|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.11.2015 9:22:58
|
|
|
|
NEAS
|
IZVORNA PORUKA: Vanne IZVORNA PORUKA: NEAS A i ja pošto dojim samo na jednu dojku, stalni steahujem jel dobiva dovoljno mlijeka to mi je baš bolna tacka...A koliko ml popije u te 2-3 flasica? I kako ti pije vodu...mi smo tu isto slabi,sama voda može jedno 10ml,a kad sipnem mrvu sokica onda ide više,al ne od 150 ml dnevno...uhhh Da ti ja ovo odgovorim je li mi se cini ili hoces jos flasica da joj uvedes? ako to uradis ona ce manje dojiti i naravno mlijeko ce ti se smanjiti...ona sada jede dohranu i nemoj gledati koliko mlijeka dobija,gledaj koliko cvrste hrane pojede,ono sto zafali nadoknadit ce sika...nemoj imati neki raspored dojenja,kad joj je cejf daj joj da doji,ne gledaj ni broj podoja niti koliko traju...ona ce nekad popiti vise a nekad manje...ako hoces vkse mlijeka da imas nudi joj dojku cesce i ona ce sama sebi navuci mlijeko...nikad ne sumnjaj u tu svoju dojku,jednu ali vrijednu ona ima onoliko koliko tvojoj curici treba,ni manje ni vise.... Samo cesti podoji odrzavaju razinu mlijeka,ako utanjis podoje ode mlijeko...nadam se da su ti sad strahovi manji... Evo recimo mojoj S je nedavno izbijao zub,imala 3 dana temperaturu i nije nista jela osim dojenja...po citave dane na sisi,cetvrti dan ja ne znam gdje cu sa mlijekom kolkko je navukla...zato ti kazem da vjerujes sebi i ne sumnjaj da joj fali mlijeka jer ne fali.. Ja vodu nudim po nekoliko pufa na dan,obavezno poslije obroka i uzme par gutljaja,nista znacajno...oni tecnost dobijaju i preko mlijeka pa vjerujem da im i ne fali toliko... Ja sok nisam nudila prije prve godine da se ne bi navukla,poslusala savjet iskusnijih mama...i kao rezultat ona ni sad nece sok,samo voda i mamino mlijeko Eto nadam se da sam bila od pomoci Hvala na savjetima, uvijek dobro dođu, pogotovo od nekog ko je to sve prošao il još uvijek prolazi al nisi me dobro shvatila, mene umara sva ta pompa oko flasice, to grijanje vode, sterilizacija, priprema u minut kad treba ovo-ono, ja bih bila najsretnija kad joj nikako ne bi ni trebala, nekome je to rutina, al nama je smor kad nismo navikli Znam ja da mlijeko funkcionise po principu ponude i potraznje, al njoj se jednostano neda truditi oko desne, kad ima i dr hrana i dr sika a s lijevom cemo gurat dokle god budemo mogle,pa makar se otegla do poda a sto se vode tice, ona je nikako nije htjela od pocetka, ni gutljaj, nista, bez ukusa predpotavljam, pa sam morala sipnut mrvu sokica, tek toliko da joj zamirise al u moju odbranu sad nekad i hoce samu vodu (ja prvo ponudim cistu vodu, pa tek onda ako nece sipnem sok)... Hvala jos jednom, sad sam barem sigurna da dobiva tu famoznu kolicinu mlijeka
|
|
|