ivanak -> RE: Ishrana beba od 18 do 24 m... (13.1.2011 17:17:01)
|
IZVORNA PORUKA: dadada Moj Andrej u zadnje vrijeme bojkotuje rucak...opet valjda neka faza citajuci vase postove vidim da grijesim...on jos uvijek lijeze sa flasicom i trazi novu oko 6 ...ako mu je ne dam probudice se a ovako odvali barem do 8...meni ta dva sata puno znace znaci u 8.10 dorucak (abc namaz, hrenovke, pavlaka, pasteta...obavezno zasladi s pola kriske neke marmelade) oko 11.00 nesto od voca...najcesce banana ili breskva 12.00 ide spavati sa 160 ml mlijeka oko 14.00 a nekad i prije bi trebao biti rucak koji on odbija...pretpostavljam radi ovog mlijeka svadjamo se do 16.00 kada ja popustim s ruckom pa mu dam opet nesto od voca 19.00 vecera (copy paste od dorucka, przenice,ustipci) Da napomenem da mi uopste nece jaja osim u przenicama i ustipcima...naravno i kolacima Dakle, sve ono dobro...sto ja skuham...supice, leso meso, riba, blitva & co...on bojkotuje...nece musle...tj. nikakve zitarice...nece rizu...dakle i sutlija otpada...ama nece nista sto je iole zdravo Moram da ovo citiram, ali kod nas je isti problem. Super je jeo do 13 mjeseci, onda je skoro 3 mjeseca potpuno odbijo krutu hranu, ali SLANU ( patatica, meso, povrće ), a namaze, kiflice, kruh i tu i tamo komadić mesa uz naše jelo bi pojeo. Onda je sa 16 mjeseci ponovno počeo sve da jede i bila sam presretna i baš mi se malo zbucio i evo opet crni dani došli. Ima 2 dana da odbija krutu hranu, znači SLANU... pojest će slanu kao kiflica, kruh... voće, slatko... ali to ne. Ali jede s nama za stolom na svom pljatu ima izvaćeno malo od objeda i večere i to in bacaka po pljatu i stolu pa šta upadne u usta... Ne znam majke mi šta da radi, poludit ću s njime.... Samo mi pravi probleme. Čak sam probala da mu sameljem pa dam na bocu, ma nema šanse - neće da primiriše. Da je ljeto, skontala bi. Vrućina, znoj... ni ja ne jedem vele ljeti. Ali čiča zima, a on izmišlja. Šta vi radite u ovim situacijama????
|
|
|
|