Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.7.2009 19:32:27
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: Adana
IZVORNA PORUKA: bebbe Večera - napraviću joj griz s kuhanom nektarinom, pa cemo vidjeti kakav ce biti odziv.:)
Draga ti si meni super. Kada god citam vidim da bebani dajes kuhano voce. Ja se ne sjecam kada sam zadnji put nesto skuhala. Doduse Asja je 4 mjeseca starija... Pogotovo te meke vocke... cak joj vise ni ne gulim. Ljubac za vas dvije
IZVORNA PORUKA: Suzana
Ni ja nikada nisam iskuhavala voće. Ne znam da li se iskuhavanjem gube neki vitamini? Treba progooglirati.
Mile moje, ne kuham ni ja njoj vise sve, ali, ako imam tvrdu nektarinu - kuham. Kuham i jabuku, jer je se bojim. Luda ja. Suzi, naravno da se termolabilni C vitamin gubi kuhanjem, ali, mi smo jos mali, mali... Ne kuhamo banane:)))) Ne kuham ni krusku, ni marelicu, kada nadjem mekane.... Ma, svaki dan kada deveram s njenim hranama razmisljam o tome kako sam luda... Znam da jesam. Skoro sam se posvadjala s MM jer joj je dao sladoleda. Zato sto ne jede ni kravlje mlijeko pravo, niti bjelance... I sav taj nepotrebni secer... A, onda skontam da dijete uziva i da vjerovatno moram poceti polako da se opustam... Izgledala je mnogo sretnija nego kada jede moje neslane povrtno mesne kase s integralnim tjesteninama... Hehehehehe:)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.7.2009 23:34:34
dana3
nikad nista nisam od voca kuhala bebi niti namjeravam.njemu je deveti mjesec,nedonosce i od pocetka uviodjenja cvrste hrane davala sam svjeze voce. nije jeo cijelo jaje jos ali kad pecem nemoguce je potpuno odvojiti bjelanjak i nema reakcija.ipak cekamo godinu kako su nam rekli. kuham mu sve sto i nama samo bez zacina,u pire krompir dodajem maslac i mlijeko kao i nama. tecnu kasu koju pije iz flasice pravim sa pola mlijeka i pola vode
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.7.2009 11:26:43
Suzana
Heheh, bebbe, razumijem te u potpunosti. Ja sam se dosta opustila nakon 1. rođendana, pa sada i ja ponekada dam Monte. A liznuli su od nas i sladoled par puta. Pusa za tebe i Emu.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.7.2009 14:06:48
emma.L
doručak pahuljice užina bebivita kašica od maline i jabuke sa keksom ručak teletina, mrkva, proso i žumance usput joj dam malo kruha sa pavlakom kad mi jedemo ili marelicu svježu ili keksić uz sve to ćemo ugurati i dvije flašice
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.7.2009 17:39:10
lejlaze
IZVORNA PORUKA: milenium
I ja dajem monte,vidim nisam jedina.neki su govorili da je štetan.
Daris pravo voli danas smo doruckovali hapicu mrkva, jabuka (odavno nije htio) dukatino rucak - krompir, brokula, mrkva i tikvica vecera vjerovatno frutolino
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.7.2009 18:10:32
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: Suzana
Heheh, bebbe, razumijem te u potpunosti. Ja sam se dosta opustila nakon 1. rođendana, pa sada i ja ponekada dam Monte. A liznuli su od nas i sladoled par puta. Pusa za tebe i Emu.
Hvala ti na razumijevanju, draga Suzi! Vec me svi u porodici, ukljucujuci moju mamu, gledaju sa slabo skrivenim zaljenjem. Kao, ono, "jadna, luda":)))) S Anjom sam fakat bila drugacija, ali bila sam mlada i luda. Razlicito je to - roditi sa 19 i roditi sa 33, sta mogu. Hehehehehehe... Evo, sladoled smo "progurali" bez negativnih reakcija:) Ma, opusticu se, trudim se. Iako, nisam od onih roditelja kojima je normalno da im djete ruca sladoled i pijucka kolu, i dzaba, ne mogu si pomoci. Pusa malim frajerima i njohovoj mami. Danasnji meni: - Dorucak - Hipp kasica breskva, marelica, kravlji sir - pojela. - Rucak - Teletina, mrkva, krompir - pojela oko 100 grama. - Vecera - Planiramo bananu (koju necemo kuhati:))))) i keksice papati. Sikile smo ko zna koliko puta i sikicemo jos puno, puno...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.7.2009 18:16:52
Skvo RR
Ponukani vasom hrabroscu i pricom i mi smo danas papali nektarinu, koja zamislite nije bila kuhana... Jedno sat nakon nektarine, samo sam je sumnjicavo posmatrala.....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.7.2009 18:20:45
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: skvo
Ponukani vasom hrabroscu i pricom i mi smo danas papali nektarinu, koja zamislite nije bila kuhana... Jedno sat nakon nektarine, samo sam je sumnjicavo posmatrala.....
Krajnje ste cool! Cestitam! Mi jos nismo probale nekuhanu nektarinu... Ali, hocemo, hocemo:) Pusa za Umče!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.7.2009 23:07:28
Anushka
ja sam jabuku kuhala jer je nisam mogla u pire pretvoriti drugacije, a nije htio nista sto nije kremasto, hvala Bogu vise nije tako. A ne dajem ni monte, ni dukatino, ni jogurte vocne, jedino ujutro iza mm-a ostane mlijeko od nesquika i ostavi mu par kuglica pa to zasladi poslije dorucka, kao sto napisah 50tak ml a u flasicu mu dajem aptamil, doduse jedna flasica i to nocu. danas dorucak: opet alpski hljeb, abc sir i par kuglica nesquika i 50 ml "cokoladiranog" mlijeka od nesquik kuglica uzina: malo sljive, nije nesto htio rucak: pavlaka, zumance, hljeb, malo piletine i mrkvica isto malo jeo, vruce bilo pa je dojio vecera hippov griz hladan i odusevio se, godilo mu bas.
i dooosta dojenja
danas u dispanzeru vidim kako jedna beba od 9 mjeseci za dorucak pije kakao na kravljem mlijeku a mene savjest pece zbog ovih 50ml nesquika koje mu dodju kao desert.. nek nas ima svakakvih:)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.7.2009 23:14:42
Lulu_
u djecijem dispanzeru se covjek nagleda svega vidjela sam jednu mamu koja na 28 stepeni bebu oblaci u bodi i gegice dugih rukava i zimske carape a ima jednu zimsku deku ispod bebu a drugom je bebu pokrila..................i kaze nekoj zeni pored sebe-mislim da mi je malo vruc,ali nisam sigurna- i mi se onda pitamo zasto su pedijatri nazivcirani non stop meni doslo da je pljusnem
I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.7.2009 0:14:59
mamma mumi
Drage mame interesuje me da li daje te buraniju vasim bebama i kako je pravite. Moj Tarik ima 10 mj. I da kazemo da mi samo jabuku skuhamo, jer koristimo vodu od nje kao kompot, a inace nektarine, breskve sve dajem u svjezem obliku.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.7.2009 8:47:05
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: mamma mumi
Drage mame interesuje me da li daje te buraniju vasim bebama i kako je pravite. Moj Tarik ima 10 mj. I da kazemo da mi samo jabuku skuhamo, jer koristimo vodu od nje kao kompot, a inace nektarine, breskve sve dajem u svjezem obliku.
Mama mumi, ja svojoj bebi dajem buraniju. Pripremam je kao i ostalo povrce - skuham je sa komadom mesa predvidjenim za taj dan i uz ostalo povrce i drugo, zavisi sta taj dan dajem, te na kraju izmiksam štapnim mikserom.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.7.2009 9:19:48
new mama
IZVORNA PORUKA: mamma mumi
Ja isto dajem Ajni buraniju,napravim kao i nama,a prije nego sto dodam zacine odvojim njoj i viljuskom izgnjecim,a odozgo stavim pavlake,voli to uvijek pojede sve
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.7.2009 12:25:34
mirnac
haj cure mi smo prestali kuhati jabuku prije dva tri mjeseca, ali danas smo doruckovali domace jabuke tzv bjelice koje su malo kisele pa sam ih ubacila sa zitaricama jednu minutu, onda u to dodala bananu i dalje mi bilo kiselo( naravno, jer s bananom uvijek dodam i malo limuna:-) i onda sam u to dodala malo bebimila i ispalo je super, da je ostalo ista ja bih rado pojela. Boraniju samo skroz mladu ubacim s ostalim povrcem da se kuha. Mladi grasak su jele dva puta, prvi put su bile jako nervozne, pa sam im drugi put propasirala opnu od graska, ali vise nemamo domaceg pa sad jedemo boraniju. Juce smo prvi put probale papriku, bilo mi je glupo da je kuham, a jos gore da je przim pa sam skuhala i ima potpuno isti ukus kao przena,, uostalom punjene paprike se mogu kuhati. Rucak-zumance tikvica mrkvica krompir boranija Sinoc sam ponovo u DM.u nasla Hipp mlijeko za laku noc, meni super funkcionise, spavale su bolje nego inace, iako je bilo vruce, od 11 do pola 6 se nisu cule nikako, u pola 6 im dala bebimil, i jos sat poslije spavale. breskve i nektarine jedu kao i ja, imaju po 4 zuba gornje dvojke i donje jedinice, zamotam im velike krpe oko vrata i ogulim koru, i naravno, pazim da ne progutaju vece komade. Uzivaju u tome, ma kako site bile pojedu do kostice. m.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.7.2009 16:35:20
Adana
Još 2 dana se družimo sa vama ovdje...
Doručak: čokolino sa AD mlijekom i crna kifla Užina: 2-3 šljive, kajsija i nektarina Ručak: kuhana tikvica, junetina, krompir, mrkva i sa tim pomješan svjež avokado, malo hljeba i mileram Užina: Danonino Večera: vjerovatno ostatak od ručka i neka voćkica
U međuvremenu je dojila 2x... i pila dosta vode.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.7.2009 16:38:57
Anushka
dorucak: kifla, pavlaka, bojkotovao i onda dojio uzina: par zalogaja kase od jabuke, mislim da mu je bila prekisela tj nedovoljno slatka:) rucak - jeo samnom buraniju prvi put!!! i to smo fino pojeli hvala Bogu, doduse iz ruke, a izdinstala mljevenog mesa na luku, ubacila mrkvu, paradajz, buraniju i krompir i persun i iskuhalo se super. vecera: vidjet cemo, neki lino
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.7.2009 11:49:53
dana3
citam ove postove pa sam eto ovaj slucajno citirala i nije mi jasno zasto kuhati nektarinu.mi smo jeli i breskvu,i nektarinu i nikad nista od voca nisam kuhala.ne vidim smisao kuhanja voca-pa to nema ukus koji to voce kao svjeze ima
danas smo dojili za dorucak a do rucka spavamo pa vidjecemo da li ce se pojesti jaja sa povlakom i sirom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.7.2009 13:48:06
Adana
Dorucak: frutolino Uzina: sljive Rucak: neko povrce, vjerovatno brokula, karfiol, buranija, mrkva i kukuruz i mozda komadic mesa, sa mileramom :) Uzina: opet neka vockica ili cokolino Vecera: ako ostane od rucka... a ako ne onda neke pahuljice
Tokom dana povremeno ce vjerovatno dojiti :)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.7.2009 16:05:54
neki
Ja sam danas iskuhala telecu koljenicu,u tu vodicu dodala mrkvicu i krompiric,i super smo ruckali,posle smo se momacki napili vodice(40ml ),jer dosad mi je nesto slabo pio vodicu,samo gutljaj dva.Kasnije cemo pripremati griz sa jabukicom,nadam se da ce i to fino poruckiti
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.7.2009 17:11:51
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: dana3
citam ove postove pa sam eto ovaj slucajno citirala i nije mi jasno zasto kuhati nektarinu.mi smo jeli i breskvu,i nektarinu i nikad nista od voca nisam kuhala.ne vidim smisao kuhanja voca-pa to nema ukus koji to voce kao svjeze ima
danas smo dojili za dorucak a do rucka spavamo pa vidjecemo da li ce se pojesti jaja sa povlakom i sirom
Zato, Dana3, sto i ljekari preporučuju da se u početku bebi kuha čak i voće. Otuda smisao:) I, osim toga, ukus nije primaran... Kako beba raste, s tim se polako prestaje. Neko prije, neko poslije:)
A sada naš današnji meni:
Doručak - breskva i mladi sir Ručak - piletina, povrće, riža pavlaka - pijela sve. I još jela Frutekovu jabuku. Seka je hranila. Večera - ješćemo bananu. Sa keksom, vjerovatno. Ali, prije toga idemo u skitnju! I sikimo, jasno. Non stop! Pusa!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.7.2009 20:55:12
dana3
Iskreno Bebbe ,prvi put to cijem.ovde imam kontrolu svake dvije sedmice a poslije 6 mjeseci svakih mjesec dana i jos niko mi nije rekao da kuham voce ili pecem jabuke. zadnji pregled se odnosio i na razgovor bas o ishrani i svaki put dobijemo po neki prirucnik(ovog puta i o sigurnosti bebe u stanu) i jos jedan mali kuhar. Receno mi je da dajem bebi ono sto zeli jesti i da dok god dojim ne insistiram na nekim obrocima umanjujem dojenja ,uvodimo sve vise raznovrsne hrane ali voce ne kuham niti sam. danas smo pojeli cijelo jaje-sa bjelanjkom vecera je banana,jabuka sa zobenom kasom
< Poruku je uredio dana3 -- 16.7.2009 20:56:26 >