|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  412 413 [414] 415 416   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
20.12.2012 9:22:00   
mamaibabo
drage mame kako da napravim spinat bebi,dobila sam divni mladi spinat al ja neznam kako ga napraviti i kako napraviti griz sa ad mlijekomuser posted image user posted image user posted image user posted image

18.04.2012 dosla na svijet moja princeza ,moja inspiracija

(odgovor članu moja suncica)
Neposredna veza do poruke: 10326
20.12.2012 11:20:45   
aidana
Ja skuham saku spinata, skuham krompir ili nekad rizu i onda to sve izmiksima. Vecinom bude pregusto pa u to dodam pileceg temeljca (imam uvijek kockice u zamrzivacu) i jos 1-2 kapi maslinovog ulja

(odgovor članu mamaibabo)
Neposredna veza do poruke: 10327
20.12.2012 11:22:17   
aidana
moze sigurno i neka varijanta sa pavlakom ili sl ali moj jos ne jede mlijecne proizvode. To mozda poslije isprobamo

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 10328
20.12.2012 12:04:08   
mamaibabo
aidiana bas cu danas probati jel zajedno kuhas krompir i spinat ,posto je mladi spinat kontam da ga dodam krompiru sta ti mislisuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 10329
25.12.2012 8:16:12   
mamaibabo
age moje imali ko savjet bebici zbog rijetke ucestale stolice moram uvesti rezim ishrane bez voca i kao nesto dijealno user posted image
al sta i kako
kupila sam amarant ,pokiselila koliko se vremenski kuha i ova milkriza koliko se ona treba kuhatiuser posted image user posted image user posted image fakat sam luda napola zbog stoliceuser posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 10330
25.12.2012 14:03:07   
chuci
dijeta za rijetku stolicu uključuje rižu, rižinu sluz, mrkvu i hipp ors sok čini mi se.

evo nađoh
http://www.ringeraja.ba/clanak/dijete-povraca-ili-ima-proljev_622.html

mojoj ajši amarant omekša stolicu uvijek. ne znam je li do nje ili svima tako.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

Neposredna veza do poruke: 10331
25.12.2012 17:51:34   
mamaibabo
hvala chuci znam za ovo s rizom al dr. mi naglasi nista nesmijem od voce user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 10332
25.12.2012 17:54:25   
ninuska

IZVORNA PORUKA: chuci

dijeta za rijetku stolicu uključuje rižu, rižinu sluz, mrkvu i hipp ors sok čini mi se.

evo nađoh

Ovo obavezno kupi. Nama je puno, puno pomogao. Cak smo bili i u bolnici na infuzijiuser posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 10333
25.12.2012 18:34:10   
mamaibabo
ninuska mislis na ovo hip s mrkvom kupila i dala a valjda ce valjati.ninuska sto bi jos ogla,kaze dr.da nije tak strasno,danas je malo smirio proljev sad je ko rijedja pastetai bile su 3 ja mislim da e riza pomogla....user posted image

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 10334
25.12.2012 19:10:37   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: mamaibabo

age moje imali ko savjet bebici zbog rijetke ucestale stolice moram uvesti rezim ishrane bez voca i kao nesto dijealno user posted image
al sta i kako
kupila sam amarant ,pokiselila koliko se vremenski kuha i ova milkriza koliko se ona treba kuhatiuser posted image user posted image user posted image fakat sam luda napola zbog stoliceuser posted image user posted image user posted image user posted image

da nema candidu? sta je rekla dr

probaj i linex baby prah u vodu ili hranu nama je pomoglouser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

Neposredna veza do poruke: 10335
25.12.2012 19:25:22   
ninuska

ninuska mislis na ovo hip s mrkvom kupila i dala a valjda ce valjati.ninuska sto bi jos ogla,kaze dr.da nije tak strasno,danas je malo smirio proljev sad je ko rijedja pastetai bile su 3 ja mislim da e riza pomogla....user posted image

Da, na to mislim. Mozes dati linex baby, mada smo mi davali u bolnici u kapsulama za odrasle samo istresemo prah. Mala je tada imala nepunu godinu. Mi smo davali i bananu, rizinu sluz, pirinac, caj od sipka..evo chuci ti je postavila link, a i mi smo istu preporuku dobili u bolnici.

< Poruku je uredio ninuska -- 25.12.2012 19:28:24 >

Neposredna veza do poruke: 10336
25.12.2012 21:16:30   
mamaibabo

IZVORNA PORUKA: ninuska

evo nađoh

Ovo obavezno kupi. Nama je puno, puno pomogao. Cak smo bili i u bolnici na infuzijiuser posted image

dr je rekla da bi trebalo proci za par dana samo da iskljucimo voce u bilo kom obliku dala je linex bejbi i onu kremicu za guzu i nista drugo nije rekla da ida pije caj od nane.....user posted image

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 10337
25.12.2012 22:04:23   
mamma mumi
Drage moje interesuje me sta vasi bebaci jedu tokom dana, a da imaju 9 mj? Mi smo nekada na 2 , a nekada na 3 obroka. Ujutro obicno voce u kombinaciji sa plazmom, ili zitarice, za rucak povrce na pilecej, telecoj vodi tipa karfiol, brokuli, mrkva, krompir, a zgusnem sa rizinim pahuljicama ponekad.kupila sam i pilecu dzigericu,planira losos, abc sir sa hljebom voli da papa, kupila i nestle jogurt, dajem pavlake, nece kukuruze niti pure.da li je malo po vama, trebam li jos sta. Da zaboravila sam reci da papamo i spinat, blitvu.Dojim i popije i flasicu, fino napreduje i voli kad cuje zvuk stapnog miksera, mala je poguzijica na tatu.Podijelite sa nama vase recepte, jelovnike .Hvala

Neposredna veza do poruke: 10338
26.12.2012 8:04:08   
mamaibabo

IZVORNA PORUKA: mamma mumi

Drage moje interesuje me sta vasi bebaci jedu tokom dana, a da imaju 9 mj? Mi smo nekada na 2 , a nekada na 3 obroka. Ujutro obicno voce u kombinaciji sa plazmom, ili zitarice, za rucak povrce na pilecej, telecoj vodi tipa karfiol, brokuli, mrkva, krompir, a zgusnem sa rizinim pahuljicama ponekad.kupila sam i pilecu dzigericu,planira losos, abc sir sa hljebom voli da papa, kupila i nestle jogurt, dajem pavlake, nece kukuruze niti pure.da li je malo po vama, trebam li jos sta. Da zaboravila sam reci da papamo i spinat, blitvu.Dojim i popije i flasicu, fino napreduje i voli kad cuje zvuk stapnog miksera, mala je poguzijica na tatu.Podijelite sa nama vase recepte, jelovnike .Hvala

mamami ima na kalendaru dohrane super savjeta aimju i recepti u istoimenoj rubrici ja ti bas i nisam od neke pomoci i ja se patim i deveram....

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 10339
26.12.2012 10:35:02   
ellam
drage mame pozdrav svim bebama i poljubac...

punimo 11 mj, hvala Bogu, napredujemo, vec mjesec dana hodamo :)

da li ste vi razmisljale o uvodjenju mlijeka postepeno? ja planiram za mjesec dana, i zbog vracanja na posao i zato sto me nenormalno grize kad doji... citam forume, neko razrhedjuje sa vodom, neko ne...

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

Neposredna veza do poruke: 10340
26.12.2012 12:43:12   
djoisa
ellam,
koje mlijeko bi planiras davati? mislim da nema potrebe razblazivati mlijeko s vodom, koja je svrha toga?

bebe, inace, trebaju masnije mlijeko, kao i ostale mlijecne preradjevine, nemojte djecu cuvati od prirodnih masnoca (maslinovo ulje, maslac i sl.) jer su one jako bitne za razvoj i izmedju ostalog daju energiju, ako mislite da neki obrok treba biti kaloricniji najbolje mu je dodati masnocu..

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 10341
26.12.2012 12:54:57   
smajli80
I moj danas puni 11mj i još uvjek doji.Ne dajem mu kupovno mlijeko u svježem obliku jer ga odbija ali kroz kašice i pudinge da. I ne razrjeđujem ga,jer nema potrebe za tim.To ml.iz tetrapacka je ionako dovoljno razrjeđeno.

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 10342
26.12.2012 15:02:19   
ninuska

IZVORNA PORUKA: ninuska

evo nađoh

dr je rekla da bi trebalo proci za par dana samo da iskljucimo voce u bilo kom obliku dala je linex bejbi i onu kremicu za guzu i nista drugo nije rekla da ida pije caj od nane.....user posted image

kako je beba danas? Jel bolje?
Kazem ti, mi smo lezali na Pedijatriji 5-6 dana i bili smo na toj prehrani. A, za HIPP sam procitala na forumu, za to mi nije nijedna dr rekla. I stvarno nam je pomogao. I gore u bocicama dobijes pirinac, rizinu sluz i caj od sipka.

Neposredna veza do poruke: 10343
26.12.2012 19:53:08   
treće
mlijeko se razrjeđuje za manje bebe, ako neko ne daje ad formulu već mlijeko i to ne zbog masnoća jer majčino mlijeko je masnije već to ima vie proteina u odnosu na majčino pa opterećuje bubrege bebe,
a u ovom periodu pa nadalje daji punomasno mlijeko najmanje 2,8mm, uobičajeno je 3,2

IZVORNA PORUKA: ellam

drage mame pozdrav svim bebama i poljubac...

punimo 11 mj, hvala Bogu, napredujemo, vec mjesec dana hodamo :)

da li ste vi razmisljale o uvodjenju mlijeka postepeno? ja planiram za mjesec dana, i zbog vracanja na posao i zato sto me nenormalno grize kad doji... citam forume, neko razrhedjuje sa vodom, neko ne...

< Poruku je uredio treće -- 26.12.2012 19:57:54 >

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 10344
26.12.2012 20:03:39   
ninuska
Mi smo uveli mlijeko sa 12 mjeseci. Nije htjela u tetra paku, pa sad pijemo domace kravlje mlijeko. Popijemo litar dnevno user posted image . jeste previse, ali slabo jede dr. hranu, pa neka bar pije mlijeko. Cak nam je i stomacic narastao user posted image

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 10345
27.12.2012 9:21:09   
mamaibabo
hvala ninuska ja sve nesto kontam da joj ova ad mlijeka pije hip-combiotk gle navece od 17h pije samo mlijeko i ujutro kaka rijedju zelenkastu stolicu u toku dana stolica je ok sad je bolje juce su bile tri stolice nije bio proljev....user posted image jel moze biti to sve od ad mlijeka ?

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 10346
27.12.2012 9:26:54   
mamaibabo
djoisa imas li ti neki savjet za moju milu rabiju ti si mi puno pomogla sa savjetima i ja se oslanjam na tebe dr.kaze da netreba raditi nikakve nalaze ja vise neznam sacu fakat me brine ta zelenkasta stolicauser posted image

Neposredna veza do poruke: 10347
27.12.2012 9:43:41   
djoisa
koliko je tvojoj bebi?

jel ona ima proljev ili samo zelenu stolicu?
gore su ti zene pisale dijetu u slucaju proljeva, jesi li davala linex, je li vam ista pomoglo?

vidim da dr ne smatra da se radi o necu zabrinjavajucem..ne bih ti nista znala reci o ad mlijeku..

ja ne bih davala ova caj od nane..samo vodu..

moj sin je u jednom periodu (13 mj) bar jedno 10tak dana imao ceste stolice do 6 puta na dan (raznih boja i konzistencija)..ni linex nije pomagao..ja ga nisam vodila dr..ni vise rize ni ostalih preporucenih namirnica..nista nije pomagalo..samo je proslo..tako da ako ona tebi izgleda zdravo, osim te zelene stolice, i dr ju je pregledao ja se ne bih nesto posebno brinula..probaj vidjeti sta joj od hrane ne odgovara, mozda je to..

Neposredna veza do poruke: 10348
27.12.2012 9:52:38   
mamaibabo

IZVORNA PORUKA: djoisa

koliko je tvojoj bebi?

jel ona ima proljev ili samo zelenu stolicu?
gore su ti zene pisale dijetu u slucaju proljeva, jesi li davala linex, je li vam ista pomoglo?

vidim da dr ne smatra da se radi o necu zabrinjavajucem..ne bih ti nista znala reci o ad mlijeku..

ja ne bih davala ova caj od nane..samo vodu..

moj sin je u jednom periodu (13 mj) bar jedno 10tak dana imao ceste stolice do 6 puta na dan (raznih boja i konzistencija)..ni linex nije pomagao..ja ga nisam vodila dr..ni vise rize ni ostalih preporucenih namirnica..nista nije pomagalo..samo je proslo..tako da ako ona tebi izgleda zdravo, osim te zelene stolice, i dr ju je pregledao ja se ne bih nesto posebno brinula..probaj vidjeti sta joj od hrane ne odgovara, mozda je to..

moja rabija ima 8 mjeseci,ona izgleda zdravo vesela je i stalo bih da se igra ,sad je na dijeti ove vrste riza,sluz s kasikicom jabuke krompik pire suhi s mal ad mlijeka i evo jutros opet zelena stolica malo rijedja nije proljev...ma neznam linexs i nije pomogao i da stalno prducka...user posted image

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 10349
31.12.2012 15:17:06   
hurmica
Treba mi savjet, beba ima sest mjeseci i pocela sam sa povrcem, trenutno jede mrkvu i tikvu, i ponekad babanu. Ostalo dojim. Smijem li mu napraviti neku kasicu sa plazmom? Pozdrav svim mamitama....user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 10350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  412 413 [414] 415 416   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  412 413 [414] 415 416   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

COOMBSOV TEST
milkicc

Prvi put sam trudna ,RH-,Zatim su me uputili da uradim Coombsov test.Zanima me da li je neko od vas radio taj tast i da li zna nešto više o njemu....

DA (37%)

NE (63%)

Broj svih glasova: 79

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *