Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 16.1.2010 19:47:24
dana3
zana 08- mogu slobodno da prepisem tvoj post.Koja leca i fazoni a ispala ko nikad do sad. Jutros sam ga probudila u 8, pa malo pili mlijeka sam medom i hapom, ond ako 10 komad jabuke-bacan i grizen ma masakriran ali nije pojeden.e oko 12 sati lecaaaaaaaaaa-hihihikako me je gledao i plakao dok sma ja gurala na prevaru cak 3 kasike popio malo jogurta obicnog i sredine kruha-otisli van i onda opet malo lece-2 kasice i flasa zaspao i u komadu sto nije kako se rodio skucao 4 sata evo sad smo se svadjali ali je pojeo 4 kasike lece, flasa sa mlijekom i medom,pola keksica i evo hoda oko stola da sjedi na krilu dok pisem ali ne dam.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 17.1.2010 11:08:24
Anoniman
prijavljujemo se i mi na ovu temu 13.01. A napunio god. i odmah da se žalim kako neće da jede, ima upaljeno grlo pa teško mu gutati samo jede one voćne kašice, pudinge i sutliju... Još uvijek doji, neće flašicu nikako, vodu i sokove pije iz čaše ili na slamčicu...
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 17.1.2010 17:53:43
dana3
izgelda d aje najbolje da svaki dan kuhm grah jer je danas jeo dva put po pun tanjir(onaj bebi)mali tanjir ali se najeo.vode se napio. tako da smo danas super prosli a uzina je bila jabuka-grickao sam i narandza. flasa samo jednom od jutros i drago mi zbog toga Breskva -dobro dosla
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 17.1.2010 18:56:43
Anushka
stvarno jeste utjesno vidjeti da nismo jedini koji slabo jedu.. iako kad malo bolje pogledam svasta on pojede, al ne jede kolicinski kao ranije, kao sto su me i upozorili da ce poslije prvog rodjendana slabije jesti jer sporije raste pa mu manje treba..
danas: malo kuglica nesquik jer nam je medolino extra bljaak (i meni je bljak a inace volim medolino) mlijeko i spavanje supica, moja mama mu izblendala mrkvu i puretinu i kaze pojeo 10tak kasicica sa malo hljeba slagani burek kod svekrve (joj kako je dobar bio, od domacih pecenih jufki, uhh) isto 10tak zalogaja sa jogurtom 2 bebi plazma keksa dosta vode danas pio ali nimalo voca!?!?!?!? evo nekih 50ml mlijeka i spava, bit ce poslije opet mlijeko..
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 18.1.2010 15:49:10
emma.L
U subotu je doručak bio pokušaj drobe. Ili nije bila dovoljno gladna, ili joj se ne sviđa, ali jedva je pojela. Pred spavanje Monte drink u mlijeku, pa ručak musaka (samo ako će ona sama, možete misliti ljepote oko stola poslije ), večera je bila juha s kosti sa kruhom- e to je pojela k'o velika. Jučer ujutro kruh+puter+domaći džem od šipurka sa nesquickom- pojela je koliko i ja . Za ručak malo pečenih krompirića sa mladim sirom, 3 zalogaja teletine (neće da žvaće, lopov) i najviše domaćeg kruha samog. Pred spavanje opet Monte drink u mlijeku. Za večeru je bila kupus kalja sa pavlakom - opet pojela da bi meni dovoljno bilo i još kasnije par zalogaja kolača od jabuka. Ljudi, presretna sam! Samo se pitam dokle. Danas je u planu za doručak kolač i nesquick, ručak kupus kalja, užina mandarine, a večera juha.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 18.1.2010 16:50:18
Amela V.
Zene drage, pomagajte... planiram danas da joj dam ribu, po prvi put, a ni sama ne znam kako je pripremiti, mislila sam na pari, pa malo maslinovog ulja i to, tek toliko da proba... Imate li vi kakav prijedlog? A sto se hrane tice, i kod nas je manje-vise ista situacija. Moja Ajlica za dorucak, po budjenju doji i poslije nece vise nista da okusi. Nakon 3 sata malo odspava i tu je dojenje pred spavanje. E onda kad se probudi obicno pojede neki Lino, uzina bude voce, pa onda jede oko 7, tad joj obicno dam mijesano povrce s mesom, bilo piletina, bilo crveno meso. Taj obrok bude super, bas se fino najede. Navece oko 10 onda pojede ili ostatak od rucka ili zitarice sa vocem i naravno dojenje pred spavanje. Ja mislim da bi ona mogla i malo bolje jesti, ali sta cu, ne mogu joj u nos strpati (sto bi moja mama rekla)
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 18.1.2010 16:53:23
Hanady RR
Amela ako joj daješ prvi put predlažem ti da uzmeš filete ribe i skuhaš ih sa krompirom ili blitvom sa malo maslinovog ulja. Tako ja djeci ribu uvodim s tim da joj kombinuješ uz povrće koje je već probano radi alergija.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 18.1.2010 16:57:36
Amela V.
Hanady nemam blitve u kuci, onda znaci s krompirom... nego da te pitam... hoce li mi se riba raspasti ako je budem kuhala zajedno sa krompirom ili da ja to kuham odvojemo? I jos jedno pitanje, posto moja Ajlica nece da zvace (a ja sam tu najvise kriva), moram joj sve blendati, hocu li onda izblendati zajedno ili da joj probam prvo malo ribe same dati? Kupila sam bas juce file riba list, pa da probam
< Poruku je uredio Amela V. -- 18.1.2010 16:58:55 >
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 18.1.2010 17:00:45
Hanady RR
ma zajedno skuhaj i nemoj joj blendat nego će se to samo sve raspast a ti samo još malo viljuškom i našopaj je ko veliku. Prijatno.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 19.1.2010 11:58:58
emma.L
Amela V., mi smo ribu spremali u foliji u pećnici- malo je posolimo (ili nikako dok nismo uveli sol), okolo stavim malo krompira na šnite i malo tikvice, pospem maslinovim uljem i peršinom, smotaš foliju i malo bocneš na par mjesta i za 20min gotovo. Možeš i sa carskim povrćem, baš bude ukusno. Nama isto tako spremamo, samo sa više začina. Doduše, čini se da Ema nije ljubitelj ribe, ali odavno nismo ni probali. Morat ćemo pokušati ponovo. Njoj je doručak kolač od jabuke i nesquick, za ručak su pureće šnicle u saftu (zainatila sam se da će početi žvakati- može se isjeckati, ali nema više blendanja ) i pire, užina je mandarine, a za večeru će biti super ako ostane još malo kupus kalje - već dva dana se davi time . Ako ne, možda napravimo sutlijaš ili prženice (još uvijek jedino tako jede jaje). Dajete li djeci tvrdo kuhano jaje ikada? To nismo probali, a čini mi se malo teško za njenu pupu.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 20.1.2010 8:50:19
emma.L
Naravno, jučer nije htjela žvakati šnicle (ali pošto je pravo nervozna ovih dana i našli smo dva nova zubića- oprošteno joj je ). Zato se napucala onog kupusa za večeru, hehe. Danas je doručak voće iz kompota sa 3 plazna keksa (smiksano, pošto neće žvakati marelice, kao za bebu). Ručak je odleđena čorbica od piletine i graška, a za večeru smo planirali pokušati kajganu sa mladim lukom.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 21.1.2010 8:14:47
dana3
sad cemo da zamedimo jedno 300 ml mlijeka oko 10 dobicemo voce u vrticu rucak:ne znam sta je danas vecera:kuskus narandza i jabuka kao i petit keks medjuobrok voda, puno vode pije nikakvi sokovi ne dolaze u obzir a caj da i ne govorim
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 21.1.2010 8:26:32
Anushka
dano ja tebe samo ovdje cekam al mi nisi vise nikakava utjeha! za adnana sto se napokon malo projeo!
jedan dan jede jedan pije mlijeko, tako je prije 3 dana samo mlijeko bilo, pa prekjuce jeo svasta: keksolino izrendana jabuka (kod moje mame) - 4 kasicice ni kod nje nije htio zobene pahuljice hljeb i kajmak pureca supica sa povrcem riza, grasak i piletina 2 bebi plazme i nesto vode, caja, i mlijeka
onda juce malo ljesnjakcokolina opet malo hjeba i putera sok od ananasa i malo smokija tri zalogaja krompira mlijeko (aptamil 3 jos uvijek pijemo, rijetko kad mu dam kravlje, kad je "mlijecni dan" pije i obicnog, a ovako u normalnim uslovima samo aptamil) i opet htio samo smokija al mu nisam dala pa je bilo mlijeko i mlijeko
danas se nadam "normalnom" danu, pa je na meniju:
karamelino rendana jabuka i iscijedjeni nar i mozda malo mljevene plazme u to ako bude prerijetko pileca gusta supica (koliko god bude htio:) dinstana piletina u sosu sa povrcem (mrkva, prasa, lukovi, persun, celer, paradajz) i pire krompir za veceru griz sa propasiranim borovnicama
vidjet cemo sta ce zapravo pojesti danas...
emma.l ja ti ne mogu pomoci sa jajima a ni zvakanjem, ali pokusaj joj davati i u palacinkama, razljevacima, tjestenina, musaka, pite, a mozes i kad skuhas jaje umiksati ga sa pavlakom i dobijes nesto kao namaz, mislim da sam na ovoj temi postavila i recept za kremu od jaja kao za krempitu, bude super, uhlavnom sretno ti i sa jajima i sa zvakanjem, alen najcesce nece iz kasike da jede ono sto se zvace pa pokusaj joj rukom dati za pocetak.. ne znam, sretno! amela.V kako prodje riba? ja sam u pocetku pekla, davala tunu iz konzerve a sad ponekad kratko isprzim one riblje filete pa unutrasnjost ostane mekana i to jede kad je normalan dan:)
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 21.1.2010 9:07:44
emma.L
Danas nam je doručak karamelino, za ručak je Fantazija suhe mahunarke na pilećem temeljcu i suhom mesu (vidjet ćemo kako će proći, uglavnom, smiksala sam joj kao gustu krem juhu jer mi nekako nisu sva zrna ravnomjerno skuhana), za večeru pileća čorbica (ovo nije smiksano, nego ima male komadiće piletine), a užina marelice, jabuke i kruške iz kompota. Inače joj često pravim kompot i u njega iscijedim naranču ili klementine i to onda pijucka cijeli dan. Ako se desi da popije, ostatak dana je voda. A sinoć me je ugodno iznenadila. Odustalli smo od kajgane jer smo dobili klepe . Naravno, nije htjela klepe, ali je pojela komadiće mesa iz povećih 5 klepa, hehe. I onda se još dopunila kruhom, maslacem i pavlakom, pa malo kolača, a mama presretna.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 21.1.2010 18:50:13
dana3
Anushka-ja samo pisem sta je bilo na trpezi ali ne i da je jeo hahahahaahahahaahah
Dorucak-200 ml mlijeka sa medom rucak-riza sa djemom(sutlija i onda odozgo kasika djema od jagoda u vrticu)gledao, liznuo i pljunuo hahahahahahaahahahahaha. vecerao 3 kasike vode od supe evo igra se i nista ne trazi da jede popio je 2 dcl soka od naradze, jabuke i mrkve-kucna priprema i prvi put da je soka ovoliko popio i onda zalio vodom Eto Anushka ako ne jede bar dajem ideje za rucak bebama
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 22.1.2010 14:37:20
Anushka
juce od svega pojeo karamelino i malo supe:( doduse spavao je od 2 do skoro 6 pa onda do 11 zezao i nista nije htio jesti..
danas: par zalogaja hljeba sa abc sirom aptamil puding od cokolade sa plazma keksom kojeg nece da jede suhog i puding na soku od ananasa (ko fol tortica) pojeo 3-4 zalogaja ali jedva jedva evo sad pije supu od juce na flasicu popodne cu jos dati hljeb udrobljen u ovu supu sa povrcem i mesom iz supe vecera vidjet cemo.. nesto sumnjam da ce biti aptamil hehe
a ja se ponadala da je adnan poceo jesti kad ono on nastavio zabusavati.. sto kazes neka inspiracije za jelovnik, a oni dok su zdravi, rumeni i okruglih obraza dobro je od cega god je:)
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 22.1.2010 23:07:56
dana3
Evo danas zivi na flasi je rje zacepljen nos i bole zubi-sj...ga vrtic pa dok se to ne predevera ovako je.evo slini ko mali cuko hhhahh. pio je dosta soka od narandze s jabukom i mrkvom pa ga i to zasiti
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 24.1.2010 3:16:02
Anushka
eh posto dezuramo da se i ovdje prijavimo za juce:
ljesnjakcokolino aptamil puding sa keksom opet 3-4 kasike i sok od cijedjene narandze njoke u umaku od sira i pavlake - iz puuno pokusaja cak dvije pojeo al je zato smoki zakon, uhh i opet aptamil non stop... bananu opet nije htio, nevjerovatno mi je da je nece a tako je volio jesti..
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 24.1.2010 20:54:06
Anushka
evo mene za tobom dano, ljesnjakcokolino opet malo hljeba i sira pokusali probati mango, nije se ni meni svidio a alen se stresao i pobjegao aptamil i aptamil i malo buranije i hljeba - 7-8 zalogaja i opet aptamil
uzela sam sokovnik pa cu sutra pokusati sa vocnim sejkovima ne bi li voce krenulo ikako
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 24.1.2010 21:01:36
dana3
Slabo vala Anushka jede skroz-hem zubi, sad vrtic pa se prehladio , bananu nece ni da okusi, jedino je sad u toku sok sa narandzom ,mrkva i jabuka. Jede koru od narandze, ja ga pustim da gricka samo je dobro operem. Vidjecemo dokle ce ga ova budalastina drzati-vala nos nimalo da popusti, smrdimo na luk svi hahahahhahahhahaha