Medić* -> RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... (16.2.2010 21:02:47)
|
dobrodosla Hanady, evo mog misljenja nadam se da ne grijesim, ali nedam se da ce se jos neko iskusniji javiti sto se tice svjezih sireva mislim da je domace naravno bolje, posebno ako imas pouzdanu osobu kod koje bi kupovala, mi takve osobe nemamo pa dajemo ABC SIR, kajmak megle takodje, s vremena na vrijeme dobijemo malo tih domacih proizvoda i budemo sretni,naravno jer su ukusniji i po mojoj procjeni zdraviji. od prvog rodjendana polako smo prestali pasirati hranu, tako da samo malo ugnjecimo viljuskom i dodamo vodu u kojoj se povrce kuvalo, mozes slobodno davati grasak,kupus, mahune i grah, jako je zdravo zbog zeljeza posebno pa uz to neka zalije sokicem obogacenim c vitaminom. ostavis komadice povca fino skuhanog i nek se bebara navikava zvakati hranu. sto se tice bobicastog voca mi smo tek sa 14 mj probali borovnicu i malinu, u obicni jogurt malo bih grubo izgnjecila voce i moj maleni bi to jeo za uzinu obicno. smijes davati kompot samo u pocetku pomalo i prati reakcije, jer su cesti alergeni. mom malenom je sada 16 mj, jede sve sto i mi s tim da sam ja nasu ishranu vise njemu prilagodila sto se tice zacina, naravno pojede se i po koji komadic pizze [sm=jezicek.g nakon budjenja mlijeko, za dorucak cijelo kuvano jaje i caj kamilica s limunom, za uzinu mandarine, flasica i zajednicko spavanje tri sata [sm=bravo.gif] rucak od juce cufte u paradajz sosu i malo hljeba, cijedjena narandza, poslijepodne komadici banane preliveni monte drinkom, fino pojeo posto inace ne voli bananu vecera hljeb i kajmak, malo pavlake i sve zalio flasicom mlijeka i sada vec spava [sm=bravo.gif] dosta vode u toku dana
|
|
|
|