|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.2.2009 15:31:23
|
|
|
|
Suzana
|
Ni mene nesto nema, jer sam u guzvi na poslu, a uglavnom jedu neku klasiku :). Ovih dana za rucak umjesto telece, imaju pilecu supu sa mnogo povrca i piletinom. Za dorucak, tj. obrok izmedju podoja (prije bih ga tako nazvala) jedu i dalje sezonsko voce, svaki dan neka druga kombinacija. Bebano, spominjes rizu! Moj savjet za jedan vrlo kvalitetan, ukusan i zdrav obrok, a ja sam o tome pisala i ranije. Moji djecaci vrlo cesto jedu rizu kao poslasticu. To je integralna ENCIAN riza koju mi dobro skuhamo u pretisu i ja je inace redovno jedem, a djeci je izblendiram i kombinujem sa bananom, jabukom, kruskom, dodam malo cimeta, nekada Lino keksa, pa sa HiPP sljivom... ma eto, tu vec pustite masti na volju. Vidim na njima da bas uzivaju. Tako da je toplo preporucujem. (Ja sebi izblendam sa mlijekom i medom, mljac.) Inace, probali smo ribicu, file mola po preporuci osoblja u ribarnici Plavi val, a kao prilog su jeli brokoli/brokule sa malo Dukat vrhnja za kuhanje, i sa ovim DIMKO sirom koji je Amrino spominjala na drugoj temi - taj sir je stvarno super, i mi ga volimo. Znala sam im i za dorucak napraviti pravu puru (sa pavlakom i sirom), a par puta sam im udrobila sredine hljeba u jogurt. Uvela sam im i treci obrok, to su obicno zitarice/pahuljice, juce sam im pomijesala jogurt sa HiPP sumskim vocem, ali mi Mak nikako ne prihvata jogurt.. Stalno se stresa, kiselo mu.. pa se nadam da ce ubrzo prihvatiti njegov ukus, jer ja jako "cijenim" jogurt kao namirnicu... I da, sinoc su jeli malo pecene tikve stambolke. Eto... Zene, dajte ideja jos. Pusa svim bebicama.
|