatno tvrđa, pa me to malo brine.
Bebbe, Kanita još nije uspjela doći do parketa, samo do tepiha i nije pokazala interesovanje za tepih user posted image Znači Anja već govori tri jezika?! Sigurno si ponosna na to! Je li Ema počela bolje piti vodu?
Tweety, a da ipak bebicu odvedeš doktoru? Posebno ako ne znaš uzrok kašlja. Možda je reakcija na neki alergen, a možda je i do grla...
Gdje su nam danas Dinciii, Mynxlee, Ilhana, Anushka, New mama, Remzy, Mamma mumi, Skvo ...?

< Poruku je uredio nita -- 21.5.2009 20:58:41 >

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 1163
21.5.2009 21:00:58   
Ilhana RR
Evo mene, nisam stigla da se javljam danas. Muz mi obecao da idemo u shopping danas, to obecao prije nego sto su karte avionske bile narucene pa je morao hahah...

Lamki masala super danas, samo je pocela da me zeza... cim nesto nije po njenom vristi i baca se... i onda pocne namjerno da povraca ako uspijedne... neznam sta cu joj, nesmijem joj popustiti jer onda ce tako uvijek... danas me je toliko izsutala nogama po stomaku sto sam je odmakla od djecijeg stola... a u shoppingu bili dani djece pa sve za njih napravljeno...

a u zadnje vrijeme mi se nesto cesto budi po noci... neznam sta je, jedno sto mogu da pomislim to su zubici...

kako su vasi mali ljepotani i ljepotice male?

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 1164
21.5.2009 21:10:30   
mu be da
twwety  -ja sam mom djecaku davala sirup   od  DR.THEISS -MUCOPLANT (TRPUČEV SIRUP) ,na biljnoj je bazi i nije ga odbijao,pio ga je sa tri mjeseca  a i  prije neki dan sam mu davala jer je malo kasljucao a sada ima  7 mj.i 15 dana,i malo mu je nosic zapuse  pa se budi nocu nemoze disati ,malo kapamo kapi  "SUNCE MOJE MALO"  ili u preju  "nisita sprej ", a mozes pokusati i namazati mu pluca sprjeda i ozada isto  od DR.THEISS balzam s eukaliptusom protiv prehlade.....

SULTAN MAMIN ...DAVUD 3.10.2008.

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 1165
21.5.2009 21:15:19   
remzy
eeeee evo i nas ,NAPOKON,skitnica!!!user posted image
mi samo hodamo ,odvedemo Lamiju u skolu ,malo u park ,pokupimo Lamiju iz skole,kuca ,pa zatim rucak i opet van !!!user posted image user posted image
djeca su superrrrrrrrrrrr!!!!toliko se umore preko dana ,da navece kad legnu zaspu u sekundi!!!user posted image user posted image i sto je najbitnije da su napokon ZDRAVI,i jedu lijepo!!!!
Ambera nam je opet pocela da" bali "na usta mozda ce zubi!!!s obzirom da nema JOS ni jednog ,ja mislim da bi oni trebali da krenu ,a i ima na donjoj desni dvije bijele tackice ,koje treba samo da probiju!!!user posted image a i svi ih zeljno cekamo!!!(zube)user posted image

kako ste mi vi i vase bebice????

pusa za sve vas i vase male pilice!!!!

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

Neposredna veza do poruke: 1166
21.5.2009 21:23:10   
remzy

tweety ,bas mi je zao bebice!!!!
a sto se tice tog kaslja i ja sam svojima stavljala taj sljez ,i kapi "sunce moje malo"i naravno kad podu spavati stavim ih na malo visociji jastuk ,nego inace!!!

a u mene Ambera skoro kad je bila nahladena ,pa je kasalj pravo mucio dr joj je prepisala"BISOLEX"kapi ,6 kapi 3x na dan, i vjeruj mi da je istu noc bilo bolje!!!,pa eto neznam ,da probas i to !!!nama su pomogle!!!

drzim ti fige !!
pusa tebi i bebanom!!!!

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 1167
21.5.2009 21:23:46   
mu be da
hiiiiii..........joj i mom Davudu  bali iz usta jos od treceg mjeseca  a  ovih dana samo  svi turaju prste da vide ima li zubica ,desni se bijele a  i doktorica rekla de ce mu prvo  gornji niknuti .......kaze to su sretne bebe user posted image user posted image user posted image user posted image ih neka smo bas.....

SULTAN MAMIN ...DAVUD 3.10.2008.

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 1168
21.5.2009 21:48:05   
dinciii
Drage moje mamice kako vi brzo pisete,nemogu da sve upratim user posted image

Danas smo setale malo malo ja radila te ankete a mm se pozabavio sa malom.i tako i prodje dan.sutra idemo malo u shopping nisam dugo isla user posted image

manuela nadam se da je stigla user posted image kako je emir?pa znao i on gdje je dobrouser posted image

skvo i moja Rejhana je stvarno hiperaktivna kad je spustis te na ledja te na stomak pa noge u ustima pa kad je na stomaku kako nemoze dugo drzati glavu prema gore opusti je pa se klepi user posted image al hvala bogu ne bas jako ma drama i bas uzivam svaki dan da vidim nesto novo..

nita ja stavim prokulice zajedno sa mrkvom i krompirom i Rejhana sve pojede...kod mene doduse sve slano sto napravim voli samo slatko nije bas ljubitelj,samo banana dolazi u obzir al pisala sam vec o tome pa da ne budem dosadna user posted image

new mama jel prosao osip?

bebbe drago mi je da idete uskoro u sarajevo,blago se vama,mi necemo do jula jedva cekam.sto se tice placanja racuna meni se automatski skida sa bankovnog racuna tako da ne moram ni jedno ni drugo.user posted image jer sam neodgovorna sto se tih stvari tice pa sam sebi namjestila sve da sami uzimaju user posted image

sto se tice onog h2o ja sam isto gledala reklame i bas sam mm rekla da bi trebali to uzeti radi Rejhane al evo sve cekam da cujem od nekog koga ima jel stvarno dobar.

remzy znaci i vi samo setate i drago mi je da su sve troje dobro user posted image

tweety
nadam se da se popravio kasalj kod princeze.ja sam isto dobila neke kapi fentrinol bas na biljnoj bazi i pomoglo je rejhani kad je ono kasljala.

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1169
21.5.2009 22:05:19   
Ilhana RR

trebala si vidjeti za bisalvon, ima onaj za bebe od 6 mjeseci... ovde bar ima taj a znam da bisalvon ima i u bosni... vidi sa doktorom... U mene Lamija ima dva sto je dobila od doktora pa joj ja dajem sa bijelim zljezom... Bricanyl i Mollipect se zovu...

znam kako ti je, moja prije dva dana prestala da kaslje... bas nema nista gore nego kad su nam pilici bolesni...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 1170
21.5.2009 22:13:34   
mamma mumi
Cao drage mame, evo i ja da se javim. Moj Tarik je cijeli dan bio nervozan, nije sat vremena spavao, vjerovatno zubici, i jos smo veceras isli kod dr da dogovorimo sunet. Neznam kako cu to predeverati. Najvjerovatnije cemo to uraditi sljedeci vikend, a ja sam vec u grcu.zao mi je sto su pojedinim bebaci bolesni, zelimim brz oporavak.

Neposredna veza do poruke: 1171
21.5.2009 22:20:10   
Rina26
Hej Tweeti kupi bisolvon to možeš i bez recepta to su ti kapi

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 1172
21.5.2009 22:30:48   
Anushka
dobro vece drage mame, evo da se pred spavanje javimo.. danas smo se naradili, odmicali kuhinjske elemente i ribali i ribali.. vijeli dan letala izmedju alena i ribanja pa sad sam premorena, a on ko u inat nije spavao skoro nista cijeli dan, tek popodne oko pola 5 zaspao i onda komsijsko dijete na motoru (to bi posebnu temu otvorila ako nema vec, motor za djecu od 4-5 godina koji ide i do 56km/h!?) elem, taj mali posto se ne igra sa drugom djecom lopte jurio je oko zgrade i turirao ga i naravno dizao veliku buku, toliko da se moj alen koji inace ne eraguje na zvuke sa polja probudio i nije vise htio spavati do maloprije.. a ovo mu je bas kasno, nadam se da ce noc biti bolja. Inace je vrlo aktivan, okrece se non stop, nema mira, cak i u snu se okrene, pa se probudi zbunjen:) jos se ne vraca na ledja, iako je to davno uspio par puta, sad nece, ceka mene, onda skace, stoji u hodalici, zezam se vise stoji i skace nego sto hoda, pomalo puze, al mu dosadi jer jos nije dovoljno brz i tako..
drago mi je da su bebice vesele i u skitnji, tweety ja bi provjerila sa pedijatrom, tj otisla bi da poslusaju pluca i vide grlo, za svaki slucaj. Vidim shopping je aktuelan:) zelim vam laku i ugodnu noc i vama i bebicama, a bolesnim da sto prije ozdrave!

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 1173
22.5.2009 7:01:15   
bebbe RR
Dobro jutro, mamice i bebice! Kako ste mi danas?! Mi smo OK. Sinoc je Ema zaspala tek oko pola jedanaest, a ni po danu nije spavala... Juce nije imala ni neki apetit. Vise je bila zainteresovana za siku, nego za kasice. I ona mnogo bali, pa se nadamo zubicima. Inace, dosta je aktivna i okrece se i vrti. Najsladja aktivnost meni je to da pjeva kada se vozimo. Ja pustim muziku, a ona nabaci neki presmjesni izraz na lice i pocne "aaaaaaaa", u raznim intonacijama. Mene jutros malo glava boli, nadam se da ce proci, jer ne mogu popiti nikakav lijek.
Nita, sto se Anjinih jezika tice, vjeruj mi da nisam nikada ni pomislila da ona zapravo govori tri jezika. jer je to sve doslo spontano, kao posljedica zivota posvuda:) Jedna anegdota u vezi sa Anjom i jezicima: Lani u Damasku dodje meni jedna Cileanka Claudia cija su djeca istim autobusom isla u skolu kao i Anja i zahvali mi se sto Anja prica s njenom djecom. Ja je blijedo gledam, kontam, njena djeca ne znaju engleski, a ona mi kaze, pa zna Anja spanski, samo s agentinskim naglaskom. MM i ja se ismijali pravo. Pitamo Anju kad je dosla kuci, a ona kaze hladno "Koliko sam sapunica s bakom odgledala i koliko puta sam pregledala "Rebelde", bilo bi cudo da ne znam!" Ma, djeca su cudo! Ovih dana pregovaramo oko (ne)farbanja vrhova kose u ljubicasto za malu maturu.
Jutros cu biti kratka, odoh u vrtu raditi dok mi jos Emici spava.
Pozdrav i lijep dan svima i ljupci za bebe!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1174
22.5.2009 9:38:51   
nita
Dobro jutro! Jutros smo išle na vakcinu, ali je nismo primile. U cijeloj Federaciji nema vakcine HIB. Ovaj put Kanitu su vagali. Teška je 7 100 g. Doktorica kaže da je to sasvim ok. Ali ova pedijatrica nam reče da svakako trebamo nastaviti sa D3 kapima i da je fontanela dovoljno otvorena (čudno joj što je prošla doktorica rekla da se brzo zatvara), te da se s tim kapima ne prekida sve do prvog rođendana. Ovi doktori stvarno samo više zbunjuju sa svojim različitim teorijama i ljuti me što se to odražava i na bebe. Također, ova pedijatrica mi je preporučila da učim Kanitu da sjedi, da je ogradim jastucima i ostavim tako na neko vrijeme. Znam da neki pedijatri to strogo zabranjuju. Više ni sama ne znam šta da radim i kome da vjerujem.
Bebbe, nasmija me to sa Anjinim poznavanjem španskog. Imala sam učenika koji je u prvom razredu znao (razumijevao) njemački, a da ga nikada nije učio. Roditelji kažu da on sate i sate gleda Super RTL i da je tako naučio.
Dinciii, prokulice sam joj davala baz drugog povrća (samo s mesom da je "podmitim") vodeći se onim pravilom da se nova hrana prvi put daje sama. Ali sljedeći put ću i ja pokušati dodati još krompir i mrkvu.
Pusica

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *