NEAS -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (7.11.2015 22:38:54)
|
IZVORNA PORUKA: bejbibi IZVORNA PORUKA: NEAS IZVORNA PORUKA: bejbibi Neas,posto su nama bebe generacija reci mi dta sve dajes od cvrste hrane ?? Ja sinoc se zagledala u tv kad cujem ona neto mljacka ..ja da vidim sta je ,kad ona onu domacicu tamnu( keks) sisa[sm=smiley36.gif]valjda joj pasala cokolada ...ja brze bolje iz usta,sreca nije uspjela da odgrize ..hej sekunda ccc...sta cu kad braco ostavlja svugdje ,ni ne vidim nekad :( ..helem ..nije nikakvu reakciju nista imala...ja jutros braci napravim smoothy za imunitt ..ifu i borovnice i kivi..i ja popijem casu ,vidim ona mljacka ustima ,hoce[sm=smiley36.gif]i ja na kasikicu malo dam ..ne vidim zasad nikakvu reakciju ... Narandzu sam dala juce ,isto nista hahahaha tako je i menin skoro, zavukla se pod stol (onaj donji dio) izvukla keks i opleti :D nije joj nista bilo, a ja kontam super, nema alergije na cokoladu [sm=smiley36.gif] Ma ja bejbi kontam da sad oni mogu polahko sve, dovoljno su velike :))) a ovako od voća dajem bananu, jabuku, krusku, sljivu, breskvu, agrume nisam jos, al i ja planiram uskoro, ide zima, samo ce tog biti kako treba, ostalo sve hibridi :/ povrce: bunda, tikvica, karfiol, brokula, spinat, blitva, krompir, mrkva, grasak planiramo za koji dan... dajem joj i mladi domaci sir i 30% pavlaku ( to obicno pomjesam sa palentom i povrcem) s mesom kao ne ide...jogurt isto, ali one Nestle, ovaj domaci nece ni kad joj s vocem pomijesam, kiselo joj il sta vec [sm=zmeden.gif] od mesa piletina, samo prsa i teletina...to smo nabavili od teta domace, pa jedemo bez bojazni... i poceli smo sa zumancetom, zasad po cetvrtinu... a pahuljice su orginalnog naziva Nestle 8 cereales, zuta kutija, 600g, kosta oko 9 KM...ima i kombinacija s medom i s keksom, ja uzimam ove ciste i pravo ih voli...a pravim ih s Humana AD, posto to koristimo jer sika navece steka[sm=smiley13.gif] Jel se puno razlikujemo? [sm=smiley1.gif] Uh ti si uvela dosta povrca [sm=smiley36.gif] karfiol,brokuli,grasak nismo jos ..bundevu isto nisam ..ne sjetim se kupiti haha...ni zumance nisam.ja htjela pocet kad rece mi dr sa 10 mj tek ...nisam ni teletinu jos..ni pavlaku[sm=smiley36.gif] Morat cu ibja sve to polako...a jesam agrume..narandza,limun,kivi,borovnica... Onaj smoothy sto sam za M pravila dala i njoj[sm=smiley36.gif] sreca nista...davala vrhnje,mladi sir.. ne bih se ni ja sjetila bunde, al mama ide redovno na pijacu,pa nam kupi hehehe moja je do sad 3 bunde pojela [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] pravo ih voli...čak smo i ćurtu probale u varijanti s voćem [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|