Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.7.2009 21:25:56
bebbe RR
Dana, koliko je tvojme sinu?! Mene Ema sekira sto ne jede neke velike količine hrane, i sada me tvoj post malo utješio. I ona doji i to non stop, ali mene je strah da ne dobiva sve što joj je potreno od mog mlijeka više. Do kada su ti preporučili dojenja?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.7.2009 21:41:13
dana3
bebbe-njemu je nastao deveti mjesec.i vjeruj da se ne sikiram koliko ce pojesti.nekad prodje dan da samo doji i mozda nekad navece pola banane pojede.nekad ima dan da jede tri cvrsta obroka i flasa plus dojenje. on ne spava u neko odredjeno vrijeme.nikad nije i nemoguce ga je uvesti u neku rutinu ma koliko sma pokusavala.uspjela sma eto da ga navece ne dojim i da sastavi 4 sata spavanja.ostalo je zbrka ziva.tako i sa hranom.kad jedemo mi nekad jede i on.ne tjeram ga jer necu da stvara neke frustracije pri jelu.ptstavim ga sjedi a hranu pripremim.nekad pojede sve nekad se samo igra za stolom. vazno je da je zdrav,da ne gubi na tezini pa dalje vidjecemo.kao je aktivniji vise jede,ako je vruce manje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.7.2009 22:42:33
mamma mumi
Nije me bilo ovih dana pa evo da se i mi javimo. Kao prvo hvala vam na odgovoru za buraniju, i mi cemo akB ovih dana probati da je pojedemo,Znam da nije vezano za ovu temu, ali za sve mame koje su iz Sarajeva neka znaju da je u Dm sada akcija, ako kupis Hipp mlijeko ili Hipp sampon na poklon dobijes duplo pakovanje HIpp mlijeko sa zitaricama za laku noc, a sto se i tekako isplati. Mada su one tete na kasi :" pa jesam i sta da ga nema vi ne bi kupili mlijeko", a ja sam onda bila jos bezobraznija i velim nije to tvoj problem mila, a ocito ako si upoznata a pravis se da nisi da si ga htjela ukrasti, ma poludila sam kako sebi ljudi svasta dozvole. Helem nebitno , ali moradoh spomenuti. Nas meni za danas: Dorucak: keks i jabuka Uzina: Frutekov sok od breskve Rucak: tikvice przene u rerni sa pavlakom Vecera:piletina, krompir, mrkva i pavlaka Pred spavanje; keks i jabuka sa cimetom opet i dojenje milion puta na dan.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.7.2009 23:02:36
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: dana3
bebbe-njemu je nastao deveti mjesec.i vjeruj da se ne sikiram koliko ce pojesti.nekad prodje dan da samo doji i mozda nekad navece pola banane pojede.nekad ima dan da jede tri cvrsta obroka i flasa plus dojenje. on ne spava u neko odredjeno vrijeme.nikad nije i nemoguce ga je uvesti u neku rutinu ma koliko sma pokusavala.uspjela sma eto da ga navece ne dojim i da sastavi 4 sata spavanja.ostalo je zbrka ziva.tako i sa hranom.kad jedemo mi nekad jede i on.ne tjeram ga jer necu da stvara neke frustracije pri jelu.ptstavim ga sjedi a hranu pripremim.nekad pojede sve nekad se samo igra za stolom. vazno je da je zdrav,da ne gubi na tezini pa dalje vidjecemo.kao je aktivniji vise jede,ako je vruce manje.
Hvala, Dana. Kod nas je slično stanje - nekada jede super, nekada sasvim malo, ali fakat non stop doji. Ni ja necu da udarim temelje frustracijama i natezanju oko jela, pa se trudim da je ne silim, a opet me ponekad brine kada neće.... Uglavnom, pozdrav tebi i tvom bebaču i hvala za odgovor. P.S. Ema veceru nije htjela ni okusiti!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.7.2009 7:57:45
Anushka
bebbe, nije ni alen, a nisam ni ja ni mm pa sve razmisljam ima dana kad i meni nije do jela pa sto bi on jeo svaki dan, bebe su ljudi ne automati.. danas plan: dorucak: karamelino uzina: jabuka skuhana sa cimetom, umiksana sa kasikom keksolina - imitacija frutekove kasice koju voli a bude identicna rucak: teletina, mrkva, krompir blitva zumance vecera: griz
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.7.2009 9:34:11
new mama
E makar nisam jedina,ni Ajna veceru da okusi,mama pojela, a danas je u planu i programu dorucak:medolino,vec jela i pojela hB uzina:voce mix,sljiva,nektarina,banana rucak:piletina,mrkva,karfiol,tikvica i pavlaka,a zalijemo jogurtom vecera:vjerovatno neka hipp kasica za laku noc idemo vani ostalo sika,voda,caj
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.7.2009 11:31:08
bebbe RR
Naš današnji meni: Doručak - kruška s keksom i pavlakom - pojela hB. Ručak - HIPP sagetti bolognese, jer idemo u skitnju, pa cemo jesti vani. Večera - Banana, nektarina s grizom.
Ni mi, Skvo, ne pijemo vodu. Ni čaj. Ni sok. Pijemo siku:)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.7.2009 14:32:11
teta berta
IZVORNA PORUKA: Anushka
bebbe, nije ni alen, a nisam ni ja ni mm pa sve razmisljam ima dana kad i meni nije do jela pa sto bi on jeo svaki dan, bebe su ljudi ne automati.. danas plan: dorucak: karamelino uzina: jabuka skuhana sa cimetom, umiksana sa kasikom keksolina - imitacija frutekove kasice koju voli a bude identicna rucak: teletina, mrkva, krompir blitva zumance vecera: griz
eto da i ja malo kuham voce
Heeej koliko stavis cimeta i kada ga stavljas je li u vodu u kojoj kuhas jabuku ili... Ljudi daj mi napisite recept za ovu cuvenu cucvaru ne mogu ga pronaci Hvala...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.7.2009 18:26:47
Anushka
Dobila domace jabuke ali male tvrde pa zato kuham, a ocistim ih i isitnim u komadice dok ih cistim - 3 malee ili 2 srednje, zalijem vode taman da ih pokrije, dodam kasiku secera ako su kisele jabuke i mrvu cimeta ono kao kad malo pobiberis supu, tek da se osjeti, i kad se skuha - a to je vrlo brzo, ohladim, dodam kasiku keksolina i umutim stapnim mikserom sa vodom u kojoj se kuhalo.
a cicvara: ne mogu ni ja naci te recepte, ali ja pravim na sljedeci nacin: ugrijem mlijeko sa puterom do kljucanja(oko 200ml), dodam kasiku kukuruznog brasna i kasiku palente, dok se kuha mozes ubaciti i mileram, kajmak, sve sireve sto imas u frizideru, jaje. I malo soli. Ja za sad ne stavljam nista,a kad se skuha dodam jogurta ili milerama ili dajem naizmjenicno jogurt-cicvaru. I posto nije probao bjelance, na ovu kolicinu stavim 1/4 skuhanog zumanceta kad bude gotovo.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.7.2009 23:22:03
mamma mumi
Danas probali buraniju, i pojeo je ne bas sve ali dosta hb Dorucak: cokolino, ali ga nesto nece( inace Linine proizvode nevoli) pa smo onda skuhali puru sa pavlakom i pojeo Uzina: Frutekov soka Rucak:na puteru proprzila luka dodala vode i buraniju, mrkvu i krompir, kasnije dodala malo morske soli i kasiku pavlake Vecera: Flasica AD i sika
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.7.2009 8:38:41
bebbe RR
I ja skuham jabuku ako je tvrda na isti način kao i Anushka, jedino ne dodajem šećera.
Naš današnji meni: - Doručak - banana i keksi s malo mlijeka - Ručak - mrkva, tikvica, karfiol, brokoli - sve iz mog vrta - i malo piletine - Večera - breksva i mladi sir
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.7.2009 13:18:14
Anoniman
za doručak-nestle riža i kukuruz ručak- mislimo mrkvu i krompir skuhat i napraviti kašu večera-svježa domaća breskva Sika -ne mogu ni izbrojati koliko puta u toku dana
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.7.2009 15:15:50
emma.L
Jučer me je zaprepastila količina hrane koju onako mal stvor može pojesti : jutarnja užina - cijela marelica, cijela velika breskva i pola banane sa 3 lino keksa ručak blitva, žumance, malo telećeg bujona i mladi sir- puna šolja od bijele kave (oveća) večera 140 ml Nestle pahuljica riža/kukuruz gusto umućenih uz sve ovo i 3 flašice po 150 ml Aptamila.
Danas imamo isto, da nam ne propada povrće i voće, a kako vidim, ide fino .
Jedno pitanje: jeste li i kada počele davati bebama dinju?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.7.2009 9:01:22
emma.L
OK, dakle, dinju bi mogli malo probati . Danas je voćni doručak, što god bude od voća u kući, sa nekoliko keksića. Ručak je teleća juha sa malo mesa, mrkve, celera i prosom. Večera ili pahuljice ili palenta sa čvrstim jogurtom (zavisi od toga koliko će imati flašica Aptamila danas).
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.7.2009 9:14:15
Anoniman
Ma možeš dinju ona je kao i bunda (bar meni), zdrava je dinja i nije neki alergen ...mada me čudi što je nema nikako na tablici dohrane i nema ni jedne od ovih hippovih ili frutekovih kašica od dinje .
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.7.2009 10:13:56
neki
Evo i ja cu ovde poceti pomalo
9:30h AD 180ml 11h izgnjecena bananica(10 kasikica) 12:30h AD 180ml posle vodica 14:30h iskuhana teleca koljenica,ta vodica sa mrkvicomi krompirom opet vodica 16h AD 180ml 18h kuhana jabukica sa grizom 19:30 AD 180ml 22:30 AD 180ml To je jeo juce Za danas cemo jos vidjeti,pa javljamo