mamma mumi -> RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... (1.2.2010 22:02:30)
|
Drage moje mi i dalje muku mučimo sa hranom. Vidim neko spomenu previse mlijecnih proizvoda, pa moj tarik zivi na tome, i dalje odbija sve. Neznam dokad ce ova faza trajati. Ovih dana sam imala i problem, znam da nije za ovu temu direktno ali i jeste vezan. Naime ovih dana se cesto rukicom hvatao za "crvica" kako ga mi zovemo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image],pomislih upala mokracnih kanala, nema temp, veseo, ali se cesto s plačem budio i uradim urin, on uredan, ali pokaze da ima kristala amorfnog urata i konsultujem pedijatra-nefrologa, ona me prvo pita sta jede, jer ako jede dosta kako, cokolino , mesa tada s ti kristali javljaju i znaju da bole pri prolasku kroz kanale. a upravo to i jedemo ovih dana, tipa cokoljesnik, nestle kako zitarice, monte i sl. jer nece drugo da jede. Sada sam u pravoj dilemi sta da mu dajem Eto podijelih svama i ovo iskustvo, pa nek znate i na to da mislite. Nadam se da mi moderator nece zamjeriti sto sam to na ovoj temi napisala. Nas meni danas: dorucak:mm napravio jabuku sa cokolinom( nakav njegov miks), ma ni okusiti. Rucak: tikvice, karfiol, kompir i mrkva-zapekla u rerni sa kukurzunim brasnom i jajima-uzeo par zalogaja, uz naravno sirni namaz uzina: banana-polovina Vecera:miks jabuke, plazma keksa i cimeta-pojeo vise od pola Pio caj od brusnice.
|
|
|
|