Idina mama -> RE: Ishrana beba od 18 do 24 m... (6.9.2010 17:28:42)
|
I mi smo sada u ovoj grupi. Od prije nekoliko dana ima 18 mjeseci. Zvace, ali ne jede sve. Kako bih voljela da jede rado krisku hljeba. Nekad mu dodje i pojede , ali najcesce nece. Jaje nije htio, a sada sam lijena i pokusati. Za sada je ovako: Dorucak izmedju 8 i 9: integralne zitarice, muesli sa sezonskim vocem koje izgnjecim viljuskom. Ponekad hoce malo hljeba. Voljela bih mu pomazati maslacem i marmeladom ili medom. Ah, ... Rucak izmedju 12 i pola 1: danas bez mesa. Riza sa malo povrca, malo luka i paprike i komadica paradajza. Pojede 200-240 gr. Najcesce 220 gr. Uzina oko 4: voce koje izrezem na tanjir i on sam uzima. Onda se zagleda ili zaigra, pa ja dajem. Trudim se i svaki put nuidim i pokusavam sa svim sezonskim vocem, ali on bira uvijek bananu. Ah, ... Vecera izmedju 7 i 8: Ja bih voljela da jede hljeb i tvrdi sir, npr. goudu, ali tesko ide. Jede supu sa povrcem koja je tako gusta da se to moze nazvati tjestenina sa povrcem. Pojede oko 190-200 gr. Ide na spavanje oko 10 (to kad imamo dobar dan, jer tesko zaspi i inace nemirno spava). Kako sam shvatila da malo jede sir i jaja, evo sta sam vec pripremila za sutra za rucak i veceru. Rucak: tjestenina sa jajima, malo mrkve i tikvice skuhala u ne previse vode (da na kraju bude prilicno gusto, a ne supa). Pred kraj dodala paradajz i na komadice isjeckan tvrdi sir. (Sir je puno bolji izvor kalcijuma nego mlijeko). Sir se rasopio i dobila sam kremasti sos za tjesteninu. Vecera. Skuhala sutliju sa vrlo vrlo malo secera (moze sad i malkice secera, jer ne jede uopste nikakve slatkise - nista, ama bas nista). Kad serviram dodacu predivan sos od visanja, koji je bez secera, a sa agar agar sokom. Valjda ovo nece biti previse mlijecnih proizvoda za jedan dan. Inace jedemo iskljucivo bio (organsku) hranu. Sve ama bas sve je kod nas bio: brasno, secer, ulje (repicino i maslinovo), germa, kafa, voce, povrce,...
|
|
|
|