Dinkica -> RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... (4.10.2010 11:57:36)
|
Ja bih samo zamjenila čaj i mlijeko tj da ujutro prvo pije mlijeko i zbog navike za kasnije da dan započinje čašom mlijeka. A zelenu leću ja pravim i nama i Adni zajedno. Isfaširam komad nemasne junetine i proprzim sa lukom i mrkvom na ulju, dodam leću, so, vodu skoro duplo više ali ipak manje i kuham dugo u pretisu skoro koliko i grah. A Adni pravim posebno "fantaziju" sa pilećim mesom. To je mješavina crvene i zelene leće, geršla i malo crnog graha, ima kupiti u svim supermarketima. Pravim je kao i ovu gore samo puno manje, ne znam zašto i mi to ne jedemo, trebali bi, ukusno je pravo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] . Zaboravih reći, piletinu iskuham zajedno sa fantazijom, mrkvom i lukom (u pretisu) izvadim je, odvojim kosti, isjecakam sitno nožem i vratim u čorbicu. Kad kuham samo za nju onda obično pravim za dva obroka danas i sutra. Zaboravih reći, nedavno sam probala krem supu od leće i nisam još stigla napraviti ali planiram, praviću je napamet, luk, mrkva, leća, so, dobro skuhati i u blender, eventualno dodati kašiku pavlake pri jelu. Vjerovtno može i meso ali što mora biti u svemu....
|
|
|
|