Dinkica -> RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... (30.9.2010 14:53:42)
|
IZVORNA PORUKA: chuci pozz za sve mame i bebe na ovoj temi. ja nikako ne mogu da se nagodim da joj dam grah, kupus i tako ta teška povrća. kako ste vi to prvi put davali bebama. i što se tiče obroka, koliko ih dnevno imaju vaše bebe. moja doručkuje, pa užina, pa ruča, pa užina, pa večera, i još noću doji po 3-4-5 puta. ne jede malo količinski po obroku, ali dođe i sama traži da jede. trebam li joj izbacivati jednu užinu. (užina nam je najčešće voće, ili mladi sir sa voćem, ili abc, ili ponekad plazma keks) Moja je grah probala prvi put ove sedmice, znači sa skoro 20 mjeseci, nije imala problema sa stomakom, ni spavanjem osim što je puštala vjetriće više nego inače , kupus sam joj nekad poslije godinu dala par puta za ručak, nisam ni znala da je težak, sad ga bez nekog razloga rijetko pravim ali voli salatu od svježeg kupusa pa joj dam u rijetko. Isti takav raspored obroka ima i moja malena, samo još kad se tek probudi na jedno 2-3 sata prije doručka popije flašicu mlijeka i isto tako pred spavanje, što bi kod tebe značilo dojenje...
|
|
|
|