kocka -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (8.6.2016 23:47:45)
|
IZVORNA PORUKA: aidana IZVORNA PORUKA: kocka Ja sam prvom djetetu davala sve blendano od pocetka, sve se tako davila kad osjeti i mrvicu necega, pa smo jedva prestali nekako nakon sto godina. A sto se tice drugog, nije uopste htio da jede blendano, jedva malo (sa 6 mj. poceli sa dohranom), supicu je pio, a ostale cvrste stvari sam sitno sjeckala i jeo sve sam. I nikad nije imao nikakvih nagona ni za povracanje i za davljenje. Kocka ako sam dobro shvatila ti si svom rano nudila sitne komadice koje je on sam stavljao u usta? Kada si pocela s tim? Moja ima 8 mjeseci nece nista da stavlja u usta. Nista osim svojih prstica. Pokusala sam da joj dam nesto kremasto da umoci prste i stavi u usta, pokusala sam da uzmemo istu hranu ona i ja pa ja jedem ne bi li me kopirala[sm=smiley36.gif] Ugl...dijete nece da stavi nista u usta, ni igracke, glodalice....Nije da me brine ali mi je bas cudno. I ja sad samo gnjecim, osim mesa, ali joj se to nikako ne svidja. Nije ni inace nesto odusevljena hranom a sad pogotovo. Ali ja trpam, ona pljuje, ja vracam...na kraju nesto pojede. PA sa nekih 6 smo poceli sa dohranom, a mislim da je imao 7, davala sam mu sjeckano kuvano povrce, redom kako smo uvodili. Na tacnu ispred i sve sam prsticima uzimao i trpao u usta. Znam da zvuci kao nemoguca misija, i meni je bilo tako, ali stvarno su djeca jako sposobna za to, samo im trebamo dati sansu. Naravno, bila sam spremna da skocim i da ga izvrnem ako pocne da se davi. [sm=smiley1.gif] I da, nije imao zube u ta doba, tek ih je kasnije dobio, tako da nisu toliko bitna za zvakanje.
|
|
|
|