Suzana
|
Evo i mene. Jučerašnji meni DORUČAK: nazvaću to ovako - popara sa dva domaća jajeta i mliječnim proizvodima svim mogućim iz frižidera Prije doručka sam im na kašikicu cijedila narandže pa su malo pili, a i jeli. Edi mi je imao temperaturu preko vikenda pa sam nastojala da uzme C vitamina. Ovo je prvi put da su narandžu samu jeli i svidjela im se. VOĆNA UŽINA: banana, kajsije, breskve, maline - vitaminska bomba... Predobro! RUČAK: riža sa tikvicama. Rižu posebno skuhala, a tikvice sam pripremila tako da sam na malo maslinovog popržila luka, pa dodala jedan paradajz, pa onda ubacila na sitne "ploške" (uh što ne volim ovaj termin) izrezane mlade tikvice, dinstala, dodala vrhnje za kuhanje... Pomiješala im, svidjelo im se. Uz ručak su popili i šolju jogurta. VEČERA: skuhala Encian integralnu rižu sa onih 5 vrsta žitarica iz DM-a. Sve to u blenderu sa malo HiPP sokića, trešnjama, malinama, jagodama, bananom i malo Lino mljevenog keksa smiksala. Današnji meni: DORUČAK: isto kao juče UŽINA: slično kao juče samo još kruška RUČAK: miks raznoraznog povrća sa piletinom VEČERA: Neki Lino E... što se tiče vode, pošto vidim da ste o tome pisale. Moji dečki su naučili da piju samo i isključivo vodu i to iz AVENT čaše na kljun. U početku je to bilo stvarno pomalo, pogotovo Edi je manje pio, ali sada sam zadovoljna koliko tečnosti piju. Teško mi je ocijeniti koliko tačno popiju, jer piju iz zajedničke čaše (iako ima jedan plavu a drugi žutu) ali 2 minimalno popiju, a mislim da je to cca 400 ml. Ma eto, piju oko pola litra vode dnevno, nekada više, nekada manje. I da, primjetila sam da sada kada je toplo, piju više. Ako budu na tatu, piće vodu ko kamile, a mama se uči već godinama da unosi dovoljno vode u organizam, iako on to sam ne traži. Haidy, ti si pitala za Cedevitu. Ja je ne bih davala bebi jer je po meni to čista hemija. It's my opinion, a vjerujem da ćeš se i ti složiti sa mnom. Ne znam da li vi osjetite smrad iz čaše kada popijete Cedevitu a ono malo što ostane pri dnu odstoji. Grozno. Što ne znači da sada ja nikad ne pijem Cedevitu. Najbolje je naučiti na vodu, ako su sokići, truditi se da pije što prirodnije...