|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  410 411 [412] 413 414   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
3.12.2012 18:25:28   
anđelo
moj N sutra 8 mjeseci puni,ja više ne zma šta da mu dam da jede
stalno isto,sve sam ideje ispucala ,piletina ,riža ,krompir,junetina,teletina ,teleći temeljac, puretina mrkva,žumance,jabuka,hurma marelica ,rižolino,blitva,3 korn ,proso,sir....ne znam šta sam davala više , ne sjećam se...

nemam više ideja za kuhanjeuser posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 10276
3.12.2012 18:33:32   
teacher75
andjelo, mozes jos buraniju, karfiol, brokulu

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 10277
3.12.2012 21:20:55   
kaktuscic
I ja vise nemam ideja, moj poguzija cim vidi da neko jede skace, vec sam mu uvela treci obrok jer mi place i unervozi se dok fino ne pojede. Poceli smo sa koljenicom, ustvari samo supicu od koljenice, ne znam kad mu mogu dati meso sa koljenice, ili pilece bijelo meso, kontam sve da mu je rano tek mu je 6,5 mjeseci, a boze ko da mi je prvo dijete. Sa starijim nisam imala ovih dilema, taj nije htio nista osim sise user posted image Da mi je da ovog malog nahranim da se najede! Ja dane provodim u kuhinji!!! Dok skuham bebi, dok skuham starijem, pa nama... nidje me nema... user posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 10278
3.12.2012 21:40:16   
animagical
andjelo,a supa na koljenici? stavis carsku mjesavinu ili ono ledo povrce za juhu? to je bas lahko, sve u pretis i zacas...udrobis hljeba i opleti...to je mom A omiljeno jelouser posted image

(odgovor članu kaktuscic)
Neposredna veza do poruke: 10279
4.12.2012 10:28:11   
Daliyah92
Moj bebac ima 5,5 mjeseci i pocela sam mu davati kasice od jabuke, ruske i mrkve, to mu skuham sama. Sad ne znam koliko puta na dan da mu dam i da li taj jedan obrok treba da zamjeni jedno dojenje? Nisam ja to sad pocela, ima skoro pa mjesec dana, davala sam mu po malo, pa sad dva obroka na dan ali su oba obroka po pola male kasice, jel to dovoljno? Sad sam mu kupila i "cerelac" hranu za bebe od psenice i mlijeka. Kako da to sve rasporedim? Ja njemu dajem kasicu poslije dojenja na pola sata i opet nakon 2 sata dojenje. Je li grijesim? Napominjem da vise puta nekako mrljavo doji pa ga moram cesce dojiti.

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 10280
4.12.2012 11:27:20   
chuci

IZVORNA PORUKA: anđelo

stalno isto,sve sam ideje ispucala ,piletina ,riža ,krompir,junetina,teletina ,teleći temeljac, puretina mrkva,žumance,jabuka,hurma marelica ,rižolino,blitva,3 korn ,proso,sir....ne znam šta sam davala više , ne sjećam se...

od žitarica može sve riža kukuruz, amaranth, proso, pšenica, raž, ječam, zob, quinoa, dinkel a dodaji mu po jednu u ručak pa će ti biti različito user posted image

može ti i pastrmku ili neku drugu ribu, a one su fine mehke pa im je lahko jesti.

blitva, brokula, celer, cvekla, karfiol, keleraba, buranija, batat ili slatki krompir, špinat, tikva, tikvica, avokado
može dinja, lubenica, borovnice, kupine, maline, trešnje, višnje (ako imaš smrznutih pa mu napravi gusti kompot ili nešto slično),

pretpostavljam da si neke od ovih stvari i probala pa nisi napisala, ali eto možda neke i nisi

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 10281
4.12.2012 11:38:51   
chuci

IZVORNA PORUKA: Dalia92

Moj bebac ima 5,5 mjeseci i pocela sam mu davati kasice od jabuke, ruske i mrkve, to mu skuham sama. Sad ne znam koliko puta na dan da mu dam i da li taj jedan obrok treba da zamjeni jedno dojenje? Nisam ja to sad pocela, ima skoro pa mjesec dana, davala sam mu po malo, pa sad dva obroka na dan ali su oba obroka po pola male kasice, jel to dovoljno? Sad sam mu kupila i "cerelac" hranu za bebe od psenice i mlijeka. Kako da to sve rasporedim? Ja njemu dajem kasicu poslije dojenja na pola sata i opet nakon 2 sata dojenje. Je li grijesim? Napominjem da vise puta nekako mrljavo doji pa ga moram cesce dojiti.

dalia ja imam neke preporuke koje sam dobila od pedijatra a korisne su mi bile sa ajšom, pa sad otprilike isto postupam sa ahmedom. počela sam dohranu sa 5 mjeseci i to samo isprobavanje okusa.
uglavnom ja sam davala kad je tek počela nekih 15tak minuta iza podoja. nakon jedan mjesec otprilike dajem pola sata do sat iza podoja, zavisi kako mi se potrefi spavanje. tako pomalo pomjeram čvrstu hranu dalje od dojenja. sa punih 8 mjeseci otprilike to dođe na to da je zamijenio podoj obrokom jer obrok dajem nekih 2 sata iza dojenja, pa onda neće odmah da doji nego tek nakon sat i po ili dva.
sa drugim obrokom isto radim kad ga uvedem. ajši sam uvela drugi obrok sa nekih 7, 7ipo mjeseci i davala sam popodne otprilike pola sata nakon podoja, s tim što sam ovdje sa nekih 8,5 ili 9 mjeseci došla na to da zamijeni dojenje obrokom.

večeru sam uvela čini mi se nekako usput oko 8-9 mjeseca i tu nisam baš pratila kad i kako. večeru sam najviše gledala da joj dojenje navečer dođe u vrijeme kad treba spavati. npr ako spava u 9 a doji u 6 (pošto je dojila otprilike svaka dva sata) onda joj oko 7 dam neku večericu pa onda doji oko 9 kad joj je i vrijeme za spavanje.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 10282
4.12.2012 15:42:27   
mamina princeza

mi uglavnom ovo i vrtimo u krug ... napravim neki mix povrca sa mesom od koljenicei vodom koje unaprijed zaledim onako za dva rucka. i tako ond apravims vaki drugi da. uglavnom sad forsiramo koljenicu radi njegove anemije all ponekad jeedemo i piletinu i puretinu.
ja stavim i luk i prasu ponekad.
on dosta jede i od nas pa tu bude i jos svega. zamirisemu i ja mu dam sta cu .. snalazi se super sa svim i zavce pa eto.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 10283
4.12.2012 15:54:17   
palachinken

jogurt, pavlaka, mladi sir?

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 10284
4.12.2012 16:08:57   
anđelo
hvala ženice,jesmo jeli još luk,prasu,kukuruz, grašak a grah voli najviše ,to bi jeo svaki dan 3x i ne bi mu dosadilo

probat cu još ovo što animagical i chuci kažu

šta bih ja bez vas user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 10285
4.12.2012 17:55:18   
mamina princeza
jeli ste grah ili samo vodu od graha...
ne id epo tablici al kako je se ja ne pridrzavam bas puno ja sam mislila da mu dam uskoro i grah jer je zdrav.
grasak smo i mi jeli

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 10286
4.12.2012 18:07:36   
mamina princeza
hvala sto si me naopomenula chuci mogu i ja kupiti visnje smrznute z akompota...super ideja:)

meni nekako rucak nije problem nego dorucak to ne znam sta bi mu uvijek isto a to mi slabije jede uglavnom mutim griz sa nekim vocem ili bana s jogurtom i tako nesto slicno ....

borovnice smo jeli samo hipp teglicu drugacije ne

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 10287
4.12.2012 18:55:45   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

jeli ste grah ili samo vodu od graha...
ne id epo tablici al kako je se ja ne pridrzavam bas puno ja sam mislila da mu dam uskoro i grah jer je zdrav.
grasak smo i mi jeli

probaj daj malo pa ako imao probavne smetnje nemoj

moja N jede grah a dugo je mucila grceve

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

Neposredna veza do poruke: 10288
4.12.2012 19:08:35   
teacher75
nemojte se ljutiti al meni je sada bas prerano za grah, on je tezak i za odraslu osobu

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 10289
5.12.2012 9:05:46   
mamina princeza
ma sto bi se ljutile ... al sve je to indivdiulano. moj kazem jede svakako kao mi dosta pa mi i to s grahom nije nesto sad...dz je grah pocela jesti iza godine.
ja cu probati onako malo pa vidjeti...grah mu nije smetao ni kad je bio mali kad je iskljucivo doji kad ja jedem dok recimo zelje jeste.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 10290
5.12.2012 12:20:46   
gerberka
moja mama je dala mom T par kasikica vode og graha user posted image user posted image i meni je rano user posted image
grasak jede user posted image danas nam je teletina, mrkvica, krompir i grasak user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

Neposredna veza do poruke: 10291
5.12.2012 12:21:32   
gerberka
il da otvorimo temu za menu beba ili ovdje da pisemo..nekad mozak stane, pa da prepisujemo ideje jedna od druge user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 10292
5.12.2012 13:03:31   
animagical
vec postoji tema recepti za najmladje, ukucaj u trazilicu

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 10293
5.12.2012 14:49:32   
veki_aki
cao, sorry ako se ponavljam ali sta smijem bebi od skoro 8 mjeseci stavljati u svoje mlijeko koje izdojim?Skoro 2 mjeseca se izdajam jer radim i nece nikako flasicu, al u zadnje vrijeme nije bas odusevljen ni na kasiku kad mu se daje. Da li plazmu u prahu da mu probam zamjesati ili mozda cokolinu?
Takodjer sam vas htjela pitati jeli moguce da sa 8 mjeseci bebi koja doji smeta kad mama jede grah?
Hvala!

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 10294
5.12.2012 16:15:28   
chuci
a ti bi da muz od svog mlijeka napraviš kašicu jel? ili da to iz flašice pije?

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 10295
6.12.2012 0:15:43   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: teacher75

nemojte se ljutiti al meni je sada bas prerano za grah, on je tezak i za odraslu osobu

moja je izbirljiva pa kad sam vidjela da grah voli naravski da sam se obradovala i uvela:))) nuzda zakon mijenja haha

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

Neposredna veza do poruke: 10296
6.12.2012 11:31:14   
veki_aki
e chuci ja bi il u flasicu il na kasiku samo da fino pojede to mje mlijeko, jer zadnjih 2-3 dana nije bas odusevljen.A to je jedino mljecno sto popije dok mene nema od 7-4, a uskoro ce to biti do 5.30

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 10297
6.12.2012 11:36:55   
djoisa
veki_aki
a kako beba inace jede, voli li ostalu hranu?
mislim da nije frka sto ne jede mlijecno dok tebe nema..

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 10298
7.12.2012 12:24:27   
moja suncica
mali savjet molim...bebici je 4 mjeseca, namjeravam poceti sa kasicama, sta prvo dati...iz vaseg iskustva

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 10299
7.12.2012 12:46:10   
chuci
mislim da su preporuke prvo dati rižu/rižine pahuljice sa tvojim mlijekom ako dojiš. ako ne dojiš onda ne znam idu li sa vodom ili ad.
onda uvodiš voće ili povrće kako ti je nagodno i zavisi šta imaš.
možeš početi s mrkvom, ili jabukom. možeš ih onda poslije kombinovati.
za početak vodi računa da novu namirnicu ne uvodiš svaki dan nego minimalno sačekaj 3 dana (možeš i više). npr uvedeš rižu i to daješ prva tri dana. onda uvedeš jabuku pa je daješ samu ili s rižom, uvedeš mrkvu pa je možeš davati samu, s rižom, s jabukom ili sve troje zajedno itd
imaš i temu kalendar dohrane da vidiš šta možeš davati.

zašto uvodiš dohranu od 4 mjeseca? je li beba spremna za dohranu?

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu moja suncica)
Neposredna veza do poruke: 10300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  410 411 [412] 413 414   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  410 411 [412] 413 414   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Zeljo il Sarajevo?
teacher75

Ko vam je drazi?

Zeljo (65%)

Sarajevo (35%)

Broj svih glasova: 55

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *