|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
11.9.2009 10:50:56   
*Seve*
Jutros smo popili flasicu aptamila,kasnije doruckovali milupin griz za bebe poslije 7 mijeseci..Sa malo banane i kruske..
Rucacemo milupinu kasicu spageti....Pa poslije mlijeko....Za kasnije vidijecemo...user posted image

(odgovor članu *Seve*)
Neposredna veza do poruke: 1851
11.9.2009 12:03:24   
dana3
Anushka hvala ti na ideji za puding.Danas cu  mu napraviti da vidim kako ce ici jer kupovni nije htio ni okusiti.
Dorucak samo formula i malo mlijeka pa opet zaspao kao klada.
kuham i pire pa cu malo piletine na to i povrca da vidim hoce li ista od toga.tri zuba idu istovremeno a ni jedan da se pomoliuser posted image ,da napokon izidju.balo moj nervozniuser posted image

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu *Seve*)
Neposredna veza do poruke: 1852
11.9.2009 17:24:27   
Amela V.
Kod nas je za dorucak rizine pahuljice sa jabukom, pa poslije toga malo jabuke i borovnice (pola teglice). Nakon budjenja je bilo obavezno dojenje .
Za rucak planiramo teletinu sa kromprom, graskom i spinatom.... teletinu i spinat skuhamo na pari a krompir i grasak u vodi, pa sve to izmiksamo. Uzina ce biti vocni jogurt od banane za bebe, a za vrceru jos nismo skontali, vidjecemo ako ostane sta od rucka, a ako ne onda mozda frutolino. A dojenje izmedju je neizostavo user posted image user posted image

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 1853
11.9.2009 18:25:09   
Skvo RR
Juce
Dorucak- nestle zitarice- kakao
Rucak- teleca koljenica i krompir
Uzina- Hipp breskva
Vecera- Malo kifle, pavlake i malo zeljanice
Za spavanac - flasica Aptamila

Danas-
Dorucak- Keksolino
Rucak- piletina, blitva, pavlaka, kifla
Uzina- Monte
Vecera- Voce i zitarice

Za spavanac- Aptamil

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 1854
11.9.2009 22:02:47   
taze_mlada
pitanjce: kad zelite da nesto ala npr griz napravite na AD mlijeku mozete li mi pojasniti kako tacno, tj da li recimo to mlijeko (kad se napravi prema uputama) smije ponovo da zavri? ili se na neki drugi nacin dodaje u kasice?

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1855
12.9.2009 12:27:38   
mirnac
ja sam ga kuhala u vodi( dok nisam pocela davati pravo mlijeko), i onda sam u taj griz rijetki dok je jos vruc stavljala AD mlijeko tj. prah- odoka. Mislim da to nije bas skroz bilo uredu, ali meni se cinilo da se ne bi trebalo prokuhavati AD mlijeko ako se muti na 50 stepeni, pa mi je ovo moje malo kao bolje rjesenje. 

Leila i Ema 25.10.2008.

(odgovor članu taze_mlada)
Neposredna veza do poruke: 1856
12.9.2009 18:25:53   
cicana
drage mame mene interesuje dali ja smijem Sari davati rizolino jer na njemu pise da je za bebe od 6. mjeseca? Inace njoj je 4 mjeseca. I dali je jedno te isto rizlino i rizine pahuljice????user posted image user posted image user posted image  

..jer vidis sve te vise volim,
svakog dana, svakog jutra ,
danas vise nego juce, mnogo manje nego sutra...

(odgovor članu *Seve*)
Neposredna veza do poruke: 1857
12.9.2009 18:37:28   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: cicana

drage mame mene interesuje dali ja smijem Sari davati rizolino jer na njemu pise da je za bebe od 6. mjeseca? Inace njoj je 4 mjeseca. I dali je jedno te isto rizlino i rizine pahuljice????user posted image user posted image user posted image  

Rižolino je Podravkin proizvod rižinih pahuljica. Ima ih Milupinih, te i Hippove na kojima piše da su od 4 mjeseca. Ja bih uzela te,  za svaki slučaj.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu cicana)
Neposredna veza do poruke: 1858
12.9.2009 18:45:16   
Anushka
i ja sam prvo uzela lino riza sa jabukom i bananom, i nestle riza i kukuruz, a rizolino se pravi sa mlijekom - kravljim pa je zbog toga od 6 mjeseci, kao i sva ostala lina

danas:
malo pure na mlijeku sa mileramom - 3 kasike
karamelino - 5-6 kasika i dojenje
pa malo kifle napolju i sok breskva, jabuka, kajsija
pa kuci pure bez milerama - htio!? doduse iz ruke a ne iz kasike
spinat na mlijeku,malo putera i 2 kasike rizolina umijesano
zaspao jer cijeli dan nije spavao, pa nije vecerao.
nocas dojenje i 1 flasica aptamila.

osim soka nije jeo voce danas, zato sutra sljeduje vocni dorucak i uzina:)
a umjesto griza dajte grizolino, on se samo umijesa sa mlijekom koje god da koristite. mirnac, dobro si se snasla:))) a umjesto na mlijeku moze se napraviti npr na kompotu i umijesati voce iz kompota.
i je li neko uspio skontati zasto u DMu i konzumu u Zenici nema vise medolina i grizolina vec duze vrijeme.. ako znate gdje ima javite pls!

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1859
12.9.2009 21:43:47   
mirnac
I ja sam to primjetila u DMu,nemam pojma zasto, znam kad nisu imali Hipp za laku noc da je bilo zbog isteklih rokova.

posto sad ima tikve, (vec sam to pisala ali da vam ponovim ideju), super je ukusna tikva sa kruskom, ja sam stavila i malo griza na mlijeku posto je trebao biti malo bolji dorucak a ne samo voce. Kuhala sams tikvu 15 min u pretisu( na krupno isjecenu). A neobicna super kombinacija nam je tikvica sa bananom,i to je ukusno i zdravo, ali tikvica domacih je sve manje.

Leila i Ema 25.10.2008.

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1860
12.9.2009 22:33:58   
dana3
Danas kus-kus za rucak a dorucak je prespavao i popio mlijeka
vecea je bila jaje sa povlakom i kruhom
a voca nista ,vode puno i mlijeka
cak ni formula danas nije isla

(odgovor članu mirnac)
Neposredna veza do poruke: 1861
13.9.2009 7:21:20   
Anushka
dana3 vidi se da su u par dana rodjeni, slican im je apetit.
mirnac, ja i ne volim kombinovati voce i povrce, cak ni mrkvu sa vocem, a tikvenjaca je bar jednom sedmicno hehe ili bar razljevak od tikve, posto ovaj moj slano jede samo iz ruke i to u komadicima.

juce je kao sto rekoh jeo spinat, obaren i isjeckan i jos malo skuhan u mlijeku, i jutros u kaki vidim sve komadici tj listici koje je pojeo:( dzabe ga ja tutkam zelenisem kad on to jos izgleda ne moze da vari

danas: l
jesnjak cokolino
kompot kruske i suhe marelice i grizolino iz nasih zaliha
mahune domace sa paradajzom, mljevenom junetinom, lukovima
keksolino

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 1862
13.9.2009 17:47:57   
emma.L
Jučer smo putovali, pa smo doručkovali Nestle pahuljice kakao, užina je bila voćni desert od Hippa (banana, jabuka i keks), kasni ručak je bila Hipp teletina sa povrćem (od 8. mjeseci- svidjela joj se), pa je nakon toga pojela jednu prasku - prvi put je probala i nisam je mogla zaustaviti (za one koji ne znaju- u Hercegvini imamo tzv. vinogadske breskve- voće zeleno-žućkaste boje, dlakavo kao breskva, ali je gorkasto- uglavnom, puno c vitamina). Pred spavanje Aptamil.
Danas je pila u 8 Aptamil, oko 11 užina banana, 2 smokve i 1 keks, za ručak pura i mladi sir i pavlaka, a sad kad se probudi bit će juha od koljenice sa dosta celera u koju ćemo udrobiti kruha. Malo smo obrnuli ručak i večeru, pošto nam nije bilo na vrijeme gotovo user posted image .  

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1863
14.9.2009 12:04:09   
dana3
juce je fino jeo
doruckovao jaje
rucak-krompir cijeli pecen u rerni sa sirom
vecera cijela breskva i pola banane
dvije flase oko 130 ml formule i oko 500 ml na cijeli dan
pio je i puno vode

a danas kaki opet-nista do sad sem mlijeka ´nije stavio u kljun

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1864
14.9.2009 12:08:54   
selma2008
s koliko mjeseci si pocela davati smokve posto mi imamo sedam mjeseci neznam jeli prerano

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1865
14.9.2009 13:52:35   
Nadja08
ja sam negdje procitala da se smokve trebaju davati pocetkom 9. mjeseca, pa smo tako i uradili.

(odgovor članu selma2008)
Neposredna veza do poruke: 1866
14.9.2009 14:03:59   
Nadja08
pitanje: koji mladi sir, pavlaku i vocni jogurt dajete bebama i otkad ste im poceli davati ove mlijecne proizvode?
nadja ima 9,5 mjeseci i od proizvoda od kravljeg mlijeka je dosad probala samo jogurt.

(odgovor članu Nadja08)
Neposredna veza do poruke: 1867
14.9.2009 14:07:35   
emma.L
Mladi sir ili Dukatov ili u refuzi što kupimo u Mercatoru, jogurt čvrsti Dukatov ili Mig Gradačac, onaj u bijeloj plastičnoj flaši, a voćni Jogobella muesly je probala, ide fino.
Pavlaku onaj Mileram Zelene Doline, mislim da je 20%mm.  

(odgovor članu Nadja08)
Neposredna veza do poruke: 1868
14.9.2009 14:09:46   
*Seve*
http://user posted image
Ja sam danas htjela da uzmem ovo za malenog da mu neki put pravim,dali je neeka od vas davala vec svojoj bebi?

(odgovor članu Nadja08)
Neposredna veza do poruke: 1869
14.9.2009 14:13:10   
Tidzi

IZVORNA PORUKA: *Seve*

http://user posted image
Ja sam danas htjela da uzmem ovo za malenog da mu neki put pravim,dali je neeka od vas davala vec svojoj bebi?

Mi smo gakoristili i za jedno i za drugo dijete s tim da je sin vise volio ovaj od cokolade, a kcekra onaj od vanile. I bas su to gotivili. Kada to stavimo u mlijeko, sad pa sad ga spucaju. Preporucujem! A i meni se svidio user posted image

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu *Seve*)
Neposredna veza do poruke: 1870
14.9.2009 14:18:53   
Hankica
Mislim da nije prerano za smokve, ja sam mojoj malenoj pocela davati od prije mjesec dana, i ona ih naprosto obozava, sve govori "mmmmmm", pojede po tri, cetiri, bez kore, naravno. 

Beba je dosla 22. decembra 2008.

(odgovor članu selma2008)
Neposredna veza do poruke: 1871
14.9.2009 14:19:41   
*Seve*
Hvala ti,vidim i ti si iz Swiss....user posted image
E sutra cu da kupim,pa cu da pocnem i sa tim...
Do sada smo koristili od Nestle  -Baby Cereals-stavljala sam mu u mlijeko...
A sada je on vec veliki 8,5 mijeseci pa reko da promijenimo nesto drugo...

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 1872
14.9.2009 14:23:04   
emma.L
Zaboravih, vezano za smokve- nisu alergen, ali su pune željeza, pa jedino mogu malo opteretiti pupu ako beba na dohrani već par mjeseci- dakle ako ste krenuli sa dohranom sa 4 mjeseca- već sa 6 ili 7 može jesti smokve, samo da ste se uvjerili da pupa fino vari sve. A mislim da ih zaista treba iskoristiti maksimalno, jer još malo i ništa do sljedeće godine.

(odgovor članu Hankica)
Neposredna veza do poruke: 1873
14.9.2009 14:23:55   
emma.L
I izvinjavam se zbog grešaka, ovo se švercam s posla, pa brzo nabacujem postove user posted image .

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1874
14.9.2009 14:24:35   
Tidzi
Slobodno kupi. Mismo s tim bili zadovoljni. Evo i ja sad vidjo da si ih CH. Sigurno si vidjela da ima jos i onaj od vanile. Moji su ih maleni obozavali i jos uvijek. Mlijeko dobije ukus na cokoladu ili vanilu, zavisi koji ces davati, i kada ga pijes je super okusa.

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu *Seve*)
Neposredna veza do poruke: 1875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *