Amela V. -> RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... (27.1.2010 17:08:53)
|
Evo i mene da vam se pozalim (opet)... vise ni sama ne znam sta da radim. Moja Ajlica nece nista novo da proba, ma nema sanse. Cim vidi nesto novo na tanjiru, odmah je NE i NE, glavu okrece i nece ni da proba. Juce joj izrendam jabuku, u to stavim bananu i malo mljevenog keksa, ni sama ne znam kako je uspjela pojesti 2 male kasicice, da vam ne pricam o facama koje je pravila.... na kraju sam ja to sve pojela, bas je bilo ukusno... a njoj sam dala gotovu vocnu kasicu, isto banana i jabuka sa zitaricam i sve je u slast pojela [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] pa zar su te kasice ukusnije od svjezeg voca... ni sama ne znam sta cu s njom. Jaje smo opet probali i OPET bezuspjesno, nece ga nikako... kod nas se sve vrti u krug uglavnom, za dorucak je prvo dojenje, poslije se pojede obicno neki lino (cokolino, frutolino ili keksolino), za rucak bude ili mijesano povrce sa pietinom riza za mesom, nekad u to dodam sira malo, uzina je obicno neki vocni jogurt ili keksi, a vecera nam je najveci problem, kako kad. Uz to je dojenje 4 puta na dan, obicno kad treba da zaspi, dojenje je obavezno. Danas idem da kupim pastrmku, pa cu probati opet da joj dam... Eto tako, uglavnom njena doktorica je zadovoljna kako napreduje, radili smo nalaze krvi, super su, nije anemicna, sto je najbitnije.
|
|
|
|