|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.7.2009 21:42:56
|
|
|
|
mirnac
|
IZVORNA PORUKA: ivanak Kako ste vi prepoznale vrijeme kad vam djete traži da jede??? Volila bi znati, jer kad meni dođe vrijeme za to da budem upoznata! pozdrav cure ja koliko vidim ivanak ste sasvim preskocile. Ja sam prije tri mjeseca konacno uvela neki red, i ne znam kako bih prezivjela s njih dvije da nije ovako. One skoro nikad u zivotu nisu popile preko 130 ml, to je prava rijetkost da se desi, tako da je prvih 5-6 mjeseci bilo hranjenje non stop i to jedna pa druga, ma muka ziva, kad vidim neku bebu da po 3-4 sata ne pije mlijeko, to je za mene bilo cudo. Od kada jedu skoro sve sto jedu i odrasli, uopste ne cekam da ogladne, svaki dan imamo isti redoslijed, koji i one ispostuju i vise ne placu zbog gladi. Ujutru kad se probude prvo mlijeko, pa za dva-dva i po sata voce, s vocem obicno zitarice, i skoro redovno banana, poslije toga sokic, u 2 obavezno rucak, a to znaci meso i povrce ili zumance i povrce, i uz to krompir, ili riza ili pura. Oko 5 im ponudim mlijeko, koje nekad popiju nekad ne, sve zavisi koliko im je rucak bio zasitan. U 7-7,30 pojedu ili griz s mlijekom ili bananom ili hipp za laku noc, kasicu sto se mijesa s vodom ili teglicu. U medjuvremenu piju dosta caja i vode. Moja sreca je da one najcesce pojedu sve sto napravim, ako jedna nece nekako je natjeram, jer odstupanje od ovog bi poremetilo i spavanje i iduci obrok. Tako da vise nema placa zbog gladi, samo se sa brojem mjeseci i dana i kilograma mijenja kolicina, raznorsnost i tekstura obroka. Sad ja nisam htjela samo ivanida odgovorim vec i da cujem necije misljenje, je li ovo ok po vama, drugarice moje? m.
|