|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
21.7.2009 10:29:32   
emma.L
Eh, da, pregledala sam dosta tablica dohrane i nigdje ne vidjeh smokve. Nedavno bili u Mo kod mojih i srce me je boljelo dok je gledala kako ih jedemo, a puna ih bašta. Ovo su prve, one fine slatke tek dolaze, pa bih joj voljela dati jer su baš jako jako zdrave. Nisam nikad čula da je netko na smokve alergičan, ali ... user posted image  

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 1501
21.7.2009 10:46:48   
emma.L
Eh evo sad sam našla tablicu koja kaže da se smokve mogu uvesti između 6 i 8 mjeseci, ali ista kaže i da se iza 9 mjeseci uvodi mrkva i karfiol, koje mi uvelike jedemo user posted image . Zato me zanimaju iskustva...

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1502
21.7.2009 14:17:07   
dana3
emma.L-moj sin je nedosnosce i sad je napunio 9 mjeseci.On jede sve sto mu dam.nisam pratila nikakve tabele vec gledala kako on reaguje na to,ako mu se svidja i nema reakcija jedemo i dalje.
Dosada smo probali skoro svu hranu i voce a i jaje i mlijeko.Sad imamo problema sa jelom jer su gornji zubi skoro izrasli pa je nervozan.
Eto mog iskustva ako ti sta pomaze.

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1503
21.7.2009 14:50:24   
lejlaze
doruckovali smo jaje i pavlaku,
uzina je bila pasirana nektarina i mljeveni keks
ruckili kupus i teletinu.

< Poruku je uredio lejlaze -- 21.7.2009 14:51:06 >

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 1504
21.7.2009 14:54:45   
remzy
dorucak- abc sir i kriska kruha
rucak -dinstana pureca prsa
uzina- oguljene sljive
vecera- keks u mlijeku  i dukatino
sika i dosta sokauser posted image

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 1505
21.7.2009 17:47:00   
neki
Kod nas danas rucak propaouser posted image Sve smo ispovracaliuser posted image user posted image user posted image
Iskuhala mu piletinu,mrkvu i krompiric...

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 1506
21.7.2009 22:21:09   
žana o8
Doručak: pura
Ručak: prasa sa faširanim mesom
Užina: kipp kašica jabuka i šipak

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 1507
22.7.2009 22:27:44   
mamma mumi
Dorucak: tikvica zapecena u rerni  sa jajima i brasnom, dodala malo pavlake smazo sve hb
Uzina. Puding od soje sa vanilijom 125 gr
Rucak: Proso sa mrkvicom i tikvicom na pilecem mesu
Uzina: vocni jogurt od breskve i malo dinje probao
Vecera: puding od soje sa vanilijom i AD mlijeko Hipp sa zitaricama

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 1508
22.7.2009 22:56:45   
mamma mumi
Interesuje me da li ste davale bebama ribu. Mom Tariku ce sada akB 11 punoh mj. i htjela bih da kupim zamrznuti oslica, jeste li ga kuhale ili przile?

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 1509
22.7.2009 22:57:22   
lejlaze
dorucak - kifla i sirko,
uzina (opet nektarina pasirana i mljeveni keks)
pili smo i caj - sumsko voce
rucak - malo probao tikvenjace i svidjelo mu se - a jos je jeo kuhani krompir i mrkvu sa pavlakom,
vecerali frutolino

mamin princ 08.09.2008

Neposredna veza do poruke: 1510
23.7.2009 7:39:48   
Anushka
juce katastrofa, grickao kiflu, i bananu, ostalo AD mlijeko, sokici i dojenje.
jutros pojeo medolinouser posted image
za uzinu i mi nektarinu imamo spremnu
rucak: probat cemo spinat, riza, malo bijelog luka na mlijeku i malo piletine
vecera: vjerovatno hippov vocni desert, nedavno je preko te kasice probao i ananas i svidjelo mu se.

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 1511
23.7.2009 8:44:25   
emma.L
jutros nektarina, banana i keks
ručak pura sa mladim sirom i jogurtom
večera teletina, mrkva, riža

Kod nas malo naopako ponekad ručak i večera danas. Ne znam šta mislite o tome, ali uvjerena sam da je ona moja pravi mali manipulator. Nana je čuva i njoj debelo provodi huju, čini mi se. Sad sam odlučila da puštam da joj daje samo ono što voli, a onda ja dajem ostalo (što ona opet voli, ali nani neće da jede user posted image ). Recimo, nani neće da pije soka, meni pije po 50 ml odjednom. Nana je ubijeđena da ne voli dijete proso, kuburi s njom bilo da ga stavim u slano ili slatko, a meni smaže sve i još zijeva. Doduše, u početku je odbijala sve i ja se više ne igram s njom kad jede, nego se prvo pojede sve, pa se onda igramo (stroga mama, nema šta user posted image ).
Šta mislite, je li ovo pravilna opcija, ili da insistiram da pokušava i nađe načina da je nahrani. Ipak će je čuvati još barem dvije godine user posted image .
I još nešto- kad ja pitam kako je jela, nana kaže super, a onda vidim da je pojela pola od onoga što meni jede. Pa se pitam ponekad jede li išta kad nana kaže da nije fino jela.

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1512
23.7.2009 8:46:27   
emma.L
mamma mumi, sinoć sam Emi prvi put dala pržene pastrmke, par zalogaja, i to u restoranu (bila je baš fino spremljena i prilično neslana). Oduševljena je, tako da za vikend idemo u prirodu i planirala sam pastrmku pripremiti na roštilju sa malo maslinovog ulja i u foliji, da nije direktno izložena dimu. Reći ću kako ti kako je prošlo.

Neposredna veza do poruke: 1513
23.7.2009 9:03:14   
žana o8
Ja am Žani davala i oslić i pastrmku i nije bilo nikakvih problema. Mislim da je riba prilično lagan obrok i da neće škoditi. user posted image

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1514
23.7.2009 10:18:40   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: emma.L

Šta mislite, je li ovo pravilna opcija, ili da insistiram da pokušava i nađe načina da je nahrani. Ipak će je čuvati još barem dvije godine user posted image .
I još nešto- kad ja pitam kako je jela, nana kaže super, a onda vidim da je pojela pola od onoga što meni jede. Pa se pitam ponekad jede li išta kad nana kaže da nije fino jela.

Joj, i mene ovo muči, ako je bilo ko drugi osim mene hrani. Kao, fino je jela, a ono pola porcije jedva... Ne znam šta bih ti rekla. Na silu se ne može učiniti ništa, ali jeste važno da nana insistira da je nauči hraniti, ako će je tako dugo čuvati.

Naš meni za danas:
Doručak - grizolino
Ručak - teletina i povrće
Večera - banana i keksici.
Danas cu joj dati i užinu, jer nije pojela voće u doručku, što obično radimo.
I, naravno, dojimo i dojimo. Soka i vode pijemo malo, skoro nikako.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1515
23.7.2009 10:24:42   
Skvo RR
Juce

Dorucak- Keksolino
Rucak- Piletina, blitva, krompir,
Vecera- Nestle riza, kukuruz, breskva, banana

Danas

Dorucak- Ljesnjak cokolino
Rucak- Teletina, karfiol, mrkva
Vecera- Fruit duet banana, kravlji sir i par keksica

+ flasice AD-a, cajko, soko.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1516
23.7.2009 14:08:30   
Anoniman
danas: kuhana tikvica i mrkva te dodano kašikica nestle riža/kukuruz... 

(odgovor članu Skvo RR)
  Neposredna veza do poruke: 1517
23.7.2009 14:30:25   
lejlaze
doruckovali frutolino i mami pravio drusto sa ABC sirom i hljebom
uzina - pasirana sljiva i breskva i smoki
rucak - fasirano meso, crveni luk, tikvica i brokula.

mamin princ 08.09.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1518
23.7.2009 21:28:48   
mirnac
IZVORNA PORUKA: emma.L

.........Šta mislite, je li ovo pravilna opcija, ili da insistiram da pokušava i nađe načina da je nahrani. Ipak će je čuvati još barem dvije godine user posted image .

Jos uvijek sam ja stalno s njima plus nana, i problem mi je samo flasica, na kasiku jedu od nje pravo, nekad i bolje nego meni, ali flasica nula, bilo da je mlijeko, voda, caj, uvijek problemi. Ne znam sta ce biti kad pocnem raditi, mozda ce nauciti piti iz case. Danas su je pravo polomile, tako da mislim da je skontala da ce morati i ona biti strozija kad ostane sama s njima.
A to vecera-rucku i obratno, to sam i ja radila iz istog razloga, ali samo dorucak rucak, posto me je strah neke stvari davati za veceru, cesto sam nocu sama s njima, pa da ne bi bilo problema s vjetrovima, budjenjem i sl.

dorucak: hipp breskva i banana u jabuci (mrzim davati teglice pored ovoliko sezonskog voca, ali smo zato cijelo jutro bile vani pa je to bila najlaksa varijanta)
rucak: teletina blitva mrkvica riza
vecera: griz i banana
Uz to pomalo bebimila, voda s nekoliko kapi limuna, caj, i hipp sokic bijelo grozdje ( meni svi ovi bistri sokici imaju potpuno isti ukus,ne znam sto uopste pisu sastav kad lazuuser posted image   ali eto)

< Poruku je uredio mirnac -- 23.7.2009 21:33:59 >

Leila i Ema 25.10.2008.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1519
23.7.2009 21:52:34   
mamma mumi
Emma L hvala na odgovoru i ja cu ovih dana spermiti ribu , pa vam javima.
Danasnji meni:
Dorucak.dinja, malo banane i hippova kasica od breskve sa plazma keksom
uzina: Sojina puding od vanilije
rucak: proso, karfio, mrkva i piletina
Vecera: malo banane, kruske sa plazma keksom
U 20.30 AD Hipp za laku noc i sika i utonuo je u slatke snove. dans smo popili i sokic frutekov od breskve

(odgovor članu mirnac)
Neposredna veza do poruke: 1520
24.7.2009 9:13:11   
emma.L
mirnac, ne znam što bih ti rekla za to s teglicama i sezonskim voćem user posted image . Ok je ako imaš domaće, neprskano voće i to baš u vrijeme dozrijevanja, ali ovo što kupimo na pijaci, hmmm. Stalno čitamo koliko je sve nezdravo i kako uvozimo škart. Ja isto volim Emi dati svježu voćku, ali kad saberem i oduzmem sve- mislim da nam dođe nekako na isto.

Jutros nektarina s keksom, ručak teletina i krompir, večera vjerojatno malo kruha s jogurtom.

(odgovor članu mirnac)
Neposredna veza do poruke: 1521
24.7.2009 9:47:40   
bebbe RR
Emma L, slažem se s tvojim stavom što se voća tiče - mislim, i sama se trudim davati sezonsko, ali, ponekad pomislim da je Hippovo, ekološki proizvedeno, možda i pouzdanije. Ja svojoj Emi dajem kombinovano.

Današnji meni:
Doručak - grisolino + jabuka
Ručak - integrlne tjestenine, povrće, meso
Večera - banana + keksići.

Prekjuče smo probali puru i baš joj se nije svidjela. Probćemo opet iduće sedmice!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1522
24.7.2009 10:06:18   
new mama
Evo i nasuser posted image
juce smo ruckali
dorucak:grisolino
uzina:breskva,kajsija
rucak.teletina,krompir,mrkva i zalila jogurtom
vecera:hipp zitarice za laku noc jabuka,komorac
sika,caj,sokic,voda  i na kaficiuser posted image grisini,keksicuser posted image
a danas
dorucak: pavlaka,sir i snita hljeba
uzina:breskva i rizolino
rucak:tikvica,krompir,mrkva,blitva
vecera:hipp voce i zitarice idemo u grad
i opet sika,caj,vodauser posted image user posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1523
24.7.2009 10:06:48   
Suzana
Ako mogu da se uključim, iako su moji dečki prerasli ovu kategoriju. user posted image
Po meni je banana sa pijace 100% kvalitetnija od bilo koje teglice, evo npr. HiPP banana (i mi smo potrošači HiPP-a, ali samo kada nema sezonskog voća, slane nikada nismo ni jeli). Banane sigurno nisu prskane i vrlo su izdržljivo voće, a banana u teglici ima rok trajanja od godinu dana??? Bez obzira na njihovo ekološko uzgajanje i sl. priče, niko me ne može ubijediti da je ta banana bolja od one u izvornom obliku.
I same ste svjesne da kada izgnječite bananu ona pocrni nakon 10-15 min. a u teglici je žuta 12 mjeseci.
Isto važi i za ostalo voće...
Najsretnija bih bila kada bi apsolutno sve namirnice bila u prilici da dobijam sa nekog sela udaljenog od grada kilometrima, ali nažalost neke stvari nećemo moći izbjeći...
Srdačan pozdrav svim majkama.

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1524
24.7.2009 10:08:58   
new mama
IZVORNA PORUKA: Suzana

Ako mogu da se uključim, iako su moji dečki prerasli ovu kategoriju. user posted image
Po meni je banana sa pijace 100% kvalitetnija od bilo koje teglice, evo npr. HiPP banana (i mi smo potrošači HiPP-a, ali samo kada nema sezonskog voća, slane nikada nismo ni jeli). Banane sigurno nisu prskane i vrlo su izdržljivo voće, a banana u teglici ima rok trajanja od godinu dana??? Bez obzira na njihovo ekološko uzgajanje i sl. priče, niko me ne može ubijediti da je ta banana bolja od one u izvornom obliku.
I same ste svjesne da kada izgnječite bananu ona pocrni nakon 10-15 min. a u teglici je žuta 12 mjeseci.
Isto važi i za ostalo voće...
Najsretnija bih bila kada bi apsolutno sve namirnice bila u prilici da dobijam sa nekog sela udaljenog od grada kilometrima, ali nažalost neke stvari nećemo moći izbjeći...
Srdačan pozdrav svim majkama.

slazem se i ja sam za svjeze voce i povrce u svakom slucajuuser posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 1525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *