mišur -> RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... (8.7.2009 11:56:36)
|
IZVORNA PORUKA: Suzana Mišur, evo ti naša ideja za večeru, a to su Edi i Mak sinoć večerali. Bili smo u Mercatoru, i za promjenu uzmem hljeb od heljdinog brašna. Zamutim im u tanjirić mladog sira sa pavlakom i na komadiće hljeba, lijepo večerali. Zasladili sa Dukatinom (čoko verzija). A kiflice sa sirom, to ti je isto dobra ideja. Negdje si pisala i pitala kako se pravi hljeb haha, ista sam ti, nit' sam kakva domaćica ni kuharica ali se trudim svim silama, i sada sam se nafurala na pekač tj. breadmaker, obzirom da nam je svekar na moru svaki dan pravio domaći hljeb u pomenutoj spravici. Evo ti još jedna ideja što im nekada znamo spremiti - napravimo gusti frape od banana i dodamo lješnjak čokolina, pa da može na kašiku, to baš vole, a nije baš junk food hehe. A nekada im napravim i griz, pa stavim i banane i HiPP šljivu. Javim ako mi još nešto padne na pamet! E super ti je ova ideja sa mladim sirom i pavlakom..Baš ću večeras to probati, jer taman imam domaćeg mladog sira... Sinoć smo opet bili u šetnji u vrijeme večere, i ja sam mu spremila plazma keks sa bananom, fino to spakovala u teglicu od Hippa, umotala u foliju da se ne ohladi i smazao je sve usput... Draže mi je da tako nešto pojede nego one Hipp good night... Danas je ručkao: zobene pahuljice i pošto je slabo jeo, sveki mu je udbrobila hljeba sa jogurtom banana i kivi krompir, karfiol, mrkva i jaje za večeru ćemo mladi sir i pavlaku sa hljebom[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|