Dinkica -> RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... (30.9.2010 14:53:42)
|
IZVORNA PORUKA: chuci pozz za sve mame i bebe na ovoj temi. ja nikako ne mogu da se nagodim da joj dam grah, kupus i tako ta teÅ¡ka povrća. kako ste vi to prvi put davali bebama. i Å¡to se tiÄe obroka, koliko ih dnevno imaju vaÅ¡e bebe. moja doruÄkuje, pa užina, pa ruÄa, pa užina, pa veÄera, i joÅ¡ noću doji po 3-4-5 puta. ne jede malo koliÄinski po obroku, ali doÄ‘e i sama traži da jede. trebam li joj izbacivati jednu užinu. (užina nam je najÄešće voće, ili mladi sir sa voćem, ili abc, ili ponekad plazma keks) Moja je grah probala prvi put ove sedmice, znaÄi sa skoro 20 mjeseci, nije imala problema sa stomakom, ni spavanjem osim Å¡to je puÅ¡tala vjetriće viÅ¡e nego inaÄe , kupus sam joj nekad poslije godinu dala par puta za ruÄak, nisam ni znala da je težak, sad ga bez nekog razloga rijetko pravim ali voli salatu od svježeg kupusa pa joj dam u rijetko. Isti takav raspored obroka ima i moja malena, samo joÅ¡ kad se tek probudi na jedno 2-3 sata prije doruÄka popije flaÅ¡icu mlijeka i isto tako pred spavanje, Å¡to bi kod tebe znaÄilo dojenje...
|
|
|
|