mišur
|
Suzi, ja nisam Luki još davala ni papriku, ni patlidžan, ni krastavce.. Patlidžan nisam zbog jakih alergenih reakcija... Paprike nisam jer su meni uvijek teške za želudac, ali razmišljala sam da mu ovih dana napravim, samo ne znam u kojoj kombinaciji..Mislila sam sa pavlakom, ali ne znam šta bih još dodala od povrća da malo ublažim ukus paprike... Krastavce takođe nisam davala, jer ne znam ni kako bi ih dala... Što se tiče jagoda, još ih nije jeo..Sve čekam da naletim negdje na domaće, pa bi ih onda dala.. Trešnje je probao, ali nije oduševljen.. Bobičasto voće je probao kroz Hipp kašice.. Marelice sam mu davala još prošle godine, a i sad mu ih pomiješam sa bananom i jogurtom i fino papa..Voli jogurt, pa mu tako podvalim i voće Ivona, pošto i ja pravim često zobene pahuljice Luki, evo reći ću ti kako ih ja pravim... A recept sam našla u knjizi "Bebin kuvar".. Stavim 3 supene kašike pahuljica(to je moja mjera) i malo vode, čisto da ih prekrije i malo ih prokuham, da omekšaju..Onda to prelijem mlijekom, i kuham na laganoj vatrici dok se ne zgusne..Bude pravo čvrsta smjesa, pa mi je lakše hraniti ga jer se ne prosipa.. Što se tiče količine mlijeka koju moj maleni popije... Pred spavanje pije između 180 i 210ml, i ujutro oko 150-180ml... Nekada se desi da se probudi tek u 8h, pa preskoči to mlijeko, i ja pomislim da će tako i nastaviti...Ali onda sljedeće jutro ustane u 6h i hoće mlijeko.. Medić moj, izvadi dudu iz usta i govori "Dam, dam" To mu je "daj, daj.." Ja nešto uvijek mislim da mu je ovo puno mlijeka, jer uzme kroz kašice u toku dana još najmanje 100ml... Šta vi mislite, koliko vaši piju? Mene ovo mlijeko pred spavanje buni, jer sam čitala da je i mlijeko za zubiće pogubno, pogotovo ovo pred spavanje...U suštini, trebao bi ga popiti iz čaše, pa onda na pranje zubića, a Luka se uspava uz flašicu mlijeka..I neće još iz čaše da pije... Evo šta je juče ručkao: -kajgana na mlijeku sa pavlakom i hljebom -Hipp kašica sa voćem i integralnim žitaricama -špinat i krompir sa ribom -dukatino marelica i mrkva -Nestle kakao Danas planiramo: - zobene pahuljice -marelica i banana sa jogurtom -riža, grašak i mrkva sa teletinom -keksić i neko voće - griz sa kockicom čokolade(nisam ovo ranije probala, jer je jeo samo slanu verziju griza, ali evo večeras ćemo probati) Kupila sam cornflakes da mu sutra dam za doručak..Mislila sam ga samo potopiti u toplo mlijeko..Jeli neko probao dati ovo?
< Poruku je uredio mišur -- 5.6.2009 9:15:36 >
|