|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana beba od 12 do 18 m...
10.8.2009 14:24:31   
bebano
Mh mh Makic lopov mali sto sekira mamu. Nadam se da ce se uskoro ugledati na svog bracu. Ovo mi je preslatko sa kukuruzom user posted image .
Moj Lukica kuc kuc hvala bogu u zadnje vrijeme super papa i ne pravi probleme. Imali smo mi periode kada dan jede super, dan zeza, mada nikada nije izvoljevao jede bas sve sto mu se da, samo u tim danima kada zeza to traje saaatima dok pojede. Medjutim ima 7 dana stalno tako fino i slatko jede.
I mi smo juce bili na vikendici pa je i on bio malo povlasten user posted image . Papao je za dorucak s nama somune, mladi sir i mileram (sve domace), rucali smo rostilj, a on je papo samo ramstek i tikvice sa rostilja (nije cevape i ostali junk food user posted image ). Izmedju toga je jeo jako puno voca, kruske, jabuke i dinju. Posto je super papo cjeli dan mama mu jos dala da zasladi sa Dukatinom (ono nesto cokolada folovi), a veceru je preskocio jer je zaspao u kolima od vikendice do kuce user posted image . I pio je jaaaako puno vode.

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 476
10.8.2009 16:07:28   
bebacha
Amrino koje kozje mlijeko dajes Hamzi i kad si pocela davat 
Jel vasa djeca jedu kokice.ja neku noc kupila sebi i Ajla trazi ja joj malo dadnem,bojala se da se ne udavi a ona trazi jos i jos.bas su joj se svidile.

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 477
10.8.2009 17:18:26   
Amrino
Dajem mu ono malo u tetrapaku sa slamcicom. Bas je prakticno i on ga bas voli (mada ga ja realno nikad ne bih popila- imam averziju od kozijeg mlijeka).
Moj jede kokice i mnoooogo ih voli. One su jako zdrave i puno je bolje da jede njih nego smoki i sl. Samo - ako te strah mozes mu odvojiti one ljuskice pa mu davati samo ono bijelo...tako sam ja radila na pocetku a sad vise ne moze docekati da ja to copam nego jede sve redom user posted image .

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 478
10.8.2009 17:24:25   
Crvena
IZVORNA PORUKA: Amrino RR
mozes mu odvojiti one ljuskice pa mu davati samo ono bijelo

Ovako ja dajem kokice svoj princeziuser posted image mogu ti reci da ne moze docekati da odvojim ljuskiceuser posted image

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 479
11.8.2009 16:32:37   
Romali
Eeee kokice, super ideja.Odmah večeras ću nam praviti.

Vezano za borovnice i moje jučerašnje pitanje- skuhala kompot od šljiva i jabuka. U toj vodi malo prokuhala da omekšaju 5 vrsta žitarica ( Alnatura ). To voće i žitarice smiksala sa šakom borovnica. Jao kako je ukusno bilouser posted image
Najeli se obojeuser posted image

Suzana,
hvala na ideji. Sutra pravimo to.

Danas nije jeo ništa posebno ni novo pa neću ni pisati.

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 480
12.8.2009 9:11:37   
ElmaB
Ja sam probala dati kokice, ali Lana ih samo melja po ustima i izbaci, a Deni nece nikako. Kukuruz jako vole i cesto im kuham!

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 481
12.8.2009 9:13:14   
mamina princeza
Kod nas sve isto - nista novo nismo uvodili.
Ruckimo bolje hvala Bogu.

Juce je jela
6 sati - 150 ml flasica
dorucak: jaje sa pavlakom i malom kiflicom
flasica 180 ml oko 11
rucak - tikvice sa mesom i rizo i pavlakom i malo hljeba
uzina - breskva i pola banane i jedan kreker
vecera puding sa keksom
flasica oko 10 sati 180 ml

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 482
12.8.2009 9:14:28   
mamina princeza
Ja se nesto neusudjujem dati kokoce ???? ima samo cetiri zuba pa me strah a i meni zna nekad zapet u grlu. kukurz voli ali ne zna ga bas puno pojest sama pa joj ja nozem skinem bobice i jedemo na kasikicu ili rukom

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 483
12.8.2009 9:53:44   
haidy
Ja borovnice izmiksam sa bananom i jos nekim vocem, dodam meda i mlijeka i super dezert bude.

Jedan osmijeh mijenja sve:-)

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 484
12.8.2009 14:22:12   
teta berta
Drage mame evo i nas u ovoj skupini nadam se da nas prihvatate...

I odmah se javio mali problemčić, naime moja Nika još uvijek jede miksanu hranu, kad joj samo izgnjecim pojede vrlo malo, sto da radim????

Moram isčitati malo postove da vidim sta se ovdje jede...

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu haidy)
Neposredna veza do poruke: 485
12.8.2009 14:37:32   
bebano
Dobro dosla teta berta user posted image . Naravno da vas rado prihvatamo.

Hm nemam ti neku pametnu ideju sta raditi, jer je moj bebac rano poceo da papa ne skroz miksanu hranu, nego samo ono izgnjecenu viljuskom. Nadam se da ce se javiti neka mama sa pametnim prijedlogom.

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 486
12.8.2009 16:11:51   
Suzana
Dobro došla teta berta i sretan rođendan maloj Niki (sa zakašnjenjem).
I ja predlažem da malo iščitaš ove stranice, a što se tiče miksanog, moj je savjet da postepeno pokušavaš da joj sve manje i manje miksaš. Počni tako što ćeš joj dobro izgnječiti viljuškom, a onda sve manje i manje.
Luka maleni od naše forumašice Mišur je zezao svoju mamu, ali je naučio i sada lijepo jede. user posted image user posted image

Btw, Mišur, nemoj otići na more a da nam se ne javiš. user posted image

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 487
12.8.2009 16:15:07   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: teta berta

I odmah se javio mali problemčić, naime moja Nika još uvijek jede miksanu hranu, kad joj samo izgnjecim pojede vrlo malo, sto da radim????

Ništa...nastavi miksati. Ja sam Hani miksala skoro do dvije godine. Sada joj je pet, i sasvim normalno žvače. user posted image

Sajra je već prije prvog rodjendana više voljela jesti hranu koja nije skroz izmiksana, iako ima samo dva zuba. ( nikao juče treći )

Nema pravila. Ista mama rodila. user posted image

Neposredna veza do poruke: 488
12.8.2009 21:04:34   
haidy
Ma i moja voli vise miksano, mada je sad pocela malo i da zvace hranu. ali iskreno ja vise volim da joj izmiksam jer znam da ce pojesti kako treba nego da brljavi sat vremena i nista na kraju ne pojede.
ah da i mi imamo sad tri zubauser posted image

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 489
13.8.2009 19:14:03   
mišur
Teta berta,

ja sam Luki pomalo stavljala gnječeno i miksano, znači miješala i jedno i drugo, i onda sam postepeno povećavala količinu gnječenog...Na kraju je super prihvatio i jede sve skroz malo izgnječeno...
Imali smo faza pljuvanja, nagona za povraćanjem, ali ja bih onda sve izmiksala, i opet sutra probala isto...
I tako polako, svaki dan pomalo podvaljivanjauser posted image i na kraju se trud isplatio...

Suzi, odoh prekosutra na more...Pakujem se pomalo, sve se bojim da nešto ne zaboravim...
Na poslu nemam interneta još neko vrijeme, pa ne stignem ni da upalim kući računar...

Što se hrane tiče, sve je otprilike isto...
Luka se navukao na grožđice i samo to tamaniuser posted image

(odgovor članu haidy)
Neposredna veza do poruke: 490
14.8.2009 12:23:48   
bebano
Mišure sretan put, lijep provod i cekamo izvjestaj kada se vratis kako je Lukica papao na moru user posted image .

p.s Znam da nema veze sa ovom temom ali jesu li pocele rasti nove trepavice? Iskreno se nadam da rastu kako treba.

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 491
14.8.2009 14:36:56   
Romali
Mišure naš, uživaj na moru i javi se čim dođeš nazad user posted image

Mi ovih dana najviše papamo smokve, kruške. Sad ima običaj skoknuti do stola, uzeti cijelu krušku ili nektarinu i gristi je onako k'o veliki.

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 492
14.8.2009 16:26:44   
Suzana
Mišure dragi user posted image i ja samo kratko da te pozdravim i poželim ugodan i lijep odmor, pa se pišemo kad se vratite!
A na temu se vratim u ponedeljak.
Pozdrav svim curama!

27.05.2008.

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 493
15.8.2009 5:32:27   
mišur
Dorbo jutro, curke...
Ne mogu ja otići da se ne pozdravim user posted image Momci spavaju, a ja na miru pijem kaficu i čekam ih da ustanu...
Ponijela sam brdo Lukine hrane-od mesa, preko Ledo povrća i Hipp kašica...
Ne znam koliko je snabdjevena prodavnica, pa ne bih da rizikujemuser posted image
Hvala vam na lijepim željama i eto mene za 7 danauser posted image

P.S. Bebano, trepuške još nisu počele rasti..Muku mučimo sa onih par kojih je ostalo, pa ih ja prstom stalno tjeram prema van...
Mamin mali frljavko,sa njim uvijek neke nesvakidašnje stvariuser posted image

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 494
16.8.2009 23:12:37   
teta berta
mišure hvala na ideji, probat ću tako malo gnječiti, malo miksati...

Danas je bila u bake i ona joj je za doručak dala rižolino i kašicu...

Za ručak: brokula, karfiol i proso sa cjelim kuhanim jajetom( usput da vas pitam koliko dugo se mora davati jaje prije one famozne vakcine)???

A posto je kasno rucala i pojela stvarno puno vecera ce biti bocica aptamila...

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 495
16.8.2009 23:33:15   
teta berta
IZVORNA PORUKA: Suzana

Evo jučerašnji meni.

Doručak: izmislila sam novi recept i predobar je, dečki oduševljeni, Mišur ti bi mogla probati - griz sa mlijekom skuhala (standardno), umutila jedno jaje kao za kajganu i kad je griz provrio, dodala to jaje (malo posoljeno), uz lagano miješanje sa drvenom kašikom user posted image dodala onaj Meggle kajmak i za 2 min. gotovo. Onda kad sam im izvadila u zdjelice dodala malo narendanog trapista i pavlake - ekstra, ja htjela i meni i MM napraviti. Elem, toplo preporučujem!
Užina: breskve, marelice, banana, maline i borovnice - malo su zabušavali... Primjetila sam da definitivno više vole slane obroke. A ova voćna kombinacija ne može biti bolja...
Ručak: Mišur, baš tako, tikvice sa paradajzom, lukom, vrhnjem za kuhanje + riža, user posted image lijepo ručali.
Večera: u hodu malo pite sirnice, malo ovog, malo onog - ovakav način obroka ne volim, jer ne znam koliko su pojeli. Radije zdjelica i kašika i onda sam mirna.

Evo Suzana sutra ću da probam ovaj tvoj recept sa grizom... Super si to izmislila. A kao praviš te tikvice sa paradajzom ,lukom i vrhnjem???? Imam sve domaće u frižideru samo čekam odgovor. Tnx

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 496
17.8.2009 9:09:06   
lejlaze
jos malo pa cemo se i mi pridruziti na ovu temu user posted image  user posted image  user posted image

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

Neposredna veza do poruke: 497
17.8.2009 11:29:17   
Suzana
teta berta, je li mala Nika probala ovu slanu verziju griza sa jajima i mliječnim proizvodima? user posted image Nadam se da joj se dopalo!
Što se tiče tvog drugog pitanja, ma praviš kao i za sebe samo što nećeš stavljati začina kao odraslima i blago posoliti.
Uglavnom, ja popržim i jednog i drugog luka na laganoj vatrici na maslinovom ulju. Zatim dodam sitno isjeckane tikvice i izrendam paradajz. Sve lagano dinstaš a pred kraj dodaš vrhnje za kuhanje. Rižu možeš posebno napraviti u drugoj šerpi, i onda malenoj pomiješati, ili posebno davati - kako ona želi i voli. user posted image
Kako si ti nova na ovoj temi, ne bi bilo loše da nam i ti neki recept nabaciš hehe.
Pozdrav!

27.05.2008.

Neposredna veza do poruke: 498
17.8.2009 14:21:44   
haidy
Mi ovih dana uglavnom sve isto jedemo jer moja izbirljivica tako zeli. po cijeli dan se ganjamo po kuci sa kasikom, uh.
evo danasnjeg jelovnika>
dorucak: ustipci sa sirom i kremom
uzina: HIPP kruska sa plazmom
rucak: pileca supa i sirnica
uzina: banana kupine i kruska
vecera: mlijecna kasica

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 499
17.8.2009 15:50:25   
Adana
Asjin danasnji meni user posted image :

dorucak: kajgana sa mladim sirom i mileramom + hljeb
rucak: na crvenom liku izdinstana sitno sjeckana junetina, tikvica i paprika, dodan isjeckani paradajz i riza, i malo prosa. Kada je bilo gotovo stavila malo bijelog luka i kopra, i neizostavno milerama. user posted image  Ovo je jela uz hljeb.
vecera: vjerovatno isto kao i za rucak, a ako ne onda mozda griz ili palenta.

uzine: voce i jogurt

< Poruku je uredio Adana -- 17.8.2009 15:51:09 >

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu haidy)
Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

da vidim , kako to kod vas :D
felix

jeste li sramezljivi il pak ne , mozda preiintimno pitanje al hajd , bilo je jos intimniji .Baš me nak zanima za vreme odnosa kad se sex gledatel u partnera covjeka, il pak zmirite hahah ...mislim gledatel se u oci hahha ili ne ......

da gledamo se (88%)

ne ne gledamo se :D (12%)

Broj svih glasova: 309

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *