Farah 00 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (5.6.2016 0:03:56)
|
IZVORNA PORUKA: leli80 Poz drage mamice...imam jedno pitanje, samo da mi se ne nasmijete...moja bebica ima 6mj, isključivo dojena i imam namjeru dojiti sve dok ona bude htjela i dok ima mlijeka, pa valjda neće do škole trajati :D Dakle, pitanje je, da li ja trebam bebici uvoditi nešto posebno sad od čvrste hrane i šta bi bilo najbolje? Divne ste, ponekad malkice uletim da šta pročitam, ali bebica je jako nemirna, pa nije to tako često :D Sto se tice dohrane, beba kad napuni 6 mjeseci treba krenuti i sa cvrstom hranom jer joj vise nije dovoljno iskljucivo majcino mlijeko. Naravno ono je i dalje glavno u ishrani bebe, a sve drugo se zove dohrana. Prvo npr uvedes bebi rucak, zavisno od vaseg rasporeda i jedan podoj zamjenis sa cvrstim obrokom, a ostalo sve i dalje ce beba da siki. Na pocetku ce beba mozda uzeti samo par kasikica krute hrane, i nece odmah zamjeniti jedan podoj. Nakon 1,5-2 mjeseca uvodis drugi obrok, a beba sa 10 mjeseci bi vec trebala imati 3 cvrsta obroka. Na internetu mozes potraziti tablice dohrane, koju namirnicu mozes uvesti primjerenu za dob djeteta. Svaku namirnicu uvodis 3 dana zaredom, radi mogucih alergija, pa tek prelazis na drugu namirnicu, koju mozes kombinovati sa vec uvedenom namirnicom Beba od 6 mjeseci treba polako uciti i da guta cvrstu hranu, kad bude starija i da zvace, sto je takodjer vazno za njen razvoj.
|
|
|
|