|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana beba od 12 do 18 ...
6.1.2010 16:30:02   
dana3
mislim Anushka da se radi o zubicima pa niko nitsa ne jede.Mom sinu dojnji i gornji kutni zubici poceli odjednom sva cetiri, tako da jede malo ilinikako.trenutno kupujem nestleov napitak sa rizom koji je kao uzina, medjuobrok ali eto cak ni danonino nece.
danas je spavao svega 15 minuta od jutros od 3 do danas do 15 sati nij zaspao.
ja sam ko zombiuser posted image  mada nisma sama ko ti ali iscrpi.Divim ti se kako izdrzavas

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1026
7.1.2010 14:06:22   
Dalila Sa
Pozdrav za sve mame  i bebe user posted image
Evo i mi se prebacujemo na ovu temu...juče smo napunili godinu dana user posted image
al još uvijek ko da mu je šest mjeseci,muku mučimo neće da žvače,jede sve što je tečno a nema šanse da pojede nešto tvrđe ma čak ni hljeb odmah povrati,i sve moram blendirati user posted image dokad više,al me stvarno izludi,al et bitno je da jede...
oko sedam popio flašicu mlijeka sa plazmom
oko deset kuhano cijelo jaje(po prvi put) sa pavlakom,vajkremom i hljebom (al naravno izblendirano)
za ručak oko dva skuhala mu povrće sa pilećim mesom i to je pojeo....a za večeru vidjet ćemo....užina vjerovatno monte.

06.01.2009.god. Ajnur

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 1027
7.1.2010 15:08:32   
Nadja08
Evo i nas na ovoj temi... Oduvijek već voli da jede, a sada kako je starija, već tražim recepte na svim stranama...

Po buđenju: Dojenje do neki dan, sada 220ml mlijeka,
Doručak: Zobene, pšenične i ječmene pahuljice, prokuhane, obogaćene kašičicom putera, bananom, kašikom pšeničnih klica, medom i mljevenim lješnikom. Bude ukusno poput baklave user posted image .
Užina oko 10.30h: Sok sa vodom, keksic, neki zobeni
Ručak oko podne: Danas je kuhani grašak, mrkva i krompir sa teletinom (sa biljnim začinima)
Nakon spavanja: 150ml mlijeka
Oko 16h će dobiti klementinu, bananicu ili malo Milchschnitte (ako bude htjela) i vode za piće
Večera: Vjerovatno će biti griz kuhan na mlijeku
Pred spavanje: Dojenje

< Poruku je uredio Nadja08 -- 7.1.2010 15:09:34 >

(odgovor članu Dalila Sa)
Neposredna veza do poruke: 1028
8.1.2010 10:44:07   
dana3
Jutros ustali ranije(7.00) pa je jeo pola jajeta pecenog na margarinu i popio 200 ml riza-jabuka-banana, napitak kao za uzinu i sad je zaspao
rucak jeplaniran sa rizo i povrcem, supa
uzina je mlijeko ili hapa
a vecera vidjecemo do tada(krv nam ide iz desni gdje se zubic probio-Koliko patnje i na kraju ispadaju opetuser posted image

(odgovor članu Nadja08)
Neposredna veza do poruke: 1029
8.1.2010 13:31:09   
emma.L
Mi smo opet u fazi jela, pa ovih dana doručkujemo griz sa kakaom i medom, čokolino ili plazmu s mlijekom. Ručali smo grah, čorbu od teletine i graška, jučer od prase i piletine. Večere ili juha ili pura, a sinoć pavlaka, kruh i kompot s medom. Jučer smo pojeli odjednom bananu, dvije klementine i dvije kašike plazme (naravno izblendano, jer kad jede voće, nema živaca dugo žvakati i samo odustane nakon par zalogaja user posted image ). Danas je ručak blitva sa krompirom i jajetom, a večera je usputna.
Inače, naš problem je što super žvaće čokoladu i kolače, kruh i prženice, pečene krompiriće, ali ako je neka čorba ili varivo, samo proguta tečnost i izbacuje čvrste komadiće. Isto je sa mandarinama i narančama. Prije nismo imali tih problema. I meso ne voli nikakvo- pojede smiksano u juhama i varivu, ali sažvakati i progutati zalogaj bilo kakvog mesa, nikada user posted image .

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 1030
10.1.2010 12:15:57   
Anushka
kod nas je jos uvijek kako tako sto se jela tice.
juce:
nesquick kuglice
sok od breskve, kajsije, jabuke i petit keks
gusta pileca supa sa dosta mrkve i luka
malo lepine od cevapa i dva griza cevapa zalio jogurtom - uzas, kako je zgrabio cevap i u slast odgrizao i pojeo i trazio jos jedva sam ga jogurtom zavarala, jeo bi cevape ali bananu ni pod razno, uhhh
voda, caj i aptamil

danas
keksolino
isti sok samo sa smokijem - uzas ali to hoce da jede
kuha se opet pileca supa sa povrcem
za veceru spinat i riza na mlijeku - nedavno pravila i suuper je meni bilo,zelena rizauser posted image  on nije htio ali pokusat cu opet
i voda, aptamil, pokusaj nara danonino za uzinu

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1031
11.1.2010 17:00:20   
emma.L
Nama je jutros bila pura sa kajmakom i mlijekom, za ručak grah, užina voće, a večera- pojma nemam.
Sada nam je problem što se navikla na slatkiše. Kući joj nikada ne dajem, samo kad smo negdje i netko drugi jede ili ako baš dobro jede i sve pojede a ja imam osjećaj da bi mogla još. Naši slatkiši su domaći kolači, kinder čokolada ili plazma keksić. Svejedno ludi kad vidi čokoladu i ja sam isto uvela embargo, a srce me boli.
Anushka, i kako reče- uopće nema problema sa žvakanjem kinder buena ili oraha u kolačima, a mrkva u juhi ili faširana šnicla je užas  user posted image .

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1032
11.1.2010 20:35:49   
teta berta
Slabo jede skroz ovih dana, samo juhu pojede bez okretanja glave... Tako da je i danas to glavni obrok, jeli smo jos i mandarinu, puding, cokalicu, puru sa brokulom(voli puru pa joj skuham i podvalim uz to brokulu) i jogurtom...

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1033
12.1.2010 5:16:10   
Anushka
Dalila Sa i Nadja08 tek sad vidim da ste nam se pridruzile, dobrodosle i bas mi je lijepo vidjeti pravi jelovnik za razliku od moje kuknjave a i ostalih mama, hahaha Nadam se da ce vam ebice nastaviti fino papati!
Mi smo jos uvijek u nejedackom periodu, pa je juce bilo ovako:

dorucak medolino - pola porcije
mlijeko oko jutarnjeg spavanja
caj i pola kifle - jedino sto je zvakao za cijeli dan
onda pokusaj udrobljenog hljeba u supu sa povrcem i mesom - skida rukama sa jezikauser posted image
flasica procijedjene supe - jeedva 100ml
pokusaj banane i onda nara - ma ni naopako
onda opet isto kao i rucak par sati poslije sa istim rezultatom
mlijeko pred spavanje

danas je planirano:
pura na mlijeku i puteru sa jogurtom a ostalo cemo vidjeti u toku dana, bit ce nesto sa spinatom sigurno

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 1034
12.1.2010 14:50:54   
bebbe RR
I kod nas je, kao kod vecine, kriza sto se jela tice. I Ema zvace cokoladu bez problema, a povrce u rucku malo teze. Od juce jos i temperaturu ima tako da bas slabo papamo.
Danas je bilo ovako:
dojila
oko pola 11 - milupin zitna kasica s cokoladom - pojela skoro sve
za uzinu - mrljala krusku i jabuku i marelicu i sljivu -  od svega grizic ili dva. Pojela i dva majusna pirina keksa.
za rucak imamo pasulj, pa cemo vidjeti, inace ga voli.
uzina - probacu s vocnim jogurtom
vecera - milupina kasica s keksom
i dojila milion puta, qaspavala nikako...

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1035
12.1.2010 14:57:55   
emma.L
Doručak je bio griz sa medom i kakaom, ručak čorbica od piletine i povrća (rekla sam nani bez miksanja, samo malo viljuškom da joj usitni- nema više zezanja, mama je ljuta user posted image ), večera je riža na piletini sa pavlakom, užina je voće. Inače, mi još uvijek ujutro i uvečer pijemo 180 ml Aptamila.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1036
14.1.2010 10:45:16   
emma.L
Jučer smo doručkovali karamelino u kombinaciji s bananom, ručali istu čorbicu kao prethodni dan (prvi dan je jela onako, ali je zato nana jučer ispasirala grašak i najela se super user posted image ), užina mandarine, a večera prženice sa kajmakom i pavlakom, zasladila ostatak sa pekmezom od šipuraka i popila kakao. Koricu od prženice uredno žvaće, gospodična, hmmm.
Danas je čokolino, užina banana, a za ručak ima saft od paradajza, luka, mrkvice, i raznih trava, sa rezancima. Večeru ćemo u letu- možda puru ili mazalice ili sutlijaš.  

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1037
14.1.2010 10:47:37   
emma.L
Hej, kako pustih post da ide, tako se sjetih drobe user posted image . Dajete li vi djeci drobu?
Sjećam se kao dijete da sam baš voljela kruh u mlijeku, sa malo vanilinog šećera, kraša i cimeta- baš mi je to bila poslastica za večeru, ali Emi nikada još nisam davala. Davala sam joj kruh u jogurtu. Možda je baš droba za večeru, hehe.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1038
14.1.2010 12:51:54   
dana3
emma.L ja sma to jela i  jedem i dan danas.J a udrobim sinu kruha u mlijeko ali ne dodajem nista slatko, ne secerim niti stavljam sta-samo malo ugrijem da bude toplo i to obicno popodne pred spavanje i sta ostane ja pojedem njamnjamuser posted image user posted image user posted image

ovih dana strajkujemo gladju ali kako smo posli u vrtic pa nema flase kad hoce, pojede keksa i voca ujutro u vrticu a kad dodjemo kuci onda supica sa knedlama od griza a tek oko 6 pravo jedemo(mama je lijena pa kupuje kasiceuser posted image user posted image user posted image )medjuobrog je jos uvijek rizin napitak sa jabukom i mrkvom.
isto narezem mrkvu na prutice pa dam da gricka i cese desni

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1039
14.1.2010 16:58:49   
Anushka
evo i nas ovdje, mi i dalje zabusavamo, ali evo je prokrvarilo malo gdje preostala cetvorka izbija a i na drugoj strani se bijeli dvojka pa nije ni cudo.
juce:
dorucak keksolino
sok od narandze sa medom i kifla sa abc sirom
za rucak odbio corbicu pa je opet jeo isto kiflu sa abc sirom i sok od iscijedjene narandze
veceru nije ni docekao - zaspao

danas
doruckovao kuglice nesquika
uzina je bila danonino
za rucak opet nije htio corbe pa je opet bila kifla i posto je cijeli dan iznosio iz frizidera monte kojem je skoro istekao rok dala sam mu i to
za veceru evo premisljam se da napravim griz, ali posto cijeli dan skoro nista slano nije jeo smisljam sta bi..

ovo oko grizenja cvrste hrane, alen vec od 10tog mjeseca tu malo zeza - na kasiku samo slatko hoce da grize, tj ove kuglice i griz koji eto nije kremast, i procijedjenu supu. A ostalo jede iz ruke, nikako ne voli kombinaciju da ima i tecnost i da se grize, valjda ga zbuni, krene da proguta a zalijepi se ono sto treba gristi pa ga pljuje, sad ja nisam prestala nuditi, ali mu se prilagodjavam ipak i cak mu i puru dajem sa prsta da jede, a i ostalo obicno napravim zalogajcic pa mu dam, dokle ne znam.. a voce jos uvijek nikako.. kad se sjetim kako je slatko jeo banane kruske breskve kiwi eee sad lizne krusku i stresa se 5 minuta! evo sreca pa hoce sok od narandze i to mu i cijedim, ali nece svjeze voce da grize nikako!
udrobljen hljeb sam i ja jela, iako nisam odavno:) razmisljala sam i o toj opciji ali alen radije gricka kiflu pa zalijeva mlijekom..

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 1040
14.1.2010 17:28:36   
teta berta
Moja Nika ista ko tvoj Alen... Jedino sto juhu voli u svakom obliku, bilo da su noklice ili obicni rezanci... Monte hoce, kao i sve vrste cokoladauser posted image user posted image A corbice i recimo pitu nikako... Samo pljuje... Ajd bar puru hoce pojest, pa joj u puri podvalim i brokulu i komadic mesa... Evo danas jela griz za kinder cokoladom, rucala juhu, a za veceru pura sa podvaljenom teletinom i jogurt...user posted image user posted image

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1041
15.1.2010 9:12:49   
emma.L
Onda smo mi još i dobro user posted image , ali svakome njegova muka najgora. Hoće ova sve vrste juha, ali bez nekih velikih komadića, pa tako jede i prasu i raštiku i brokulu i prokulice, grah i mahune, celera je pojela više nego ja u životu, pite, prženice, krompiriće. Svejedno mi se čini da joj je ishrana monotona user posted image . Stvarno ne znaš nikad koja im je faza sljedeći dan user posted image .
Recimo jučer je doručkovala čokolino, za ručak je pojela par zalogaja rezanaca sa saftom od paradajza- nije joj se dopalo (čini mi se da nije ljubitelj ni tjestenine). Pošto ne dozvoljavam da se daje zamjena ako joj se što ne svidi, mi jednostavno preskočimo taj obrok koji joj se ne sviđa. Zato je za večeru jela pohovani karfiol kojeg zaista ne voli- ali kad guza ogladni, može se malo i toga pojesti user posted image . I zasladila kinder čokoladom. Samo se nadam da će shvatiti da čokoladu dobije iza hrane koju ne voli i teško jede. Znam da je još mala, ali eto- počeli smo s tom metodom.
Danas je neki lino za doručak, ručak je gratinirano carsko povrće sa vrhnjem i sirom, užina voćni jogurt / vanilija, a večera je možda pura, da je ipak malo najedem, hehe. (Kako ovo grozno zvuči, kao da joj namjerno pravim samo ono što ne voli user posted image , ali nije tako. Jednostavno mislim da je vrijeme da se prestanu kuhati dva odvojena ručka.)

Neposredna veza do poruke: 1042
15.1.2010 13:04:57   
dana3
Ja odavno ne kuham odvojene ruckove nego prije zacinjavanja odvojim tanjir za njega jer prosla su vremena da ja s kasikom molim za zalogaj-necu pogotov sad kad sma vidjela da u vrticu jede NEOGULJENU jabuku i lijepo zna da zaobidje koru-znaci iskoristava me maxuser posted image user posted image user posted image .
Danas je bilo mlijeko za dorucak sa pekmezom od sljiva jer se guza stvrdla od teperature zbog zuba
rucak je corba na  junetini sa svim mogucim  porvrcem koje sam imala
(citave 3 kasice-cajne)
sad spava a vecera je opet isto

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1043
15.1.2010 15:33:40   
dana3
da updatiram meny hahahaah jeo je mlijeka i kruha emma.L-recept za 5 hahahahaah

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 1044
15.1.2010 16:03:05   
milenium
IZVORNA PORUKA: teta berta

Moja Nika ista ko tvoj Alen... Jedino sto juhu voli u svakom obliku, bilo da su noklice ili obicni rezanci... Monte hoce, kao i sve vrste cokoladauser posted image user posted image A corbice i recimo pitu nikako... Samo pljuje... Ajd bar puru hoce pojest, pa joj u puri podvalim i brokulu i komadic mesa... Evo danas jela griz za kinder cokoladom, rucala juhu, a za veceru pura sa podvaljenom teletinom i jogurt...user posted image user posted image

moj je danas pojeo pun tanjur pure ali-suheuser posted image bez ičegauser posted image ...kad neće ništa drugo šta ću...

Neposredna veza do poruke: 1045
15.1.2010 16:06:26   
teta berta
Znaci i on strajka...user posted image user posted image user posted image user posted image
Nika je danas pojela karamelino i pun tanjur graha, ali naravno bez kruha kao i uvijek... Ajd bar je popila 3 iscjedene nektarineuser posted image user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1046
15.1.2010 19:42:21   
Anushka
evo nas danas:

pola porcije keksolina
flasica aptamila
10 zalogaja bureka (slagala ga za nas dvoje bez zacina i sa vrlo malo soli, zalila supom domacom, ma predobar, al njemu bi dosta 10 zalogaja)
pljunuo musli - ocekivano al eto da probam
pojeo ostatak keksolina
liznuo corbu od graska i mrkve i mesa sto je ostalo od bureka (ja pojela dva tanjira kako je dobra bila!)
5 zalogaja hljeba sa puterom i 5 gutljaja jogurta
i po povratku sa polja pojeo 3 zalogaja dobre corbe i to hljeba umocenog u sos i malo mrkve
pred spavanje 100mk aptamila

u medjuvremenu je sam otvorio smoki i pojeo nekih 5-6 smokica koje je zgrabio i sakrio se ispod stola dok ih nije pojeo i popio sok od iscijedjene narandze sa malo meda.

uhhhh 

Neposredna veza do poruke: 1047
16.1.2010 0:21:37   
dana3
Anushka-koliko jedu , bolje da pisemo sta smo mi pojele od njih sto je ostalo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
ja malo prije skuhala lecu pa cu sutra za rucak-da mi je Bog u pomoci ali izgleda da ce biti isto problem.desni su uzasno natekli sa lijeve strane, dole kutni(ili kOji je vec)
mazem sa gelom i dok drzi toliko i spava

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1048
16.1.2010 14:47:56   
žana o8
I kod nas je ovih dana štrajk glađu.
Za doručak je bila Strataciela od Milupe sa jabukom ( više ja pojela njammm)
Ručak: riža sa povrćem svim mogućim - 10 kašika na silu
Užina banana
Evo sa spava, a za večeru ćemo puru ( garant neće htjeti) . Samo me zanima kako bez problema žvaće čokoladu, smoki i sl gluposti, a povrće skida sa jezika i pljuje.

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 1049
16.1.2010 19:19:08   
Anushka
ajd i danas da pisem, iako mi je smijesnouser posted image

ljesnjakcokolino
mlijeko i zaspao
"zelena riza" - riza na mlijeku sa spinatom, bijelim lukom i maslacom
riblji stapici - dva zalogaja ribe i cetiri rize
pola danonina (zna pojesti i po 3 odjednom, danas samo pola)
10tak zalogaja "zelene rize"
5 smokija i sokic od narandze iscijedjen (guza pocela reagovati pa od sutra odmaramo od agruma)
mlijeko pred spavanje.. i bit ce i nocas mlijeka..

Dana3 zar je moguce da grize jabuku i jos zaobilazi koricu!? ne mogu da vjerujem.. zana08 svi mucimo slicne brige.. teta berta - mi smijemo samo bezjajne tjestenine pa mi je bas muka i od toga, a ne mogu mu podvaliti nista jos od 8. mjeseca, zbog toga je prestao jesti pire krompir!  uhh samo nek su zdravi!

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 1050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *