ElEmina -> RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... (26.6.2009 10:04:10)
|
Pošto i ja s vremena na vrijeme uletim evo i našeg: 1. Trudim se da sve kuham i pravim s mlijekom ili mliječnim proizvodima jer je Maza prestalo u potpunosti da pije mlijeko - jednostavno mu se jedan dan ogadilo tako da ga sada max. ubacujem u ishranu pa nam raspored bude: Dorucak: -jaja s pavlakom i crnim hljebom -kada dedo donese taze kajmak i mladi neslani sir -čokolino/medolino -zobene pahuljice sa sušenim voćem - samo što ja tu izmeljem još grožđica, suhih marelica, pšeničnog keksa, i sl. sušenog voća, -keks s mlijekom - u zadnje vrijeme samo Kent baby keks dolazi u obzir.... Užina: -joj smoki:) -Dukatino voćni jogurtići -sezonsko voće (breskve, banane, kruške, jabuke) -2-3 topsića Ručak: -u principu jede sve kao i mi, dakle nema nikakve potrebe da mu sad nešto posebno pravim, samo što vodim računa o masnoći, soli, začinima i sl. Strašno voli pite, čorbe, rižu s povrćem i mesom, krompir, lud je za uljevacima ili kako ko zove koji od krompira, zelja i onog sa kukuruznim brašnom i blitvom-u zadnje vrijeme je to suha žara. I to sve naravno uz čitav jogurt u čašici :) Užina II: -samo 1 voćka Večera: -mliječni obrok - keks, čokolino ili sl. -često pravim crni hljeb naveče pa mu je duša da ga onako toplog naumače u kajmak ili pavlaku. E od tog spava ko top:) Uz sve to, dnevno popije oko 500 ml čaja i 1 cjeđeni sok. Sve ovo izgleda kao da je ko lopta, ali nije, samo je jedna zdrava i jaka beba koja sve i jedan gram koji pojede utroši na svoje skakanje i igranje jer od 7 sati ujutro kada ustane, pa do 7 naveče kad izuzmem spavanje njegova guza ne dodirne niti pod niti stolicu niti išta!:) Ima 14 mjeseci i 11 kila
|
|
|
|