ljubičica 28 -> RE: Ishrana beba od 18 do 24 m... (22.2.2013 16:30:39)
|
IZVORNA PORUKA: Amam Ljubicanstvena,znam da mLogo kasnim,ali meni se desi da E jede i oko 21h,znam da je kasno,i praktikujem da mu zadnji obrok bude oko 19h,ali ovaj kasni nam bude samo ako nije raspolozen jesti u 19,i ako ce kasnije na spavanje,pa mi bude zao da bude gladan,vecinom je to nesto lagano,tipa jogurtic i voce ili neka rijetka supica. I da mi fino hapimo,hB,on jos uvijek jede uglavnom kuhano,tipa keksolino,pahuljice i ti fazoni,ni u ludilu,namaz nikakav,samo supa,pita i ostala seljacka hrana [sm=smiley36.gif]. Izmedju obroka pojede,tu i tamo jogurt( s mlijekom smo jos na Vi),voce,plazmicu ili par smokica/stapica. Hvala, mila [sm=smiley31.gif] I mi smo konačno prestali s dojenjem i nekako nam obroci idu ovim rasporedom: Oko devet ustaje i ide kašičica meda i pije mlijeko (iz čaše s kljunom) a zatim do 10 h je obično i doručak (jaje s pavlakom, kajgana, muffini kukuruzni s pavlakom i džemom, kravlji sir, bestilj i sl.). Ako sam planirala nešto s više mlijeka za doručak, onda tu čašu mu i ne dajem. Oko pola dva - 2 h je supica (teleća ili pileća s povrćem). Tad ide na spavanje i kad ustane u roku pola sata pojede mix dvije voćke (iako voće jede i onako, ovo mu je umjesto montea i voćnih jogurta jer ih neće) Večera je oko pola sedam - 7 i to je ustvari naš ručak (jer mm tada dolazi). Pred spavanje popije još jednu čašu mlijeka (oko pola deset - 10 h) i to je to. Slatkiše ne jede nikakve, suho voće hoće ponekad (grožđice, brusnica...), pudinge ne voli, grickalice u zadnje vrijeme skoro pa nikako (samo štapiće ponekad i ponekad čips sa mnom). To je otprilike to. I skoro svi obroci su uz gledanje crtanog što me jaaaaaaaaako nervira [sm=hudicek1.gif], al planiram mu i to izbaciti kad malo otopli pa budemo vani jeli češće. Znam da je pogrešno, ali da nije crtanog, čini mi se da nikad ne bi ni sjeo za sto da jede [sm=smiley13.gif] Kakvo je stanje kod vas? Jede li drugar sam? Ovaj moj krenuo da jede sam i odjednom prestao. Sad pojede dvije kašike sam i stane da se igra s hranom [sm=hudicek1.gif]
|
|
|
|