Vanja88
|
Vazi Ja cu napisati sta sam JA licno davala od prve hrane pa cu ici ka starijoj djeci... 4+mj: Voce -Jabuka -Breskva -Kruska -banana Povrce -Slatki krompir (batat) -Zute i zelene mahune -mrkva -Zelene tikvice -Grasak -------------- 6+, 8+ Ideje za obroke starijih bebica Vocne ideje: Ja sam sa 5,5-6mj sve ostalo uvela, znaci kajsije,suhe sljive,jagode,borovnice,maline,mango,sljive,suhe grozdjice,grozdje,kivi itd -Jabuka,mango,kivi -Jabuka,sljiva,grozdjice -Jabuka,jagoda -Jabuka,banana -Jabuka,malina -Banana,grozdje,sljiva -banana,mandarina,narandza -Vocna salatica: banana,mango,papaja,ananas (Mnogo vitamina C za zimske dane) - Banana sa kokosovim mlijekom malo mlijeka sipati dok pasirate...Povremeni dezert! -Jabuka,jagoda,malina -Banana,mango i jogurt -kruska,banana,kivi -breskva,banana,kajsija -Jabuka i slatki kuruz -Kruska,zelene mahune i mango -mango,jabuka,mrkva - grasak,kruska,brokola -kruska,slatki krompir,sljiva -jabuka,kruska i cimet -banana,sumsko voce,cvekla -jagoda,sljiva i heljdine zitarice -banana kinova i riza -jabuka,tikvica,mrkva i suha sljiva sa ovsenim pahuljama Povrtni Obroci: -Riza,kuruz -Grasak,mrkva -Brokula,krompir i sir - Malo izrendati radi ukusa,malo dodati i rize po zelji -Mjesano povrce, pasulj,mrkva,karfijol,grasak -Slatki krompir,bundeva -Solo bundeva ili slatki krompir sa slanim vrhnjem... Ideje: -krompir,mrkva,junetina,riza... -Meso po zelji, mrkva,jabuka -Piletina/curetina povrce...npr grasak,pasulj,karfijol -i sve ostalo sto jedete i vi, do kraja mog posta beba je vec napunila 1god i kad nama nesto kuvam i on jede. Ja sam uvela jaje,hljeb i alergene sa 6mj. Jogurt,pavlaku,kajmak jedemo uveliko od 7mj.
2010: Andjeo 1 ..6w3d 2011: Andjeo 2 .. 8w0d 2013: Andjeo 3...12w4d 8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3 6.7.2015 Biohem. 5w5d
|