|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.11.2015 15:01:30
|
|
|
|
bejbibi
|
IZVORNA PORUKA: NEAS IZVORNA PORUKA: bejbibi Neas,posto su nama bebe generacija reci mi dta sve dajes od cvrste hrane ?? Ja sinoc se zagledala u tv kad cujem ona neto mljacka ..ja da vidim sta je ,kad ona onu domacicu tamnu( keks) sisa valjda joj pasala cokolada ...ja brze bolje iz usta,sreca nije uspjela da odgrize ..hej sekunda ccc...sta cu kad braco ostavlja svugdje ,ni ne vidim nekad :( ..helem ..nije nikakvu reakciju nista imala...ja jutros braci napravim smoothy za imunitt ..ifu i borovnice i kivi..i ja popijem casu ,vidim ona mljacka ustima ,hoce i ja na kasikicu malo dam ..ne vidim zasad nikakvu reakciju ... Narandzu sam dala juce ,isto nista hahahaha tako je i menin skoro, zavukla se pod stol (onaj donji dio) izvukla keks i opleti :D nije joj nista bilo, a ja kontam super, nema alergije na cokoladu Ma ja bejbi kontam da sad oni mogu polahko sve, dovoljno su velike :))) a ovako od voća dajem bananu, jabuku, krusku, sljivu, breskvu, agrume nisam jos, al i ja planiram uskoro, ide zima, samo ce tog biti kako treba, ostalo sve hibridi :/ povrce: bunda, tikvica, karfiol, brokula, spinat, blitva, krompir, mrkva, grasak planiramo za koji dan... dajem joj i mladi domaci sir i 30% pavlaku ( to obicno pomjesam sa palentom i povrcem) s mesom kao ne ide...jogurt isto, ali one Nestle, ovaj domaci nece ni kad joj s vocem pomijesam, kiselo joj il sta vec od mesa piletina, samo prsa i teletina...to smo nabavili od teta domace, pa jedemo bez bojazni... i poceli smo sa zumancetom, zasad po cetvrtinu... a pahuljice su orginalnog naziva Nestle 8 cereales, zuta kutija, 600g, kosta oko 9 KM...ima i kombinacija s medom i s keksom, ja uzimam ove ciste i pravo ih voli...a pravim ih s Humana AD, posto to koristimo jer sika navece steka Jel se puno razlikujemo? Uh ti si uvela dosta povrca karfiol,brokuli,grasak nismo jos ..bundevu isto nisam ..ne sjetim se kupiti haha...ni zumance nisam.ja htjela pocet kad rece mi dr sa 10 mj tek ...nisam ni teletinu jos..ni pavlaku Morat cu ibja sve to polako...a jesam agrume..narandza,limun,kivi,borovnica... Onaj smoothy sto sam za M pravila dala i njoj sreca nista...davala vrhnje,mladi sir..
M 03.08.11-----> BABIN SIN ;) A 23.03.15------> MAMINA CURA ;) E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;) "Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti" Neki autor...
|
|
|