|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.8.2013 12:15:01
|
|
|
|
Arminaa
|
Proso sam kupila, ali nisam jos pravila, danas cu. Pir od Alnature sam davno kupila i vise puta kuhala, ali mi ne ide bas od ruke. Naime, skuham ga po uputi s pakovanja, znaci potopim dan ranije i sutradan kuham 35 minuta. On bude kuhan kad ga probam, ali kad ga stavim u blender, ne mogu da dobijem finu kasu, ostane mi opne i zrna , ne znam sta pogresno radim. Od povrca jos uvijek nista ne prihvata, a nije bolja situacija ni sa vocem - samo jabuka, ponekad kruska, bananu nece, od zitarica nista nece (od onih gotovih kupovnih hipp i nestle pa do ovih alnaturinih koje ja kuham). Ja mu kuham tikvicu, mrkvu, krompir, brokulu i karfiol, te rizu sa piletinom (ne sve odjednom, nego kombinujem) i samo bacam, nista mi ne pojede. Kad mu mogu dati jogurt i koji? Kad ide breskva, lubenica i dinja? Za dva dana aBd punimo 7 mjeseci nazdravlje, na AD-u je, nije dojena beba, jel s glutenom trebam cekati 8 ili 10 mjeseci? Izvinite na ovoliko pitanja, znam da necete zamjeriti jednoj zbunjenoj mami . I zaboravih pitati, moj malac nece da sjedi, padijatrica nam je na zadnjoj kontroli rekla da ga stavljam da sjedi po 5-10 minuta dnevno, ali on nece - kad ga uslonim i ususkam u jastuke, samo se spusti na ledja, sklizne da ne sjedi, a i kad ga drzim u krilu nece dugo da sjedi, minutu-dvije i to je to. On jos i ne puze, kad mu stavim predmet da ga dohvati, on se izvija i koluta da dodje do njega, ali nema nista vojnicki, ono kao da pliva po podlozi.
|
|
|