Ivona -> RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... (12.6.2009 12:39:56)
|
A ja sam se bas pitala gdje si ti...,jer odavno nisam vidjela ni jedan tvoj post,bar ne na prvom nivou [sm=smiley36.gif] Selena doruckuje izmedju 9 i 11h,jer izmedju 6 i 8 popije 210ml adaptiranog mlijeka i odmah ide na novi spavanjac. Rucak je tek oko 16.30,jer muz radi do 16h,pa smo to tako tempirali da bismo svi zajedno jeli,ali izmedju je uvijek bocica od 210ml adaptiranog mlijeka prije popodnevnog spavanjca. Ako idemo u setnju,vani pojede nekada vocni jogurt,nekada voce u izvornom obliku npr.jucer je pojela sigurno 20-tak visnjica [sm=smiley1.gif]...,a uvijek se tu nadje i kifla,koju ona uglavnom "glaba" zbog zubica,ali nesto i pojede.Ostatak koji ona putem ostavlja (bas smo kao Ivica i Marica [sm=smiley36.gif]),mama pokupi u kesu i onda idemo hraniti patke na Bosni. Mislim da ovaj vocno zitni obrok uopste nije malo za njihov minijaturni zeludac. Iako cijenim mlijeko i mlijecne proizvode,vise joj volim ponuditi svjeze voce ukoliko ga imam u kuci. Sinoc nam je prijatelj donio iz svog vrta svjeze ribizle i visnje,pa je to odmah jutros bilo na rapertoaru. Bojala sam se dati joj ribizlice same da jede,jer su presitne,pa sam ih izmiksala stapnim mikserom i pomijesala sa komadicima kajsije i banane. Dorucak:cajna solja crvenih ribizlica+kajsija+manja banana+80-100ml mlijeka sa zitaricama kukuruz/riza (ove ofrljativne mjere su za Suzanu [sm=smiley36.gif]-smatram da je ovo ipak jedan dobar obrok,pogotovo ako uzmes u obzir da jedna banana ima kalorija kao i jedan sendvic.) Rucak:brzinski rucak,jer se spremamo za more-tikvice sa rizom i mileramom Vecera:kifla od integralnih zitarica sa jogurtom
|
|
|
|