teacher75 -> RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... (23.10.2010 20:28:29)
|
IZVORNA PORUKA: hanabanana IZVORNA PORUKA: lavić Simba Kako da ga naviknem da zvace cim mu stavim komadic usta ispljune i sa cim bi bilo najbolje da pocnem????Danas smo bili na kontroli ovoj nakon navrsenih godinu dana i pedijatar mi kaze pusti ga da ogladni i krenuce ali ja mislim da to nije resenje...znam mozda sam trebala i ranije da ga navikavam ali on odmah pocne ono kao da hoce povracati i ja sve blendala Ja sam majka dvoje djece, ako nisi upratila već [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] i da ti kažem sljedeće: - moje starije dijete je jelo sve izblendirano skoro do drugog rodjendana. Danas je prvi razred osnovne škole, i vjeruj mi - zna žvakati. Zato, ne brini. - moje mlađe dijete, nije htjelo ništa što je blendirano već od svog desetog mjeseca, a tada je imala samo jedan zub, donju jedinicu lijevo. Što će reći da ovo IZVORNA PORUKA: felix lavic simba,da bas si ti kriva nije uopšte tačno. Ja sam djecu jednako hranila, jednako odgajala, a one su jednako različite. Moje H. je isto tako sve povraćala ako nije bilo dovoljno izmiksano, ali kako rekoh: ide u školu, i vjeruj da sve žvaće. Zato, samo ti polako i bez brige. Kako nema djece koja nisu skinula pelene, tako nema ni one koja nisu naučila žvakati. lana hoce nesto u komadicima (hljeb, keks, mekse voce, cak i malo povrca izgnjeceno viljuskom- ali ne pojede puno). zato joj stalno blendam povrce, meso pogotovo, nema nijednog zuba, pa kontam da ce biti bolje kad dobije zube.
|
|
|
|