Suzana
|
IZVORNA PORUKA: Romali Nije me bilo tu 100 godina, kao da ne hranim dijete LEGENDO. I ovdje, sretan rođendan Luki, Ediju i Maku HVALA DRAGA PUNO! E ženice, evo i nas ovdje... Opet treba savjeta za male jednogodišnjake. Evo mene i bebano na MSN dogovaramo pitanja za vas iskusnije. Rodile smo na isti dan, a dečki nam se isto i hrane. Uglavnom od povrća jedu krompir, mrkvu, tikvice, peršun, celer, brokula, karfiol, luk crveni i bijeli, kelerabu su moji jeli također, u kombinaciji miks skoro svaki dan. Ah da, tu je i špinat, grašak, a odnedavno i buranija... I leća! Obje mislimo da nam djeca trebaju proširiti jelovnik, a sada na pijaci ima i drugih vrsta povrća jer je sezona. Da li mogu i u kojem obliku Edi & Mak, i njihov drugar Luka, kojima je 1 godina i 6 dana jesti: krastavce, paradajz, paprike, patlidžan. Ima li još nešto da sam zaboravila a da ima na pijaci? Drage mamice, dajte nam recepte, savjete kako je najbolje da im pripremimo ovo povrće? Eh da, nismo zaboravili i na voće - najeli su se i banana, i jabuka i kruški, pomalo narandže i limuna, i HiPP breskvi, šljiva, marelica... Sezona je trešanja, vidim da vaša dječica jede trešnje. Šta je sa jagodama, svi znamo da su jak alergen (prekjuče sam im u voćni obrok ubacila 3 jagode, rizikovala, i dobro je prošlo...)? Stigle su marelice, sad će i breskve - da li da sačekamo malo jer je još rano (vjerovatno su prskane i još to nije ono pravo voće)? Lubenica, dinja? Posebno nas zanima bobičasto/šumsko voće - maline, kupine, borovnice, šumske jagode? Bebano će me nadopuniti ako sam nešto zaboravila, a svima vam se puno zahvaljujemo na odgovorima! Veliki pozdrav!!!