|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  449 450 [451] 452 453   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
18.8.2013 7:44:50   
Marija13
Naš meni od jučer, mada i nije bio uspješan, jeo je sve nešto pomalo user posted image
hipp mliječna kaša+breskva
kruška kao užina
teletina+riža+kukuruz
Danas idemo kupiti amarant, nemam više ideja za doručak! Almond ti si ga kuhala, je li se on potopi prije kuhanja ili... a evo i tekst user posted image
"Ova je žitarica izuzetno dobar izvor proteina u prehrani vegetarijanaca (15.3g/100g), sadrži iznenađujuće količine aminokiselina, uključujući lizin i metionin. Zrno amarantha sadrži dvaput više kalcija od mlijeka (iskoristivog, naravno!), triput više vlakana od pšenice, a njegovo je lišće iznimno dobar izvor željeza. Smatra se da se redovitim konzumiranjem amarantha može smanjiti količina lošeg kolesterola u krvi budući da sadrži jedan tip vitamina E koji pospješuje njegovo snižavanje. Vrlo je lako probavljiv pa stoga dobar izvor hranjivih sastojaka za bolesne. Jedino što nas u budućnosti može odvratiti od konzumacije ove izuzetno vrijedne namirnice je to što je amaranth još uvijek gotovo nepoznat!"

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 11251
18.8.2013 8:27:36   
almondray
Kako misliš kukuruz?
Nisam ja amarant probala još , jesam qinou.Ostalo mi je totalno nejasno šta se treba potapat u vodi a šta ne.Dok ne razjasnim ne potapam ništa user posted image .

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11252
18.8.2013 9:01:30   
Alannah
Ja ne potapam amaranth,niti druge zitarice. Kasiku amaratnha stavim u cjediljku za caj i operem pod mlazom vrele vode i stavim u vodu da kuha. Uvijek otprilike dodam vode ili dodajem dok se kuha,ali mozda jedna solja vode ide.Kad prokuha sve zajedno,smanjim temperaturu i kuham 30-40 minuta,povremeno promijesam. Ako ostane vise vode,kasikom pokupim amaranth.Uglavnom, on ostane nekako tvrdji,koliko god se kuhao,nije kao ostale zitarice,da se raskuha. Kombinujem ga i sa vocem i povrcem.

Neposredna veza do poruke: 11253
18.8.2013 11:30:44   
Marija13

IZVORNA PORUKA: almondray

Kako misliš kukuruz?
Nisam ja amarant probala još , jesam qinou.Ostalo mi je totalno nejasno šta se treba potapat u vodi a šta ne.Dok ne razjasnim ne potapam ništa user posted image .

Kako misliš "kako misliš"? user posted image Zrna kukuruza stavila da se kuhaju.. s obzirom da je jeo grašak sa opnom, tako je i kukuruz, nisam ga gulila!

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

Neposredna veza do poruke: 11254
18.8.2013 11:55:55   
almondray

IZVORNA PORUKA: Marija13

Kako misliš kukuruz?

Kako misliš "kako misliš"? user posted image Zrna kukuruza stavila da se kuhaju.. s obzirom da je jeo grašak sa opnom, tako je i kukuruz, nisam ga gulila!

Jesi koristila onaj mladi , što I jede na onoj slici? Ili možda iz konzerveuser posted image
Ja nisam davala da pojede sa opnom, nego sam kao i grašak istiskala...user posted image
Čini mi se da se taj amarat najduže kuha , zato ga i izbjegavam , ima li negdje jeftinija verzija ili samo u dm-u?
Alanah može bit da se potapaju raž , pšenične kliceuser posted image i sl. ako su u izvornom obliku , ja uzimam pahulje a one su već djelomično prerađene ....

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11255
18.8.2013 12:29:42   
Marija13
Imala neki smrznuti koji je prije toga bio mladi user posted image
taj u konzervi je većinom šećerac, ali ne bježim ni od njega, jedino što se on ne mora dugo kuhati, samo dodati na kraju..
Amaranth kupila danas u dm-u, nisam nala nigdje drugo..
FM kako prođe ručak sa dvopekom?

< Poruku je uredio Marija13 -- 18.8.2013 12:31:38 >

Neposredna veza do poruke: 11256
18.8.2013 14:48:40   
Lalali
Meni je isto nejasno koje zitarice potapati, amarant i proso potapam. Amarant i kad ga skuhas ostane isti. Ja se sve kanim dati malenoj grasak i kukuruz ali kontam past ce joj tesko a nemam fakat vremena sad skidati opnu

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11257
18.8.2013 15:04:00   
Full Moon
Skontah da ima dvopek Alnaturin i za bebe od 6 mjeseci, ja kupila ovaj drugi, hmmmm, elem sto puta istu gresku pravim, bem ti DMuser posted image , jucer sam mu davala taj ''pogresan+ ali srecom nij ehtio, pa smo nastavili bez dvopekauser posted image

Danasnji meni isti kao juceruser posted image

(odgovor članu Lalali)
Neposredna veza do poruke: 11258
18.8.2013 16:15:56   
Marija13
Amaranth čisti promašaj, sitne bobice koje i nakon dugog kuhanja ostanu u istom stanju user posted image ne znam smijem li ostatak ostaviti u frižideru pa ujutro sa voćem da pomješamo!?
Danas smo jeli:
-3korn (ječam,zob i čini mi se pir)+kruška
-amaranth+paradajz+mrkva+luk
Almondray pravila sam tu tvoju salsu user posted image
-jabuka+suha marelica

Mi ponekad ubacimo i treći obrok, voće..

< Poruku je uredio Marija13 -- 18.8.2013 16:17:32 >

(odgovor članu Full Moon)
Neposredna veza do poruke: 11259
18.8.2013 16:19:40   
almondray
I kako je ispala , i bila prihvaćena?
Ja danas skuhala bućkuriš , mrkva , luk , krompir , paradajz , grašak i buranija user posted image
sve samljela u blenderu ...i komad teletine zaboravi user posted image , uskoro će da proba user posted image

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11260
18.8.2013 16:29:08   
Full Moon
Jeste se zadale s tim paradajzom, ccc, mi to necemo jesti prije rodjendanauser posted image

Ako cete me napadati, da otvorim posebnu temu i to pod anonimnauser posted image

Neposredna veza do poruke: 11261
18.8.2013 16:34:39   
Marija13
Ma znaš D, on nije ničim oduševljen, najsretniji bi bio da postoji neka pilula umjesto hrane, da se ne mora gubiti vrijeme na jelo user posted image
FM mogu samo mene napasti jer sam uranila user posted image

(odgovor članu Full Moon)
Neposredna veza do poruke: 11262
18.8.2013 17:01:46   
almondray
Jel to ima nešto u vezi paradajza što ja ne znam?!
Ručak smazan ...tj. bućkurišuser posted image

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11263
18.8.2013 22:02:09   
vila_7

IZVORNA PORUKA: Marija13

Amaranth čisti promašaj, sitne bobice koje i nakon dugog kuhanja ostanu u istom stanju user posted image ne znam smijem li ostatak ostaviti u frižideru pa ujutro sa voćem da pomješamo!?
Danas smo jeli:
-3korn (ječam,zob i čini mi se pir)+kruška
-amaranth+paradajz+mrkva+luk
Almondray pravila sam tu tvoju salsu user posted image
-jabuka+suha marelica

Mi ponekad ubacimo i treći obrok, voće..

taman htjedoh pitati za treci obrok..... nekad mi se cini da joj bas fali predvecer bar mali lagani

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11264
19.8.2013 9:06:45   
almondray
Zasto da ne Vilo , ako misliš da joj treba user posted image .Mi imamo i užinu više ako treba.
Kad je riječ o motoričkom , psihičkom razvoju onda nikako ne daju da se bebe stavljaju u isti koš , a kad je riječ o dohrani onda sve mora po tablici...pa i u hrani su bebe individualci

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 11265
19.8.2013 12:29:18   
visnjica1
Kako vi pripremate hokaido za bebu

Moje Sunce 25.11.2012

Neposredna veza do poruke: 11266
19.8.2013 12:32:32   
Marija13

Zasto da ne Vilo , ako misliš da joj treba user posted image .Mi imamo i užinu više ako treba.
Kad je riječ o motoričkom , psihičkom razvoju onda nikako ne daju da se bebe stavljaju u isti koš , a kad je riječ o dohrani onda sve mora po tablici...pa i u hrani su bebe individualci

user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 11267
19.8.2013 12:59:56   
Alannah
Hokaido pripremam u kombinaciji sa npr. mrkvom,krompirom,tikvicom; sa palentom, prosom,a najcesce sa rizom.I nama isto pravim rizoto sa hokaidom i djumbirom ili krem supu..

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11268
19.8.2013 13:52:26   
vila_7
Almondray u pravu si user posted image
Moja jucer napokon opet pojela slanu jer opet jedno vrijeme nije htjela, i izgleda da nece kad stavim masl.ulha jer je pravo domace pa dosta jako
...

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 11269
19.8.2013 15:32:48   
mo girl
e kad smo kod tog maslinovog ulja stavljate li ga tokom kuhanja il kad je gotovo onda uspete?aa maslac kako ide?jao u mene pitanja kao malo djete,
ja nadobijala tih hokaido 3 ogromne neznam koliko mogu stajati mogu mi biti godinu dana obroka kolike su.izludice me ovaj internet sve napisem poruku pa mi nestane.kad iskuham onaj file pileci e trebam li razrijediti onu vodu prije davanja il je onako da dam?

< Poruku je uredio mo girl -- 19.8.2013 15:40:22 >

30.01.2013 - A

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 11270
19.8.2013 15:36:21   
mo girl
mrzim kad napisem poruku pa mi ona nestane.htjedoh jos upitati za onu juhu kad se iskuha pileci file eh pa trebam li je razrijediti vodom prije davanja il mogu onako odmah dati?

30.01.2013 - A

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 11271
19.8.2013 18:55:47   
Alannah
Hokaido moze stojati dugo,mi smo jednu sacuvali od septembra prosle godine do aprila ove,kad smo uveli dohranu.Mozes takodje,isjeci na komade i zamrznuti. Maslinovo ulje stavljam na kraju,prije nego sto pocnem miksati. Pileci temeljac sam ja stavljala u one bocice za urin,pa u zamrzivac,pa bih dodala nekad prije kraja kuhanja povrca,kad ona voda gotovo ispari. Maslac bolje nemoj davati,imas maslinovo ulje koje je milion puta korisnije za organizam.Od devetog/desetog mjeseca mozes uvesti i laneno i bucino ulje,sadrze korisne sastojke za organizam,a i stolici pomazu.

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 11272
19.8.2013 23:45:27   
Lalali
Jeste li davale patlidjan? mislim da on ide od 10. mjeseca.

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 11273
20.8.2013 8:38:27   
mo girl
hvala alanah na savjetima sta bi ja da nije ove teme user posted image .a sta je sa tjesteninom za juhu?kupila sam onu bez glutena pa da li da pocnem sa tim ili dda cekam jos?

30.01.2013 - A

(odgovor članu Lalali)
Neposredna veza do poruke: 11274
20.8.2013 9:15:11   
Alannah
mo girl, je li ono tvoja beba jos na pocetku dohrane? pitam zbog tjestenine

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 11275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  449 450 [451] 452 453   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  449 450 [451] 452 453   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

vES
amaniamanic

Znate sta mi se desava crni-crveni veš kako god da operem nekako mi se osjeti..Isto kao na vlagu..Nema sta nisam probala ali nikako mi ne ide..Pomoc sta da radim..

odgovor (91%)

odgovor (9%)

Broj svih glasova: 64

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *